Отговор: Diva FullHD Premium 3D ВЕРСИЯ-2 /с дисплей/
Здравейте на всички. И аз станах притежател от 2дни на Diva FullHD Premium 3D ВЕРСИЯ-2 /с дисплей/ с фърм 2.8.3.0. Имам 1 питане за usb порта разположен отстрани в дясно на лицевия панел, защото нищо не е написано за него. Не съм много въодушевен от него. Дистанционното работи от 0.5 до 1метър, не чете всички субтитри, не видях опция за конвертиране от 2Д в 3Д. Най вероятно трябва да му сменя фърмуера с по нов. Предварително благодаря на всички отзовалисе.
PS Разбрах как става конвертирането от 2Д в 3Д при пуснат филм има опция за симулиране на 3Д.
usb входа си работи перфектно,както и дистанционното лови от кадето искаш,друг е въпроса ако не си го насочил към устройствотоЧето повечето формати субтитри,незнам ти какви слагаш и как ги слагаш.Няма да е лошо да му разучиш менюто и всичките копчалъци.Аз го направих и от тогава нямам проблем с нищо :).За сега съм много доволен от плейърчето.
Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D (RTD1186DD-3D)
Моля, кажете нещо и на по-незнаещите като мен:
Мога ли да си заредя обикновен торент в Дива-та, а не Magnet URI - както досега правя?
Значи досега започвам да свалям някой филм на компютъра с програмата mTorrent и като започне да търси пиъри я давам на пауза и с десен бутон от падащото меню върху името на филма избирам "Копирай Magnet URI" и после това го пействам в дива-та и тръгва да сваля на нейния твърд диск.
Обаче има филми(и сериали с повече серии), които нямат въпросния "Magnet URI"...
Всичко пробвам и не мога да се справя - моля помагайте!!!
Как се прави??
Цитат:
Първоначално публикувано от
байВес
Моля, кажете нещо и на по-незнаещите като мен:
Мога ли да си заредя обикновен торент в Дива-та, а не Magnet URI - както досега правя?
Значи досега започвам да свалям някой филм на компютъра с програмата mTorrent и като започне да търси пиъри я давам на пауза и с десен бутон от падащото меню върху името на филма избирам "Копирай Magnet URI" и после това го пействам в дива-та и тръгва да сваля на нейния твърд диск.
Обаче има филми(и сериали с повече серии), които нямат въпросния "Magnet URI"...
Всичко пробвам и не мога да се справя - моля помагайте!!!
Как се прави??
1. Свали си торент файла на компютъра. Ако е необходимо си спри mTorrent
2. Отвори в браузър адрес http://192.168.1.101:9091, където 192.168.1.101 заменяш с IP -то на твоята Дива. Зарежда се Трансмишън WEB приложението.
3. Зареждаш торент файла директно в Трансмишън.
Не чете субтитри с разширение “SUB”. А другите с разширение “str” трябва да са с кодиране “ANSI” и както казваш трябва да му науча копчалъците. А относно дистанционното, то е на светлинни години в сравнение с това на TV.
Който иска да пробва последният фърм (2.0.50) от ЕваВижън адаптиран за модел Дива 3D v2 - съответно платените руски сървизи не работят, да не се чудите защо.
Тази ревизия има следните подобрения:
1. Има нова визия (в сравнение с 2.0.32)
2. Оправен е проблем със зависване на менюто
3. Оправен е проблем с разкачането на безжичната връзка с някои видове рутери
4. Разни системни бъгове
Е, все е нещо при този дефицит ...
2.0.50 (08.01.2014) - EvaVision 2.0.50
P.S. И един оригинален от началото на декември:
3.0.4.7 (06.12.2013) - install_1186_BT_B_1206
Всички фърмове ги има и в 1-ви пост на темата.
Цитат:
podredko
1. Свали си торент файла на компютъра. Ако е необходимо си спри
mTorrent
2. Отвори в браузър адрес
http://192.168.1.101:9091, където 192.168.1.101 заменяш с IP -то на твоята Дива. Зарежда се Трансмишън WEB приложението.
3. Зареждаш торент файла директно в Трансмишън.
Да де, аз това правя само че с Magnet URI.
В Трансмишън WEB като вляза има едно прозорче където слагам торента и натискам Ентер и тръгва - ама тръгва само с Magnet URI.
Или аз нещо бъркам, или незнам откъде да взема обикновения торент файл - ей тва питам...
Ама спри го тоя mTorrent. Опитваш се да ползваш два торент клиента едновременно.
Влез с обикновен браузър (не през mTorrent) на сайта на който е торент файла и си го сваляй.
Ето един пример: Този торент като го заредя с Трансмишън WEB и не тръгва:
*************************/download.php/...erNova.torrent
и не съм пускал други торент програми...
Цитат:
Hell
Който иска да пробва последният фърм (2.0.50) от ЕваВижън адаптиран за модел Дива 3D v2 - съответно платените руски сървизи не работят, да не се чудите защо.
Тази ревизия има следните подобрения:
1. Има нова визия (в сравнение с 2.0.32)
2. Оправен е проблем със зависване на менюто
3. Оправен е проблем с разкачането на безжичната връзка с някои видове рутери
4. Разни системни бъгове
Е, все е нещо при този дефицит ...
2.0.50 (08.01.2014) - EvaVision 2.0.50
P.S. И един оригинален от началото на декември:
3.0.4.7 (06.12.2013) - install_1186_BT_B_1206
Всички фърмове ги има и в
1-ви пост на темата.
Благодаря жив и здрав
Цитат:
podredko
Ама спри го тоя mTorrent. Опитваш се да ползваш два торент клиента едновременно.
Влез с обикновен браузър (не през mTorrent) на сайта на който е торент файла и си го сваляй.
Колега, много те моля - дай ми пример на торент-файл, който да заредя в дива-та.
Свали само торент файла от тракера, той е с разширение .torrent и го стартирай от дивата. При теб най-вероятно торент клиента се стартира директно.
Колеги, малко да напудрим плеърите (Diva Premium 3D v.1) с по-нови фърмове. Предупреждавам, че тези фърмове и буутлоудъри НЕ СТАВАТ за DIVA PREMIUM 3D V2 (с дисплея) !!! През последните месеци излезнаха някои нови предложения, но май нищо революционно за сега няма - това не пречи да ги пробваме. Процедурата е следната:
1. Сменя се задължително буутлоудъра - трябва да е версия **67 и нагоре, иначе фърмовете могат и да се инсталират, но не тръгват и остават на черен, зелен екран или нонстоп се рестартира плеъра
2. Флашва се с желания от вас нов фърм по познатия досега начин (чрез сейф флаш)
Буутлоудъри:
задължително за фърма на iNEXT се инсталира първо този фърм v 2.2, който инсталира буута.
за фърма на Iconbit се използва направо буута от фърма им
за фърма на Mede8er може да се използва единия от двата горни буута
Фърмове:
Оригинален iNEXT HD1 v 2.7
Моднат iNEXT v 2.7 moS r1
Iconbt XDS1003D v 11131 + bootloader
Mede8er X3D v 3.0.2
Ако искате да си върнете стария фърм, просто си го инсталирайте отново. Споделете впечатленията си.
Mede8er X3D v.3.0.2 работи перфектно! при предните версии имах проблем с дистанционното, сега всичко е ок! jukebox също работи!
edit:
Две неща не ми харесват в Mede8er X3D v.3.0.2 и iNEXT HD1 v.2.7:
1. не зареждат автоматично субтитри
2.бутона "play" не стартира филм директно от папката.
Отговор: Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2
Колеги, от скоро имам Diva FULL HD като втори плейр и съм със следния фърм на колегата Litoff http://playrss.litoff.info/index.php...catid=3&cid=85. Всичко работи перфектно, но като пусна Youtube и си влезна в профила, влизам в плейлиста и ми дава "NETWORK_CONGESTION". Отделно клиповете в основното меню въобще не тръгват. Някой имал ли е подобен проблем и ако е имал ще му бъда бладорен да ми обясни как се разрешава. Благодаря предварително.