Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост - част 2
Аз съм си с буу-та на ебода. Да не би същият да има ъпдейт? Може би ще е по-добре да инсталирам буу-та на иконбит.
П.П. Най накрая успях да го сложа този патч и да си върна логото на дивата.
Проблемът с асус-а, обаче си остава -стига до 51% и ми изписва грешка при инсталацията.
Трябва да погледна файла дали е ОК. При мен се инсталира без проблеми.
Цитат:
Първоначално публикувано от sdkoleff
Проблемът с асус-а, обаче си остава -стига до 51% и ми изписва грешка при инсталацията.
Ето линк към работещ фирмуер: http://www.4shared.com/get/5mMSQsKH/install.html
пп - има малък бъг: не разпознава вътрешния диск :sad:
Предполагам, че не се касае за бъг, а просто фирмът е за O`play без хард диск. Доколкото знам и Еmtec N200 няма хард диск.
Пробвах и този фирм, инсталира се но след зареждане то му бутонът на плеърчето угасва, показва се главното меню и след 5-6 сек. се изключва сам :huh:
Някой ще каже ли каква е разликата м/у AC Ryan PlayON & Diva player?
Къде се прави този плеър (китайски ли е)?
Има ли си страница...?
Кои м/у двата е по добър..?
Принципно няма разлика - Дивата е клонинг на AC Ryan , както и много други , правени са в Китай за различни фирми и затова се продават под различни имена ! И двата си имат сайт , форум , фенове , но AC Ryan е с по-добра софтуерна поддръжка , но е и по-скъп , но има 2 год.гаранция , по-добре е окомплектован , но това са подробности !
Цитат:
Първоначално публикувано от sdkoleff
Предполагам, че не се касае за бъг, а просто фирмът е за O`play без хард диск. Доколкото знам и Еmtec N200 няма хард диск.
Пробвах и този фирм, инсталира се но след зареждане то му бутонът на плеърчето угасва, показва се главното меню и след 5-6 сек. се изключва сам :huh:
Принципно е преправен за Egreat и Iconbit с поддръжка на HDD, но изглежда човека който го е хаквал отново я е премахнал, защото пък Emtec N200 няма харддиск.Писах, му чакам да ми отговори дали може да го оправи.
Понеже имам много дискове с филми и музика (DVD,DivX) ,а махнах двд-то и останах само с Дивата ,та реших да пробвам с една външна слим двд записвачка на USB.Останах приятно изненадан,подържа се чудесно и двд менютата работят ,абе всичко си е като обикновено двд.Само диска не можеш да извадиш с дистанционното :)
Малко личен опит - след доста перипетии инсталирах transmission torrent и го ползвам вече няколко месеца. Доста често обаче забива и само вадене на жака помага. Преди 2-3 дни се наложи да сменя вентилатора тъй като стария въпреки че съм го направил на 7-8 волта /по-ниски обороти/, започна да бръмчи. По недоглеждане съм взел една 'бурия' на еверкул - 5500 оборота !!! Вие се не трае, но...спря да забива ?!?! Някой със същите наблюдения?
Много от конкурентите пуснаха SDK4, нашата Дива няма ли да има тазгодишен ъпдейт?
Цитат:
Първоначално публикувано от amonev
Много от конкурентите пуснаха SDK4, нашата Дива няма ли да има тазгодишен ъпдейт?
Не ти трябва. Супер бавно почва да работи, аз лично не виждам предимства.
Iconbit оправиха скоростта на техния. Playon и те пускат скоро ъпдейт с изключително подобрена скорост.
Цитат:
Първоначално публикувано от amonev
Iconbit оправиха скоростта на техния. Playon и те пускат скоро ъпдейт с изключително подобрена скорост.
Има ли пачнат фърмуер от Iconbit , който да става за Diva ? Този Iconbit HDS6L SDK4 v.438X - 01.12.2010 , е доста стар, незнам дали е опраевн като скорост...
PS: Този е последният официален на сайта на Iconbit: HDS6L версия 7.5.2 SDK4 (fw_hds6l-v7.5.2.r2198_19j_ru.zip)
Някой можа ли да помогне как се исталира ThumbGen, т.к. на линка от първата страница препраща към пост само със скрийншоти?
А какво ще стане, ако пробвам да инсталирам фърмуер за друг плеър (Playon или Iconbit), който съм взел директно от сайта на производителя, т.е. без да е пачнат ? Ще ми скапе ли Diva-та ?