Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D v2 (с дисплей)
@Antonov - може би вече си решил проблема, но не виждам нещо да е писано като отговор. Според мен, ако диска ти е работил нормално до последно и си го тествал и на комп, то най-вероятно проблема е в плеъра и трябва да го изпратиш в сервиза на Дигитален свят.
Качил съм нови фърмове в 1-ви пост. Първо сложете фърм 2.0.66 на ЕваВижън и тогава флашвайте тези на Мечока или iNEXT. Пишете отзиви.
Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D v1 (RTD1186DD-3D)
Качил съм нови фърмове на iNext в 1-ви пост. Тествайте ги и пишете отзиви.
Отговор: Media Player Diva Full HD Premium 3D v1 (RTD1186DD-3D)
Всичко е добре,само това че неможе да търси субтитри в инернет,не ми хареса.
Здравейте, наскоро си взех от Технополис от този модел. След много игра с различни firmware-и стигнах до ситуация, че
в момента съм с inext-HD v.2.11 (последната официална, а не модната версия). До тук добре но проблема, е че сега няма как да я разкарам.
Вече каквото и да кача на флашката нищо не се случва. Няма начин и по ftp да стигна до промяна.
Оказва се, че ресет бутона скрит в слота на диска не работи.
От менюто винаги показва, че не намира нова версия.
Бих останал с тази версия, но проблемът е че
при 3D филми с вградени субтитри - отивам на зелен екран.
Не ми работи и дистанционното.
Изчетох доста форуми, но не намирам решение.
Та може ли някой да помогне със съвет ?
@soier - проблемът е в сменения бууткод. В момента си с последния на iNEXT и е нормално да не можеш да го смениш по стандартния начин. Ще ти дам линк за фърм с принудителна смяна на бууткода. Трябва да влезеш в сетъпа и от секция "Системa" избираш USB Upgrade. Пробвай и пиши резултата. След това сложи фърм 2.0.66 на ЕваВижън от 1-ви пост и флашни някой от последните моднати фърмове на iNEXT или Mede8er 3.0.2 - с тях няма зелени екрани, поне при мен. Успех !
Цитат:
Първоначално публикувано от
Hell
@soier - проблемът е в сменения бууткод. В момента си с последния на
iNEXT и е нормално да не можеш да го смениш по стандартния начин. Ще ти дам
линк за фърм с принудителна смяна на бууткода. Трябва да влезеш в сетъпа и от секция "Системa" избираш
USB Upgrade. Пробвай и пиши резултата. След това сложи фърм
2.0.66 на ЕваВижън от 1-ви пост и флашни някой от последните моднати фърмове на
iNEXT или
Mede8er 3.0.2 - с тях няма зелени екрани, поне при мен. Успех !
Не става - дава ми съобщение "Firmware is not Found", всъщност това съобщение получавам с почти всички версии, с които тествам.
Само с оригинални iNEXT- > връща , че е намерило версия ( примерно 2.2; 2.7 т.е. по-стара), но не дава възможност дори за downgrade.
Това го очаквах, но беше редно да пробваш. Минаваме във втора фаза. Давам ти линк за фърм с принудителна смяна на бууткода от Iconbit. Ако флашването е успешно, слагаш фърм 2.0.66 на ЕваВижън (не си прави повече експерименти с такива на други марки) и оттам нататък само моднати фърмове от 1-ви пост (тествани са и няма проблем с тях). Ако и тази процедура не е успешна, то следва само едно - ресет през серийния интерфейс на плеъра. Успех !
Не е проблемът в различните фирмуери, а в невъзможността да направя boot от тях.
Не мога да стигна до режим - да игнорира сегашният фирм. Опитах всякакви варианти с натискане на копчета,
вадене на кабели. Имам чуството че бутона за ресет не служи за нищо в моето желязо.
Заблуждаваш се. Проблемът е точно от фърмовете или още по-точно от буутлоудърите. Всяка марка и модел плеър са с определен хардуер и бууткода е написан точно за тях. Затова само клонингите (произведени от един OEM за различни компании) могат да ползват един и същ бууткод. Това е все едно да сложиш на компютърно дъно с чипсет Intel H87 друг BIOS, но от дъно с чипсет Z97 - може би някои неща по дъното ще работят, но други определено не. Дано си ме разбрал. Просто всеки бутон, порт и компонент в нашия плеър е със определено ID, което ако не съвпадне с това в бууткода и просто не работи - това е случая и с бутона за "ресет". Ако нищо не е станало с последното ми предложение, пробвай някой много стар фърм за този модел плеър с принудителна смяна на бууткода и ако не стане, то решението е само едно - ресетваш NAND флаша по серийния интерфейс - това със сигурност оправя нещата, независимо с какво си натъпкал плеъра.
Отговор: Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост
Отговор: Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост
Виждам, че си редактирал поста си. Ако все още се чудиш къде е инфото за LAN/WiFi IP и MAC адресите на плеъра, то влизаш в Setup->Other->Network Info !
Линковете за фърмовете на iNEXT не работят, бихте ли дали други?
МОД:
Линковете са обновени
Флашнах според упътването с EvaVision 2.0.66, всичко мина нормално. След което реших да флашна с Medi8er 3.0.2, инсталацията мина успешно, но след рестарта ми показа единствено зелен екран. Изчаках 4-5 минути, но нищо не се промени. След това с Recovery Mode върнах пак Ева-та и този път флашнах с iNEXT 2.11. Инсталацията отново мина успешно, но след рестарта пак получих зелен екран. Бихте ли ми казали на какво се дължи моят проблем?
@React13
А към какъв телевизор (марка и модел) връзваш плеъра ? Предполагам, че слагаш фърмовете от 1-ви пост, а с оригиналния и този на EvaVison нямаш такъв проблем. При мен няма зелени екрани, слагал съм всичките фърмове преди да ги кача в темата.
Телевизорът ми е Sony KDL-40HX850. Ползвам само фърмовете от първия пост. Да, така е, с оригиналните и тези на Ева Вижън нямам проблем. HDMI кабела ми е Sony-1 метър, с позлатени конектори, ако това има значение.