Re:Media Player DIVA Full HD Explorer (RTD1185DD)/ FAQ в 1-ви пост
Някой може ли да каже има ли опция с която се изключва дивата след като свърши филма , пробвах сHDD spin down но не се получава. И още един въпрос - пускам филма , звука тръгва тихо и после се усилва сам , някой да знае защо е така ?
МОД: А няма ли да кажеш с кой фърм си ? Според мен отговорите са:
1. Не съм виждал засега фърм с такава опция. В последните фърмове (след 7ХХХ) в сетъпа (меню Система) има настройка (Auto standby) за изключване след определено време (30 min - 4 h). HDD spindown е времето за изключване на харда след като не се извършва достъп до него (ако имаш пуснати торенти това няма да се случи никога).
2. В сетъпа, в меню "Аудио" си настрой "Нощен режим" - Изключен
А иначе как са ти аудио настройките и през какво слушаш звука ?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332071760[/time]_________________________________________________
С v9.5.00 r5992 съм , Относно аудиото не съм включвал никога нощен режим , нямам идея защо така се получава.
Re:Media Player DIVA Full HD (RTD1073DD/DD+)/ FAQ в 1-ви пост - част 2
Цитат:
Първоначално публикувано от krasimladeja
Здравейте.Първо да се извиня за въпроса ми,може би е разискван но търсих и не намерих никъде отговора ми.Искам да си купя такъв плеър, но искам да знам субтитрите дали могат да се направят да се виждат със черна лента зад тях,ето така:
http://prikachi.com/images/89/4532089U.png
А и още нещо.На снимките не виждам USB портовете.Къде по точно се намират на устройството?
Благодаря ви.
УСБ портовете са отстрани (дясно ако гледаш предната част на плеъра) За субтитрите в оригиналните фърмове май нямаше, но на някой custom firmware може и да има такава опция. Някой от колегите да сподели за това :)
Hell, ще пробвам тези дни, но не обещавам да е скоро. Просто ми се налга доста да пътувам напоследък... :wink: :wink:
Цитат:
Първоначално публикувано от frizera
Пробвах този фирм. Резултата е : Добавените IPTV работят добре - 69 на брой (пробвах почти всичките), а торента е направо уникален!!! Сваля без да се налага каквото и да е ограничение,не забива и прекъсва.За тези които държат на това могат да го инсталират. Интерфейса е много стар (няма никакви анимирани подменюта освен основното). Като цяло плеъра се държа много стабилно без тотални забивки и др. подобни. Който желае да го ползва. Вече е тестван :) :)
Спосибо и от меня колега flashstrong :thankyou-
Качих същият фирм-но не може да отвори youtube и iptv-някакви идеи. :sad:
Цитат:
Качих същият фирм-но не може да отвори youtube и iptv-някакви идеи. :sad:
Свали това http://narod.ru/disk/43444177001.c1e...vcast2.7z.html . Разархивирай на харда на плеъра и ще ти се създаде папка плейлист в която ще имаш файл m3u. Разархивирай в основната директория на харда не го тикай из папки. Това е. :) :) Успех :Drinks: :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от krasimladeja
Здравейте.Първо да се извиня за въпроса ми,може би е разискван но търсих и не намерих никъде отговора ми.Искам да си купя такъв плеър, но искам да знам субтитрите дали могат да се направят да се виждат със черна лента зад тях,ето така:
http://prikachi.com/images/89/4532089U.png
А и още нещо.На снимките не виждам USB портовете.Къде по точно се намират на устройството?
Благодаря ви.
Flashtrong 5405 има черна сянка зад белите субтитри. Не е лента, но според мен е по-добрия вариант. Вижда се на бяла картина отлично.
HDMI режим - LPCM
SPDIF изход - LPCM
Surround Sound - без значение
Звукът ми отива направо към телевизора , но няма как да е от настройките на тв-то защото на кабеларката не го прави това. Не е болка за умиране така или иначе :)
МОД: Я пробвай HDMI - Passthru
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332181140[/time]_________________________________________________
Сега пробвах , звука тръгва равномерно , но на някои филми прави проблем. Без значение дали увеличавам или намалям звука от дистанционното , промяна няма , Звука е един и същ . Като го дам на 0 си спира. Това го прави на едни руски филми с еднакъв тип аудио - Долби дигитал 48кхз
МОД: Ако това се получава само при няколко филма, проблема може би е в тяхното кодиране и това не се случва за първи път.
По въпроса за МЕГАЛАН IPTV разговарях с хелпдеска на Виваком (те са ми доставчик) и от там ме увериха че не са необходими никакви допълнителни настройки за да работят каналите (а те не ми работят). Обещаха че ако им предоставя повече информация ще проучат въпроса и ще реагират "адекватно". Някъде по-назад беше дискутиран въпроса и помня че имаше мнение че тази "услуга" зависи от доставчика. За това питам че да мога да пре-предам та да се реши този проблем и да може абонатите на Виваком да ползват приложението в r7317. Благодаря на отзовалите се !!!!!! :Drinks: :tongue:
iptv.megalan.bg e услуга само за клиенти на Мегалан нетуърк. Те нямат права за официално излъчване в други мрежи от самите телевизии, за което може да се сърдиме на телевизиите. Предполагам, че може да се гледат и от Спектрумнет. Мегалан си имат форум в които описват коректно услугите си. Ти като си на Виваком, те на ли се хвалеха, че ще имат IPTV? Да ли тяхното излъчване ще е достъпно за други ИСП? Знам за още неколко мрежи които имат подобни затворени излъчвания. Ако Ви дразни Мегалан ИПТВ ще го махна.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332277020[/time]_________________________________________________
И ако може да попиташ Виваком защо сайта http://www.4fun.bg/ е само за клиенти на Виваком и не е достъпен за други мрежи.
Всеки труд струва нещо и може би е хубаво да се цени труда на хората :)
Цитат:
Първоначално публикувано от litoff
iptv.megalan.bg e услуга само за клиенти на Мегалан нетуърк. Те нямат права за официално излъчване в други мрежи от самите телевизии, за което може да се сърдиме на телевизиите. Предполагам, че може да се гледат и от Спектрумнет. Мегалан си имат форум в които описват коректно услугите си. Ти като си на Виваком, те на ли се хвалеха, че ще имат IPTV? Да ли тяхното излъчване ще е достъпно за други ИСП? Знам за още неколко мрежи които имат подобни затворени излъчвания. Ако Ви дразни Мегалан ИПТВ ще го махна.
Изобщо и дума не обелиха по въпроса за някаква телевизия. Моето запитване било първото подобно и за това искат да изложа нещата в писмена форма пък те щели да направят проучване и да разрешат проблема. Може би по същата причина не е достъпен и 4fun.bg за други мрежи, но за 10 годишен абонат нито веднъж не съм влизал там. Между другото съм решил да се разделям с Виваком. Що се отнася до МЕГАЛАН мен лично не ме дразни изобщо че е наличен - дразни ме факта че не е споделен с Виваком и не мога (поне аз) да ползвам приложението. Ще изчакам да се посъберат още мнения и ще им драсна едно писъмце пък те да решават дали искат да си разширят услугите или ще губят абонати. Не може при договор за 10MB неограничен достъп да получаваш 700-850KB, да прекъсва постоянно и те твърдят че всичко е о.к. :081: :081:
Хубав ден на всички :)
Цитат:
iptv.megalan.bg e услуга само за клиенти на Мегалан нетуърк.
Ако Ви дразни Мегалан ИПТВ ще го махна.
И ако може да попиташ Виваком защо сайта
http://www.4fun.bg/ е само за клиенти на Виваком и не е достъпен за други мрежи.
Няма нужда да махаш линка към Мегалан ИПТВ. Който е в тази мрежа нека си го ползва. Модификацията която правиш си е супер за което говори и анкетата отгоре (ако има избори за фирмуер ти заедно с твоята модификация ги печелите :-memnon
А относно Виваком всички вече знаят техния лаф " Вашето обаждане е много важно за нас......" учтиво ти обещават всичко и после нищо не се случва. Познавам и работя активно с много колеги от Vivacom (БТК) и когато започнах да имам многократни проблеми с тях (и аз им бях домашен клиент), след като ги попитах какво да правя те приятелски (но тихичко все пак лоялност и работа) ми подсказаха - сменяй доставчика - и ги послушах от тогава видях какво е да имаш истински интернет услуги :Drinks:
Нещо не разбирам тази анкета. Според нея 13 човека ползват 7317 в който единствената разлика от оригинала са двата бутона с линковете към тях. В сайта ми са регистрирани над 160 човека, които са изтеглили фирмуера. Колко реално ползват PlayRSS не знам, но предполагам, че са повече от 13 :)
МОД: Май повечето собственици на плеъра не са забелязали че съм нулирал анкетата и че е хубаво да гласуват отново. Също всеки може да си променя гласа след като премине на друг фърм - така резултатите ще са най-актуални. Не забравяй, че има и чуждоземни дънлоудъри :Drinks:
Цитат:
Нещо не разбирам тази анкета. Според нея 13 човека ползват 7317 в който единствената разлика от оригинала са двата бутона с линковете към тях. В сайта ми са регистрирани над 160 човека, които са изтеглили фирмуера. Колко реално ползват PlayRSS не знам, но предполагам, че са повече от 13 :)
Повече от 13 са-бъди сигурен.Може да се ъпнал два бутона-не всеки го може.Добре,че има ентусиасти като теб! :ole
Цитат:
МОД: Май повечето собственици на плеъра не са забелязали че съм нулирал анкетата и че е хубаво да гласуват отново. Също всеки може да си променя гласа след като премине на друг фърм - така резултатите ще са най-актуални. Не забравяй, че има и чуждоземни дънлоудъри :Drinks:
Аз бих се радвал, ако можеш да модифицираш този фърм Flashstrong IPTV MOD 5405, че е много стабилен и несравнимо бърз, в сравнение с последния. Няма Youtube, но пък на мен не ми пука много за това. Всичко друго работи отлично и мнооооого бързо.
Със звука съм се заблудил , явно само на този филм за пробата е тръгнал равномерно. А не е от телевизора , защото на кабеларката нямам проблеми с звука
МОД: А от кабеларката как влиза сигнала в ТВ-то, по HDMI ли ? Най-вероятно не и си виж настройките на телвизора или смени на друг HDMI вход и ако не е от това, смени фърма с 7082 (сейф метода с бутона отзад). Има още една особеност - пробвай с изваден кабел на кабелната. След като видиш резултата сподели какво е станало.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332611340[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от galin79
Със звука съм се заблудил , явно само на този филм за пробата е тръгнал равномерно. А не е от телевизора , защото на кабеларката нямам проблеми с звука
МОД: А от кабеларката как влиза сигнала в ТВ-то, по HDMI ли ? Най-вероятно не и си виж настройките на телвизора или смени на друг HDMI вход и ако не е от това, смени фърма с 7082 (сейф метода с бутона отзад). Има още една особеност - пробвай с изваден кабел на кабелната. След като видиш резултата сподели какво е станало.
Кабелната е по HDMI. Смених входовете , извадих кабела на булстата , но нямаше ефект. Този фърм 7082 не беше ли бъгав ?
МОД: Абе не става, но го сложи за да видиш дали няма да се оправи проблема и после си върни 5992. Всички ъпдейти ги направи със сейф метода.