А на Дива в.1 може ли се сложи дисплей? Имаше писано в темата но след обединяването на темите в една обща не успях да го открия. Ако някой знае моля да сподели. Благодаря предварително.
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
А на Дива в.1 може ли се сложи дисплей? Имаше писано в темата но след обединяването на темите в една обща не успях да го открия. Ако някой знае моля да сподели. Благодаря предварително.
Ето една симпатична алтернатива за включване/изключване на Diva Full HD Premium 3D v2 (с и без дисплей), чийто хардуер не изключва плеъра с последните версии на INEXT.
https://vikiwat.com/search.html?phra...CategoryID=963
Проверих го оттук, активен е, и води точно където трябва.
Аз го закупих, монтирах и включвам и изключвам плеъра гладко и без проблеми с дистанционно от комплекта!
Вижте също и оттук!
https://vikiwat.com/productfile/5659/userfiles-productimages-38518-klyuch-s-distantsionno-upravlenie-s-chetiri-kanala-za-upravlenie-0.pdf
Този пост е редактиран от Dien; 30-07-15 в 17:35.
Имам Diva Full HD Media Player и съм много доволен. Сега обаче ще се обзаведа с 3Д FHD/UHD телевизор и въпросите ми са ще мога ли да гледам 3Д филми с този плеър и ще мога ли да гледам UHD 3Д филми с този плеър (ако някога изкарат такива
@LexHammer Колега с 3Д филмите проблеми почти няма да имаш. Казвам почти защото плеъра поддържа Half релийзи, но UHD никакъв шанс. Просто хардуерно чипа не ги поддържа, както и такива кодирани в x265. Всичко останало е без забележка!
Отказах се от UHD, защото няма смисъл да давам пари сега за нещо, което така или иначе няма да мога да ползвам, а когато мога, цената на телевизорите ще е сигурно с 300-400 лв. надолу. А някакъв нов фирм ще трябва ли да сложа за 3Д филмите, защото ползвам фирм на E-Boda от преди 3-4 години. С 2Д филми съм нямал никога проблеми.
Здравейте, имам Diva HD explorer. До сега не съм имал никакви проблеми, но си взех нов телевизор- Philips 7600 и имам проблем с филмите, особено mkv. Получава се е едно накъсване, насичане, хоризонтални линии и тн. Четох, че може да е от natural motion настройката, изключих я, но не виждам особено подобрение. Някакви идеи?
Пуснах си медиен сървър през рутера, за да гледам през мрежата на Diva FullHD, но филмите накъсват. Като ги пусна през телевизора няма проблеми. Фирмуеъра ми е на BODA от преди около 5 години. Има ли смисъл да сменят фирмуеъра или проблемът е в WiFI приставката.
Не е ор фърма а си е, да го наречем хардуерен недостатък на самите плеъри.
Здравейте колеги, тъй като ми е много трудно да се ориентирам в темата, откакто е слята моля за вашата помощ. Изчетох последните 5 страници, но не успях да се ориентирам.
Изполвам дива премиум 3д версия1. В момента плейъра е с med8ter, като не съм сигурен коя точно е версията която съм инсталирал, понеже за последно го правих преди 2 години. Но съм направил снимка на инфото на версията която е в момента и я прикачвам към поста.
Кои са вариантите за ъпгрейд на настоящата софтуерна версия, като нещата на които държа са - да поддържа СЕС, да има добра поддръжка на мрежата (предмно ползвам самба), добро възпроизвеждане на 2д и 3д, като всички допълнителни джунджурийки ако не пречат са добре дошли.
Извинявам се отново, че искам на готово смляна информация, но ми е трудно да се ориентирам в темата.
Поздрави, Недко!
МОД:
Прочети този пост
Този пост е редактиран от Hell; 02-11-15 в 00:14.
Здравейте колеги.Зави ми се свят от четене и така и не намерих отговор на моя въпрос.Имам ДИВА без дисплей.Ползвам е вече 3 години.Нямам никакъв проблем върви всичко без да се замисля.Компютърът е вижда и мога да прехвърлям данни.ОБАЧЕ си купих ново ДВД блу рей с възможност за четене от външен хард диск.Да обаче изобщо не вижда дивата.Искам да дръпна основно музика от дивата,да мине през ДВД-то и тогава в усилвателя.с надежда да даде по добър звук.Имам хард в дивата 500гб. и имам много музика на него.БЛАГОДАРЯ предварително на някой който ми даде акъл.
Трябва да провериш дали тази Дива поддържа DLNA и ако поддържа, да активираш сървъра. Предполагам, че и двете устройства са свързани в една и съща мрежа. Също така трябва да провериш дали новия плеър поддържа четене през DLNA.