3 Прикачен файл(ове)
Отговор: Media Player - Dune (всички модели)
Цитат:
Първоначално публикувано от
lazarus18
Не трябва да си в PCM mode. Дай снимка на настройките да видим. Нещо си объркал там.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27186&stc=1
при тези настроики няма звук от повечето филми.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27189&stc=1
със тези настройки има звук.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=27190&stc=1
Това са настрйките на телевизора
Здравейте,
От 10 години ползвам DUNE HD MAX с 2 TB диск и много си го обичам. Проблемът е че му изчезна аудиото. Носих го на сервиц и ми казаха, че сигурно е от платката, но не могат да го оправят. Да си пусна аудио от другаде.
Да, ама не мога да се оправя. Няма начен да пусна аудиото през чинчовете или оптиката, а видеото през HDMI. Или поне аз не мога. Мога да си гредам филмите аналогово, но не ме кефи.
Време ли е вече за нов плеър?
Здравейте,
Опитвам се да намеря информация как мога да гледам IPTV на DUNE HD SOLO 4K.Устройството ми е подарък и съм абсолютен лаик.Опитах да намеря информация онлайн ,но всичко което открих са плъгини за руски канали.Интересува ме дали мога да гледам български канали с това устройство и как става това?
Цитат:
bitegroup
Здравейте,
Опитвам се да намеря информация как мога да гледам IPTV на DUNE HD SOLO 4K.Устройството ми е подарък и съм абсолютен лаик.Опитах да намеря информация онлайн ,но всичко което открих са плъгини за руски канали.Интересува ме дали мога да гледам български канали с това устройство и как става това?
Може. Просто си инсталирай IPTV плеър и си го настрой с някой линк (ако имаш достъп ) в който има Български канали.
Здравейте,
Отскоро имам плейър dune pro 4K . Имам следния проблем/проблемче . Става дума за плейването на avi. файлове. При опит за използване на дефолтния SPMC плейър, той крашва, дава ми грешка и т.н. Пробвах всякакви неща- деинсталация и инсталация, ресетване до дефолтни настройки и т.н. Нищо не става крашва винаги. Avi. Файловете вървят ако ги пусна с т.нар. Internal плейър, но има известно накъсване. Ясно ми е че може нещата да се оправят,ако си изтегля друг плейър ог google play, но ето какво ме притеснява . Имам приятел със същия модел, той си плейва файловете с SPMC няма никакви проблеми и е много доволен от качеството с този плейър. Сравнихме всичко ни е еднакво- фърмуер, версия на програмата, настройки, всичко каквото се сетихме.
Та въпроса ми е имате ли някакви идеи как може да оправя проблема и дали това говори за някакъв по-сериозен проблем с дюна? Благодаря предварително за изказаните идеи.
Едни и същи файлове ли пробвате? AVI е само контейнер на видео съдържание. Вътре би могли да има хиляди разновидности.
Не съм много наясно с модела, но нямаше ли вариант да не пускаш под Андроид нещата?
Скоро съгледах такова устройство - dune pro 4K.
Имайки прекрасни впечатления от dune solo lite (3d,4k, но 30 FPS), реших да се модернизирам с такова.
Естествено повечето тестващи в тубата и другаде само го"разопаковат" и се радват на външния му вид...Но братушките(за мен вечни на 09.09.) ме открехнаха-https://www.youtube.com/watch?v=BJXdcbNEBmU. Поразрових и за мнения от другата страна на завесата и те бяха подобни-тук няма фили и фоби-техниката е над всичко.
Та...,
Решавайки да преминат към пълен андроидиот, dune се изложиха.
Слава Богу не си купих такова!
Проблема се оправи, незнай но как с многобройно ресетване и инсталиране/деинсталиране на програмата.
Цитат:
Hary47
Скоро съгледах такова устройство - dune pro 4K.
Имайки прекрасни впечатления от dune solo lite (3d,4k, но 30 FPS), реших да се модернизирам с такова.
Естествено повечето тестващи в тубата и другаде само го"разопаковат" и се радват на външния му вид...Но братушките(за мен вечни на 09.09.) ме открехнаха-https://www.youtube.com/watch?v=BJXdcbNEBmU. Поразрових и за мнения от другата страна на завесата и те бяха подобни-тук няма фили и фоби-техниката е над всичко.
Та...,
Решавайки да преминат към пълен андроидиот, dune се изложиха.
Слава Богу не си купих такова!
Синтезирай проблемите за тези, които не разбират руски.
В клипа са посочени проблеми на дългогодишен собственик на DUNE, но друг модел, от който е доволен.
Той решава да закупи разискваното устройство и се опитва неуспешно да "подкара" видеофайлове,независимо от източника-HDD, медиа сървър и др.
Появява се надпис-“Dune HD Shell не отговаря"!
На телевизори включително HD-няма проблем с възпроизвеждането, а само на такива UHD.
Проблемното възпроизвеждане е с 49" Q6F 4K Smart QLED TV 2018. На устройството е последна версия на програмното обезпечение. Смяна кабели, ресет,не води до прогрес, а по скоро до "тука има-тука нема". Промяна настройките на телевизора не носят успех,
След доста проби, човека се свързва със дилър на DUNE, който праща устройството на сервиз и му сменят платката. След 2-3 кратно успешно подкарване на 4 к файлове, устройството "увисва"...отново.
Факта, че е сменяна платката, говори на всички езици за известен на производителя проблем.
Лично съм убеден, че огромния процент потребители не срещат никакви проблеми с машинката, но ако Вие сте от онези с каръшките бройки, кому ще се сърдите?
sava314
https://forum.setcombg.com/images/st...er-offline.pngПрез оптиката върви едновременно с HDMI . Би трябвало и през чинчовете ама... нещо може да опира до настройка. Принципно за нов, да време е. Нещата се развиват.
Цитат:
Hary47
В клипа са посочени проблеми на дългогодишен собственик на DUNE, но друг модел, от който е доволен.
Той решава да закупи разискваното устройство и се опитва неуспешно да "подкара" видеофайлове,независимо от източника-HDD, медиа сървър и др.
Появява се надпис-“Dune HD Shell не отговаря"!
На телевизори включително HD-няма проблем с възпроизвеждането, а само на такива UHD.
Проблемното възпроизвеждане е с 49" Q6F 4K Smart QLED TV 2018. На устройството е последна версия на програмното обезпечение. Смяна кабели, ресет,не води до прогрес, а по скоро до "тука има-тука нема". Промяна настройките на телевизора не носят успех,
След доста проби, човека се свързва със дилър на DUNE, който праща устройството на сервиз и му сменят платката. След 2-3 кратно успешно подкарване на 4 к файлове, устройството "увисва"...отново.
Факта, че е сменяна платката, говори на всички езици за известен на производителя проблем.
Лично съм убеден, че огромния процент потребители не срещат никакви проблеми с машинката, но ако Вие сте от онези с каръшките бройки, кому ще се сърдите?
Аз тествах за 1-2 дни тоя модел, който взех за един приятел. Нямаше никакви проблеми с 4k, a и той го ползва вече бая време без да се оплаква. Познавам и още 2 с такъв, затова се учудих.
Здравейте!!!
Изпадна ми на много добра цена чисто нов, с гаранция Dune HD Solo Lite 4K. Въпроса ми е как се справя с Dolby Atmos и DTS-X? Има ли KODI за него?
Благодаря предварително!!!
Здравейте!От два месеца имам този модел Dune HD Pro 4k II.
Проблема при него е,че от време на време те изхвърля от филма и пак трябва да го пускаш.Някой има ли такъв плейър да сподели мнения.
И къде мога да погледна с кой фърмуер е?