Ако можеше така със софтуер да стават нещата всички фирми произвеждащи плеъри да са фалирали. Този стар процесор и с толкова малко памет е невъзможно.
Ако можеше така със софтуер да стават нещата всички фирми произвеждащи плеъри да са фалирали. Този стар процесор и с толкова малко памет е невъзможно.
Стар модел е плеъра, и възможностите му се изчерпват до 1080p.
http://dune-hd.com/eng/products/full...dia_players/22
Ако хардуерно не поддържа H.265, няма как да се добави софтуерно.
Да се похваля, че най-после се реших да сменя DIVA 3D с нещо ново и актуално откъм поддръжка на формати и кодеци.
Dune HD PRO 4K II версия
Линукс базиран (подобно на DIVA-та), приятно меню, лесни настройки. Знаех, че има в бонус и някакъв Андроид, но не предполагах, че е с AndroidTV, което за мен бе приятна изненада предвид прекратените актуализации на моя Philips AndroidTV. С поддръжка на DTS-X, Dolby ATMOS, 3D, HEVC. Картината, дори и upscale до 4К е убийствена, въпреки липсата на HDR на ТВ. И най после успях да се насладя на истинско 7.1. Единствено не можах да достъпя от компютър с Уиндоус 10 по SMB прикачените външни дискове. От другия ми андроид бокс Миникс успявам да ги достъпя през КОДИ (CEMC). Торент клиент няма като приложение на DUNE, но може да се инсталира от Гугъл Плей магазин или от АптоидТВ, които са предварително инсталирани). Има предварително инсталиран и SPMC, инсталирах си и КОДИ на които добавих ELEMENTUM и реших въпроса с торент клиентите за двата диска.
Не ми е драма, но ако някой може да ме насочи как да преодолея достъпа до дисковете на DUNE, през SMВ от компютър с Уиндоус 10, ще бъда благодарен.
Като си стартираш SMB client от настройките на Уиндоуса, който сам след време пак ще ти ги изключи защото се смята за уязвимост. Много се дразнех от това. После Map Nework drive папката и като ти спре пак SMB клиента, няма да те бърка.
Този пост е редактиран от docev; 21-03-21 в 18:34.
Всъщност, оказа се, че съм пропуснал едната наклонена черта на IP адреса на плеъра. Оправих се с това, мапнах и мрежови устройства на двата диска.
А има ли начин за WEB достъп до функциите на DUNE (web interface)? DIVA-та можеше да се контролира през браузър и да се вкл./изкл. някои функции (например Transmission). Може би трябва да изчета цялата тема.
Dune HD pro 4k II го водят вече спрян (discontinued) в официалният сайт на Дюн. Някой има ли повече информация?
Този и други модели на Дюн са с малко по стар процесор а конкуренцията е с новия RTD1619DR. Най вероятно има някакви проблеми щом са ги стрели. Дюн първи пуснаха модели с 1619 процесор, сигурно са избързали и недогледали нещо. Забрави за този модел според мен.
Да, явно към забравяне отиват нещата . То какво остана zidoo z9x?
Zidoo z9x е много добър плейър. Zidoo плейърите ги предпочитам пред Дюн. Дюн имат нови модели конкуренти на Зидоо. Ако си имал стар Дюн и си свикнал с техния интерфейс си взимай от новите им модели.
Този пост е редактиран от npb; 15-05-21 в 09:00.
Никога не съм ползвал медиен плеър. До сега съм бил с "htpc", но просто се заглеждам към преминаване на 4k, а за това ще ми трябва някаква машинка за да ги подкарва.
Новите модели на дюн ми изглеждат доста скъпи... Real Vision 4k Няма sata интерфейс.
Zidoo Z9x с Android TV ли е?
Не, DUNE е с Android TV.
Ако държиш на Android TV се ориентирай към него или NVidia Shield (или Mi Box, но е доста орязан).
Добре де, аз все още не мога да си обесня как така нещо за 130 лв. (tox1) върши същата работа като нещо за 400 (zidoo z9x). С какво се прави компромис? С поддръжка ли? С HDR 10+ и Dolby Vision ли?
Китайските кутии и много други ползват основно Коди за гледане, а Зидоо и Дюн си имат разработки на софтуер за гледане който за мен при Зидоо е най удобен. Имат и различни процесори. скъпите са с реалтек който е най добър за сега. И другото си си сам отговорил