Re:HiMedia HD600A - първи впечатления
Нещо е позамряла темата. Видях, че са изкарали нов фърм 1.0.4.12. Дали някой го е тествал вече, че не става много ясно дали все пак е официален или не?
Аз имам HD600B от няколко дена. Успях да направя двупосочно да се вижда с компютър с Win7 т.е. компютъра вижда диска/дисковете на хаймедиата и обратно от нея мога да виждам шернатите файлове от уиндоус.
Тествах с един блу рей филм (~40GB) и си работеше нормално. Като се натисне меню вади един ред в долната част на екрана от където може да се сменя език, субтитри, части.
DVD-та си работят и в ISO и в нормален формат(VIDEO_TS).
Сложил съм му вътрешен диск Seagate 2TB Green. За сега не съм имал възможност да го тествам само като възпроизвежда как е, но като го натоваря с копиране да кажем на 200GB към вътрешния диск от външен закачен през usb доста се нагрява.
Някой тествал ли е функцията да се гаси диска и ако да кога се гаси след като не е бил активен за определеното време или директно след това време?
Също функцията за save shutdown нещо ми прави проблем - много бавно гасне (може и да е нормално) или въобще не гасне и после не може да се пусне (само изключване от тока го оправя).
От кои страници си ги поръчвате и за колко време идват?
Тайна , майна ! Ако всичко е наред - 10дни , но може и месец да се чака ! Това от Китай , но може и от Европа !
Кой модел те интересува ?
Изключваш първо захранването на диска, след което изключваш и самия диск, после save shutdown, изчакваш около минута и се изключва апарата. С новия ъпдейт се появи възмойност да вкл./изкл.беззичната връзка, още малко в настройките и различни китайски нет приложения. Основните недостатъци, произлизащи от SDK на Риалтек( невъзможност за плейване на AVI по NFS, честото забиване на UPNP ) все още не са оправени.Има и Руска прошивка от Дигма 311-1.0.4.13 , но не съм я пробвал още, качили са Трансмишън.
Колеги, Моля дайте предложение за рутер за плеъра, с моето WGR614v6 54 Mbps е мноооого трудно.Взех един TP Link 1043 ND ама още по-зле и го върнах.На моя HD600A съм му закачил 2,5 инч. ХДД 640 ГБ 5400 и си върви добре, даже и в кутия не съм го слагал, стои си в упаковката и въобще не грее. По кабела свалям с торента със скорост 1000-1200 кбсек директно на диска. DVD5 теста от диска по САТА го изкарва до край, без да трепне.Руснаците вече започнаха да качват Mos servises, но аз още не смея!
Цитат:
Първоначално публикувано от civica
Тайна , майна ! Ако всичко е наред - 10дни , но може и месец да се чака ! Това от Китай , но може и от Европа !
Кой модел те интересува ?
600A проблема ми е че не искам през пейпал :)
И защо ? По сигурен начин на плащане - няма ! Някои сайтове приемат само Пейпал плащане !
Само на футеко ли се продава друга страница за европа няма ли. В амазон не работят с пейпал явно са решили да не пълнят гушата на пейпал :)
През Ибей , но пак е Футеко ! Поразтърси се , може да излезе и някъде другаде като оферта ! Пейпал си е най-сигурния , удобен и бърз начин за разплащане през интернет , повярвай ми ! :Drinks:
Иначе от Китай - оферти бол ! :))
Аз лично си го поръчах през futeko. Ако се поръчва от китай трябва да се внимава, че има мито и ДДС и не знам как изализа като крайна цена. Futeko са в Англия така че за поръчка от там няма такива такси като част от евро зоната.
Както е казал колегата плащането през paypal е за предпочитане. Чрез него не се дават номера на карти и информация, която може да се използва за източване на картата. Може да се оспори плащане и да се върнат парите обратно и т.н. Разбира се винаги има риск например да хакнат paypal :)
Мито от Китай за тази цена - няма ! Излиза много изгодно , повярвай ми .Купил съм над 10 такива плеъра !
Има риск да хакнат Пейпал , но е много малък !
В момента продавам подобен плеър , но по-добър от Himedia HD600A , на 250 лв , но ако го купиш от Европа / Германия / ти излиза 159 евро + транспорт до БГ , още 18-20 евро ! Дали е изгодно да купувам от Китай / Хонг Конг / ?
Някой опитвал ли се е да интегрира yamj във фърмуера за HD600?
Аз мисля да пробвам когато ми остане малко повече време.
4 Прикачен файл(ове)
Ако някой притежава модел Himedia HD600B / по-наточената версия на HD600A и по-добър от HD600C /, нека да сподели мнение , че моя нещо се забави ! Благодаря ! :Drinks:
Аз го имам. Какво по-точно те интересува?
Иначе съм доволен всичко каквото съм пробвал работи(ДВД, Блу рей, мкв, ави, мп3, jpg...). Сложил съм вътре диск сигейт от зелената серия и като поработи доста се нагрява. Иначе бързо изстива, но в тия жеги може би е нормално.
Нищо конкретно/ запознат съм в подробности с тези плеъри / , просто впечатления от БГ собственик ! С кой FW си - последния 1.0.4.17 и каква е разликата с предишните версии - 1.0.4.15 и 1.0.4.12 ?
Нагрява се и от това , че няма вътрешен вентилатор този модел , но корпуса е алуминий и поема топлината !Но това не е проблем !