От както съм го купил не съм го пипал.
Как се преинсталира и кой фърм върви най добре?
- - - - - - - - - -
Намерих инструкции за инсталация но моя няма бутон за включване и изключване,как да го подкарам това инсталиране?
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
От както съм го купил не съм го пипал.
Как се преинсталира и кой фърм върви най добре?
- - - - - - - - - -
Намерих инструкции за инсталация но моя няма бутон за включване и изключване,как да го подкарам това инсталиране?
Търси точно за твоя модел как става. Или го закарай там от където си го купил да ти го оправят.
Намерих копче от задната страна което е за включване и изключване но не тръгва процедурата,а седи по средата на екрана на ТВ стрелка посочваща правоъгълник с две квадратчета вътре!
Пробвах две флашки след като съм ги форматирал във фат 32 и все един и същ е резултата.
Да не би флашката да трябва да се направи бутваща или нещо такова като при уиндоус?
Не разбрах кой е модела, ноза ДИВА 3Д версия 1 префлашването става по следния начин:
1.Запис на флашка, форматирана във ФАТ32 на файла инстал
2.При изключен плеър поставяме флашката в УСБ порта
3.Натискаме и задържаме натиснат бутона вкл. докато на екрана не се появи екрана за инсталиране, след което отпускаме бутона.
4.Когато инсталацията приключи плеъра се рестартира и тогава махаме флашката.
Този е плеера и пробвах и по горе описания начин но пак без успех Дигитален свят - Официална страница | Diva Full HD 3D DVB-t Player
Това излиза на телевизора и нищо не се случва
На предишната страница съм дал линк към оригиналния фърм за Diva 3D DVB-T, с чип RTD1186, но ето го още веднъж: Dev-Host - Firmware_Diva_DVB-T_v10.1.24.r10521.zip - The Ultimate Free File Hosting / File Sharing Service
Разархивирате на форматирана под FAT32 флашка 2, 4, 8 GB няма значение.
Изключвате захранващия кабел на плеъра и слагате флашката в един от страничните USB входове.
Отзад има малко копченце (пада се някъде под Wi-Fi), натискате и държите и през това време се включва захранващия кабел (Нека ТВ да е включен със сигнал от HDMI където Diva подава сигнал).
Когато излезе екран на светло син фон с надпис Installing Firmware, пускате бутончето.
След 4-5 мин ще излезе надпис nstall complete и плеъра ще се рестартира, в момента когато екрана на ТВ е черен извадете флашката.
Нещо много важно - ако след инсталацията излиза същия екран, това означава, че Ви е изтрит бутлодъра, а на този фърм не му е указано да го презаписва.
Моя плеър го продадох, но все още имам фърм от Inext с поддръжка на тунера на плеъра, който прави и презапис на бутлодъра. Тогава ще се смени и логото на плеъра - аз го ползвах с този фърм от деня в който излезе, даже и с него го продадох. Не съм имал никакви проблеми.
И още едно още по-важно - в Технополис продаваха и плеър с тунер, но с чип RTD1185, който външно е едно към едно с този за който съм дал фърм.
Този пост е редактиран от ra6o74; 16-03-16 в 18:42.
Здравейте!
От 4-5 години (не знам точно) съм с DIVA FULL HD 1080p. От около 2 години съм със софтуер на Litoff- mod15 на PLAYONHD.
До сега всичко вървеше добре до тази вечер.
Пускам плеъра, излиза ми надписа PLAYONHD и после минава в резолюция 480i и умира. Не се появява основното меню, екрана остава тъмен. И изключване от кабела не помага.
Плеъра е настроен за резолюция 1080р.
Дайте съвет какво да правя. Харда ми е 2Т и имам филми, които не съм гледал още, а не ми се форматира.
Харда нали може да бъде заменен с друг? Най-добре ако би могъл да вземеш някакъв назаем, или на старо с по-малък капацитет, колкото да се опита с префлашване, стига да е софтуерен проблема. Ако е хардуерен... може би е време за ъпгрейд...
Харда работи перфектно от доста време. Вчера дори гледах филм записан на харда. После изключих плеъра и след 2-3 часа се получи това. Като свържа плеъра към компа с кабел влизам в харда и всичко е наред с него, но не го виждам през wifi мрежата.
Повреди ми се дистанционното. Изтървах го на пода. Пръсна се на части. След като го събрах вече не работеше. Някой може ли да каже от къде да си купя ново или да препоръча някое универсално което ще свърши работа? Моето изглежда така:
Погледни този линк: Conel Ltd. - Знае ли човек от коя трънка какъв заек ще изкочи...
Този пост е редактиран от Hell; 02-06-16 в 14:27. Причина: Overquoting
Здравейте,
Скоро купих Diva 3D DVB-T (без дисплея) но не работят HDMI и LAN портовете. Възможно е да има някакъв проблем с Firmware-а.
Може ли да ми изпратите отново оригинален DIVA bootloader + firmware за нея ?
Нямам идея дали е с чип RTD1186 или е с RTD1185, трябва ли да го разглобя за да видя ?
- - - - - - - - - -
По-специално търся този boot+firmware: Версия v10.1.24.r10521, Release Date 07/25/13, bootloader IIIE.0402.4057
Хора,
понеже темата е голяма и не мога да намеря нищо по въпроса и питам тук:
Имам Дива 3Д премиум сентър в2 и искам да инсталирам КОДИ. Възможно ли е? Как да стане?
Не можеш.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk