Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)
Въпроса ми е за "АндроЙд"-а на този модел.
Някой успял ли е да подкара "Google Play магазин"-приложението на този плеър (Андроид 2.2.1), и ако да с кой точно фирм става това?
В момента съм с IconBIT (версията от м.декември) и при опит да стартирам приложението (което се наложи да инсталирам ръчно) започва да зарежда и след секунда "force close".
Не съм изобщо наясно с Андроид, но идеята ми е да изтегля и ползвам приложението за HBOGO за Андроид от Play Store (за което пише, че е съвместимо с Андроид 2.2.1). Но за да го направя, разбрах, че трябва да добавя устройството в профила си в гугъл само през приложението "Google Play магазин" на самото устройство. Да не би да трябва някоя по-стара версия на "Google Play магазин" да търся? Инсталирал съм версия 4.0.27.
Аз използвам iNext HD1 r9980 Ra6o release (02.05.2013). Google Play магазина си работи нормално. Но и без него можеш да си инсталираш приложения, по същия начин както на GSM с Андроид. В интернет ги има, даже и платени можеш да си намериш. Разширението на файловете е (.apk). Аз така си намирам платени и ги инсталирам на телефона. По този начин ги инсталирам и на плеера. Копирам ги на външния хард диск (друг нямам), може и на флашка в някаква папка например. Пускам си плеера и влизам в Андройд приложенията. Отварям (Ol File manager) Най горе в ляво е иконата (Home) предполагам, изобразена е като къща, след това (var/usbmounts/sdа1 или sdb1) зависи в кое USB ми е поставен хард диска или флашката. Намирам си папката с копираните приложения и кликвам върху избраното. Това е.
Благодаря за насоките. Не бях се сетил да търся приложението за ръчно инсталиране. Андроида на IconBIT-а явно ми е бъгав, ще пробвам с твоя фирм и дано се получат нещата.
Поздрави.
Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2
Здравейте. Може би е писано ,но не намерих. Има ли вариянт да чете 3D субтитрите? С фирм на Litoff съм последния. И някой има ли наблюдения от този плеяр http://www.ebluetimes.com/en/Product...255&SortID=195 . Пише че плеива 3д субтитри.
Привет колеги и аз бих попитал са субовете на 3D-то дали някой е намерил решение?
При мен субтитрите вървят от 2-те страни L/R, защото виждам че колегата benov казва че варвят при него нормално но трептят, аз съм с фирма на Litoff.
Кофти е че неможе да гледаш нещо различно от 3D с дублаж, но така е все пак това не е стереоскопик плеър.
Колега точно така трябва да вървят субтитрите в двете части на екрана. Когато дадеш от телевизора да ги събере двете картини то събира и субтитрите и става 3Д. При мен се оказа че вървят перфектно ,просто съм пробвал нещо грешно.
Здравейте,от скоро имам такъв плеар-много е хубав и има много възможности,но имам малък проблем.Субтитрите на 3д филмите ми вървят някъде до 1 час и 11 мин.След това изчезват.На 2д филмите няма никакав проблем-вървят ми до края на филма,само на 3д-то.Някой,ако може да ми помогне,ще съм му благодарен.
Цитат:
Първоначално публикувано от
krasimladeja
Здравейте.Какъв хард диск ще е по добре да си взема за плеъра, външен или вътрешен?Ако е външен ще тръгне ли със USB 3.0?
Едно изречение по моя въпрос?
Никакви грижи с външен хард USB 3.0 няма да имаш.
Това е с едно изречение. :smiley:
Аз ползвам модела им с поддръжка на 3D, и откакто разбрах, че прегряването на плеъра с вътрешен хард няма решение без модване, плейвам повечето си мултимедия /Blu-ray 3D включително/ от такъв, а когато ме домързи да я копирам - директно през мрежата.
А да попитам,някой срещал ли е фърм със черна лента зад субтитрите?Преди време питах на зад във темата, казаха ми за този
Цитат:
kamelot
Flashtrong 5405 има черна сянка зад белите субтитри. Не е лента, но според мен е по-добрия вариант. Вижда се на бяла картина отлично.
Сложих този Flashstrong IPTV MOD5405-V5 (SDK3.X) - 28.04.201 от първата страница на темата но не се вижда/ поне за мен/ така добре/.Та ако някой знае нещо по въпроса ще съм много благодарен да сподели и да ме насочи към фирм с по високо изразена outline на субтитрите или черна лента зад тях
Здравейте, отскоро и аз съм с Diva android 3d v2 ... моля някой да каже какво се изписва като парола когато се опитам да се свържа с компютъра. Пробвах някои варианти но явно съм много бос още в темата.
Здравейте,виждам,че никой не е написал нищо по моя проблем-предполагам,че не е нещо сложно,но на мен ми обягва.Моля,някой да ме светне за проблема ми и да не си ''напрягам'' английския ми към края на филмите.
Здравейте,
Вече и аз съм собственик на Diva FullHD Premium Center 3D v2 с 1 ТБ хард. Вече напълних 50%. Свалях торенти, пусках 3д-та, BluRay ISO и т.н., но имам един въпрос към по-напредналите с тая джаджа. Може ли да се конфигурира като DLNA сървър, за да е достъпен през мрежата и от друг телевизор?
Цитат:
knockout
Здравейте,
Вече и аз съм собственик на Diva FullHD Premium Center 3D v2 с 1 ТБ хард. Вече напълних 50%. Свалях торенти, пусках 3д-та, BluRay ISO и т.н., но имам един въпрос към по-напредналите с тая джаджа. Може ли да се конфигурира като DLNA сървър, за да е достъпен през мрежата и от друг телевизор?
Цитат:
ivodivo
Има ли DLNA server плеъра, че официално не се споменава?
И аз това питам, без да съм собственик. В менюто ако липсва такива настройки най-вероятно не поддържа.
Цитат:
ogiclub
Колега точно така трябва да вървят субтитрите в двете части на екрана. Когато дадеш от телевизора да ги събере двете картини то събира и субтитрите и става 3Д. При мен се оказа че вървят перфектно ,просто съм пробвал нещо грешно.
Разбирам колега, но при мен не се получава, имам предвид, че така се виждат субтитрите когато е конвертирано вече към 3D а те си оставят L/R.
Демек картинката сплитва но субовете си оставт така, некви сетинги за субовете да има за които да не знам ?
Благодаря предварително.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Hristo Dexter Zhelyazkov
Здравейте,виждам,че никой не е написал нищо по моя проблем-предполагам,че не е нещо сложно,но на мен ми обягва.Моля,някой да ме светне за проблема ми и да не си ''напрягам'' английския ми към края на филмите.
До колегата Zheliazkov: дали си тествал с друг филм или на същият филм но със други субове, според мен има вариант да е от самите субтитри, много често има счупени такива - и на мен ми се е случвало.
Може да опиташ да конфертираш субтитрите във друг файл формат- str, sub нещо различно от това което имаш.
Просто експериментирай.
Успех и пиши до къде си я докарал :)