Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
след многобройни вариянти за мен най доброто остава Firmware -RTD1073-v7.5.0.r2285 for HD for all 500 v1 (sdk4), румънците убиват с hdd links и transmission ,преди бях с HD for all 500 v7.3.21.r5381_v2(sdk3) също така добро , без забележки . плеярът ми е ac ryan (original) , но отдавна съм се отказал от тяхния скапан firm. защо се мъчите с тях пробвайте някой от тия.
Колега , предполагам става въпрос за румънския AC Ryan - Eboda , който видимо е по-добре откъм софтуер за разлика от нашия клонинг Дива !
Цитат:
Първоначално публикувано от scorpi30m
след многобройни вариянти за мен най доброто остава Firmware -RTD1073-v7.5.0.r2285 for HD for all 500 v1 (sdk4), румънците убиват с hdd links и transmission ,преди бях с HD for all 500 v7.3.21.r5381_v2(sdk3) също така добро , без забележки . плеярът ми е ac ryan (original) , но отдавна съм се отказал от тяхния скапан firm. защо се мъчите с тях пробвайте някой от тия.
Ще го пробваме, но дай малко инфо.
Ти с какъв bootloader си ? Link-ове за сваляне на фърмуера и бутлоудъра ?
бутлоудъра ми е на е-бода ,сложих го за да мога да слагам оригинални firm на е-бода , тук има всичко за е-бода :http://hdforall.freehostia.com/e-boda/hd500.php
Здравейте, имам въпросния плейър който децата ми използват за да си гледат филми. В момента съм с последния официален firmware на Дейзи и до момента нямах проблеми, докато не стигнах плейване на Harry Potter and the Deathly Hallows Part I 2010 CEE 1080p Bluray AVC DTS-HD MA 5.1/ VIDEO:
Codec Bitrate Description
----- ------- -----------
MPEG-4 AVC Video 17330 kbps 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
* MPEG-4 AVC Video 56 kbps 480p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 3.2
Принципно успява да плейва видеото, но файл по файл без меню, без опции за субтитри и т.н.
Предполагам че проблема е версията на BD Menu-то, защото на компютър с Арксофт плейър, виждам че има много екстри, разширена версия на филма с коментари и т.н.
Питането ми е с кой firmware ще мога да плей-на въпросния филм (и следващи такива) нормално?
Цитат:
Първоначално публикувано от scorpi30m
Прав си. Ебода имат добри фирмуери. Не съм пробвал последните им, но ще гледам тези дни да ги тествам.
Евентуално ще направя и Eboda bootloader с картинката на Дива, като опция за тези които ползват техния фирмуер.
Странно, на един приятел вчера в Благоевград му доставиха нов Media Player DIVA Full HD.
Diva-та е дошла заредена с фирм 7.3.14 r5283 с дата 17.02.2011г.
Приятелчето не може да ми обясни какво е различното защото просто не познава старите версии и е нов в света на HD плеърите.
Та странното е че този фирм го няма на страницата на Дигитален свят (там последният е 7.3.14 r4821 от 06.12.2011).
Какъв ли е и дали може да бъде качен на страницата на Дигитален свят за всички фенове на Diva-та ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Между другото в системната информация на този "пресен" плеър чипсета се изписва като: 1073DD C+
Чип 1073DD+ ? Вярно ли е ? А с 1185 ще има ли ?
Цитат:
Първоначално публикувано от myDiva
Привет myDiva ,
Извинявай, не ми стана ясно този фирм става ли за нашите плеъри отпреди година и половина :-)
Благодаря и Поздрави!
Новия фирм поне на мене не ми излезе на български, не можах да открия на български, няма го при езиците, и субтитрите не можеха да се разкарват на горе на долу по екрана . И после върнах стария фирм 4821 . Нещо не ми допадна новия фирм .
Този нов официален фирмуер от @myDiva за Дивата е на базата на SDK4 - като информация за версията в менюто на плеъра се показва това: v7.5.0 r2285 (от 04 март 2011) - това е и линка от myDiva:
1. По-бърз е от последния официален на A.C.Ryan с SDK4 (v7.4.4.r3966 Еuropean edition), но пък е и леко по- "постен";
2. Няма избор за менютата на Български;
3. Разбира се е мъничко по-бавен от фирмовете с SDK3 - може би се дължи на това че са сложени повече ефекти и по-финни менюта;
4. Прави индексиране на файловете след което работата се ускорява (може да се спре с натискане на бутона за стоп);
5. WEB интерфейса му е същия като на последния PlayON-ски - влиза се с- <IP адреса на Дивата:1024>
6. Няма YAMJ Jukebox - който го има в A.C.Ryan с SDK4 (v7.4.4.r3966 Еuropean edition);
7. Могат да се преглеждат снимките и филмите в режим Thumbnails което може би замества донякъде YAMJ Jukebox (на A.C.Ryan) или Video Wall (на Mede8er) ако си поставите снимки на обложките в папката с филма - виждат се по 8 картинки на страница;
8. По подразбиране самбата му е кръстена Venus (мисля че така е и на румънската E-Boda - говори за общ произход с техния фирмуер RTD1073-v7.5.0.r2285 for HD for all 500 v1 (sdk4) - пък и цифрите са идентични :-);
9. Интернет екстрите са същите като на A.C.Ryan с SDK4 (v7.4.4.r3966 Еuropean edition) - само са с други иконки;
- има стандартните YouTube, Radio, Picasa, Flickr, прогноза за времето - за сега работят;
- има и няколко допълнителни интернет връзки които до сега в официалните фирмуери ги нямаше - за сега работят;
- променен е дизайна на интернет плеъра има преглед в малък екран и на пълен екран, поточното видео се тегли с един бутон;
Това са ми първите наблюдения.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ето моя снимка на основния екран с този фирмуер - Е сменил съм картинката на десктопа (SDK4 дава тази възможност директно от менюто с настройките заедно със смяната на фонта ако си поставите снимката с формат <име на файла.png> в папка Resource на вътрешния диск ) все още съм с Bootloadera на amonev за PlayOn та Wallpaper-a избрах да е за PlayON за да са в тон.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1308285638f.jpg
PS: Не е този фирмуер за който питах (7.3.14 r5283 (от 17.02.2011)) с който доставиха онези дни плеърчето на приятелчето от Благоевград (моя пост-546 в началото на тази 40 страница) него никъде го няма все още - но все пак е нещо след 6 месеца. :Drinks:
И аз сложих v7.5.0 r2285 (от 04 март 2011) .
На мен пък ми се стори по-бавен и за 2 часа заби 2 пъти.
Няма меню на български.
Субтитрите ги има на БГ, можеш да им променяш големина, цвят, разположение и изглеждат добре.
Засега ще остана с него, пък по-натам ще видим :)
Цитат:
Първоначално публикувано от kek
И аз сложих v7.5.0 r2285 (от 04 март 2011) .
На мен пък ми се стори по-бавен и за 2 часа заби 2 пъти.
Няма меню на български.
Субтитрите ги има на БГ, можеш да им променяш големина, цвят, разположение и изглеждат добре.
Засега ще остана с него, пък по-натам ще видим :)
И аз съм с новия SDK4. Работи достатъчно бързо, не е забивал до момента. Като проблеми забелязах, че невинаги се свързва с Wireless мрежата ми и трябва да си поиграя, за да се върже (преди нямах такъв проблем). Освен това не мога да запаметя настройките за субтитри (размер, позиция и т.н.) и след всяко рестартиране на плеъра са отново на default, т.е. много малки като размер.