Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)
Здравейте,
Днес и аз си купих този плеър версия 2. Ъпдейтнах го до последната версия от сайта на топдиджитал и започнах да го настройвам. Веднага ми се отвори проблем - настройка на безжична мрежа - No AP found. Рутера е съвсем близо до плеъра, а пък има и сумати други мрежи, които виждам от лаптопа. Пробвах re-scan, но не става и това.
През LAN си работи.
Някакви идеи?
Едит: При 3D SBS от външен диск през USB има лек лаг. Как мога да го оправя?
Едит 2: Има проблем и при по-голямо mkv (Mission Impossible Ghost Protocol) 35 GB. Насича на моменти.
Друг фърм ли да сложа?
Колеги,
Проблемите ми с този плеър продължават и адски започва да ме дразни.
Сега свалих този рилийз на Into Darkness 3D: http://********************/torrents...uebird/361809/
Качих го на външен хард и му давам "play movie with navigation". Излиза ми следното съобщение (вероятно от самия рилийс)" This Blu-Ray 3D disc requires a compatible 3d HDTV and blu-ray 3D player or blu-rau player that has been upgraded with the necessary firmware to allow 3D film playback. 2D playback is not available via this disc." И дотам, това съобщение го дава на 100 езика.
Пробвам да го пусна "Without navigation", тръгва но не е 3D. Направо съм полудял.
Моля за някакви идеи, че ми идва да го тресна в земята.
Изключи от настройки "BD menu"-то (off) - за да може да започне веднага филма без да се минава през меню на блу-рей, а 3D-то го настрой да ти е по подразбиране. Аз съм с първата версия на плейъра, но и при нея при включено BD menu 3Д-то не се активира при блу-рей релийзи.
И още нещо. За да ти вървят гладко филмите (особено 3Д) винаги изключвай торент клиента преди възпроизвеждане.
Цитат:
Първоначално публикувано от
podredko
Изключи от настройки "BD menu"-то (off) - за да може да започне веднага филма без да се минава през меню на блу-рей, а 3D-то го настрой да ти е по подразбиране. Аз съм с първата версия на плейъра, но и при нея при включено BD menu 3Д-то не се активира при блу-рей релийзи.
И още нещо. За да ти вървят гладко филмите (особено 3Д) винаги изключвай торент клиента преди възпроизвеждане.
Благодаря за отговора.
Пробвах това, което каза, но при мен е в System - BD/DVD Menu и изобора е само "Play movie without navigation', " Play movie with navigation", "Ask Always". Дадох му Play without navigation. След това 3D/2D video auto detect съм му дал Auto 3D. Другия избор е 2D.
За съжаление отново не работи. Пробвах с Despicable me 2 3D и Into Darkness. Отново си плейва 2D версията. По време на плейбека давам Options, но ми излиза само 3D Simulation. Явно не засича 3Д сигнала изобщо.
Моля за помощ. Писах и на топдигитал, звънях им, но няма отговор. Голяма грешка беше този плеър за съжаление.
А с друг филм пробва ли? mkv?
Цитат:
alphabeta
А с друг филм пробва ли? mkv?
До тук съм пробвал с 3 файла 3D .iso и при трите не тръгва 3D-то.
Всички други файлове .avi, .mkv вървят без проблем.
Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2
Колеги, някой борил ли се е с NFS?
Дайте някой линк да чета, но конкретно за плеър, че нещо не мога да се справя :confused:
Имам файлов сървър (nas4free), на който има шернати папки, но дори след 3-4 дена борба все още не ги виждам от плеъра.
Благодарен съм на всякакви съвети.
Цитат:
KuriN
Веднага ми се отвори проблем - настройка на безжична мрежа - No AP found. Рутера е съвсем близо до плеъра, а пък има и сумати други мрежи, които виждам от лаптопа. Пробвах re-scan, но не става и това.
През LAN си работи.
Здравейте,
И аз имам втората версия. Рутера трябва да поддържа N стандарт и безжичната мрежа да работи на него за да се свърже плеъра през wireless - личен опит. В описанието на рутера трябва да пише кои стандарти поддържа. Ако рутера е по-нов би трябвало в настройките да може да се пусне смесен режим на работа на безжичната мрежа - "mixed b,g,n" или "mixed g,n".
Отговор: Diva FullHD Premium 3D ВЕРСИЯ-2 /с дисплей/
Така като го глeдам това си е Bluetimes BT-3550 с какъвто разполагам от близо 1-2 години,писано е във форума за него.С последния им фирм не ми вървяха 3D iso (повечето),тръгваха само в 2D режим.Подръжката от Bluetimes му е спряна и мисля именно последния му Фирм е даден като официален от Дива..Ако имате проблеми си сложете предната версия с която лично аз нямам никакви ядове.Има доста марки с този дизайн произвеждани от Bluetimes,един от тях руски EVA Vision които развиват Фирм-а постояно,за жалост са платени..
Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2
Аз пък взех, че се справих .....
Благодаря на отзовалите се :BigGrin
Цитат:
benov
Колеги, някой борил ли се е с NFS?
Дайте някой линк да чета, но конкретно за плеър, че нещо не мога да се справя :confused:
Имам файлов сървър (nas4free), на който има шернати папки, но дори след 3-4 дена борба все още не ги виждам от плеъра.
Благодарен съм на всякакви съвети.
И аз се ошашках първоначално при пускане на безжичната мрежа. Оказа се, че трябва да го оставя повече време и накрая си хвана рутера без проблем. Сложих вътрешен хард, 3D тръгва от раз. Естествено, ако рилийза е направен както трябва. Накрая стигнах до извода, че най-доброто е чистия блу рей. Така поне човек е сигурен, че никой не е бъркал в него и не се е учил как да прави релийзи, а аз да обвинявам плеъра.
Да с wireless-a се оправих, наистина трябва да се остави малко време и след рестарт всичко си идва на мястото.
@dedo pop: моля те дай ми линк на филм, който 3D-то тръгва без проблем, както казваш. Какъв хард си му сложил?
Трябва си малко време за безжичната мрежа.
Хардът е Seagate Baracuda 1 TB 7200. Взех го втора ръка на добра цена. Плеърчето грее доста с него, но още в самото начало купих друг вентилатор и го смених, като оставих за напред във времето изрязването на подходящ отвор за вентилатора.
KuriN има ли някакво развитие при теб,че моя проблем е същият на 100%.И при мен плейва директно 2Д версията.Единствената разлика е,че ако му дам play with navigation забива :)Когато го купих гледах 3Д филм който си го засече и тръгна директно,но предполагам в релийза е имало само 3Д версия.