Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
   Цитат:

Първоначално публикувано от emopandov  

Кажете защо дава такава грешка: Tracker: Tracker did not respond.

Случва ми се доста често, при което торента не иска да се тегли. В същото време пускам същия торент с uTorrent и той почва да го тегли незабавно. Някой да има идея?

ПП: Фирма ми е на ебода 7.3.21.r4803_v2 и съм много доволен. Работи стабилно, ако често правя проверка на харда (chkdsk).

Може би те баннват от тракера когато теглиш с Трансмишън, опитай да смениш порта на клиента. uTorrent има функция да сменява портовете автоматично за да не те баннват тракерите, не си спомням как беше при Трансмишън клиента.
  здравейте приятели,качих най-новия фирм на ебода обаче youtube не ще да тръгва.като поискам да го пусна и ми изписва това Unable to service request , за тъкъв проблем във форума никъде не срещнах.някой има ли идея къкво може да е това?
  А това дали става за нашата Дива ? Датата му е 09.01.2011 и твърди, че е със SDK4

http://forum.iconbit.ru/download/file.php?id=2235

EDIT: Не става. Пробвано е, инсталатора казва, че няма място.
  Здравейте,

Доста четох и в тази и в предишната тема, но не открих това, което ме интересуваше. Дано не се повтарям. Опитвам се да пусна Blu-ray Rip на дивата, но не успявам да пусна нищо различно от основния филм. Това в доста случаи ще ми върши работа, но днес например си свалих Flight 666 на Iron Maiden и мога да си пусна само документалния филм. Концерта мога да го пусна само като вляза в папката със стриймовете и пусна точния стрийм, но пък тогава няма чаптъри и честно казано на някой друг диск с по-засукана структура това би било проблем. В момента съм с последната варсия на оригиналния фърм (v7.3.14 r4821) от сайта на дейзи. Има ли начин да си пусна Blu-ray с него?
  Няма начин да се пусне блурей с менюта, засега всички фирмуери са без тази функция... доколкото знам трябва да се платят някакви лицензи. Варинат е само play folder, който в повечето случаи стартира филма отначало, но без меню и extra content.
   Цитат:

Първоначално публикувано от psybg  
 Няма начин да се пусне блурей с менюта, засега всички фирмуери са без тази функция... доколкото знам трябва да се платят някакви лицензи. Варинат е само play folder, който в повечето случаи стартира филма отначало, но без меню и extra content.

Благодаря! Значи да се преориентирам към други версии, хем да си спестя някой друг гигабайт.
  Здравейте,
не знам колко от Вас ползват плеъра за разглеждане на снимки. Аз го ползвам и забелязвам един доста дразнещ проблем при последните софтуери:
при броузване на снимки и папки със снимки често пъти софтуерът забива и може да се оправи само със студен рестарт или през телнета с командата reboot.
При мен се случва със следните фирмове:
-оригинален фирм - v.4821 - 03.12.2010
-моднат фирм Mede8er v4 "Final" - 28.01.2011
-моднат фирм ACR r.4824 - 09.01.2011 (с който съм и в момента)
През това време няма включени торент клиенти самби и т.н. Мрежата ми е кабелен лан и ползвам последният оригинален boot loader.
Споделете при Вас как е, някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
  @exobg
имам около 5000 снимки и досега не съм имал забиване... в момента съм с моднатия фирм Cipibad ACR 4823, преди това с Eboda 7.3.21.r4803_v2. Пробвай с чекдиск..може проблемът да е и в начина на компресиране на jpeg-а. При мен повечето снимки са правени с canon.
  Снимките от къде ги гледаш? От харда или по мрежата? Защото преди да си сложа хард гледах снимки през мрежата (Wi-Fi) и имаше забавяния на моменти и понякога изглеждаше че е забило но след примерно минута изчакване се показваше снимката... Понякога наистина устройството забиваше но си мисля че беше заради това че се е скапала мрежата. Но това беше със стари фирмуери и там мрежата се държеше ужасно...
При гледане от харда съм нямал проблем, снимките ми са преимно от фотоапарат sony.
  Снимките ги гледам от вътрешният хард който няма проблеми с файловата система или подобни, но дефекта се проявява със същата сила и от флаш памети и usb дискове.
Снимките са с различна резолюция са снимани с различни фотоапарати.
@psybg пробвах ги двата фирма описани от теб - същата работа.
Явно е нещо глобално в самото SDK, да се надяваме (за пореден път) че ще се оправи в следващите релийзи.
  Здравей те
Кажете ми фирм ,на който субтитрите да са чисто бели.
  Mod - Пусни обявата в раздел "Продава" и добави номер за връзка.
Vanquished
     Файлова система за Трансмишън
  Здравейте колеги,

Искам да ви попитам следното - възможно ли е Трансмишън да се инсталира, при положение че вътрешния хард е форматиран в NTFS. Смятам да сложа новия фърм на Ебода, който има интегриран трансмишън. На колко да огранича активните връзки, при положение че съм на БТК АДСЛ, за да не го забивам. Имам рутер зад АДСЛ с DD-WRT.

Благодаря на отзовалите се!
  проблем с transmision помогнете като пусна да се теглят торенти не мога повече да отворя трансмисион ремоот контрола докато не ресетна дивата 

@nikineo
Жълти субтитри съм имал само с оригиналния фирм. на Дива, както и с някой Bluray, където умишлено са направени такива.
@ikarus
да,
пробвай с 10 връзки.. ако забива намалявай имай предвид че не съм с БТК, много е вероятно да са ти дали и възможно най-скапан рутер, при който са възможни проблеми
@gogoniko
докато имаш активент торент не го прекъсвай с изключване на Дивата. Дори и Remote Gui да ти забива торентът продължава да се тегли.. вероятно сега имаш грешки които трябва да оправиш с Checkdisk. До интерфейса на трансмишън можеш да стигнеш и през браузер ДИП:9091, пускаш пауза и тогава изключваш.