Здравейте,
Имам нужда от съвет и се надявам да ме ориентирате дали изобщо е възможно това, което искам.
В момента ситуацията е следната. Разполагам с ТВ Panasonic ST50, рутер TP-link 1043 (който има вграден DLNA и на него мога да закача външен твърд диск), усилвател, който няма цифров изход и лаптоп, както и едно ДАК-че, което се включва към usb порта на лаптопа и е свързано с усилвателя.
Филмите ги пускам чрез DLNA и макар че имам понякога проблеми с някои от тях, в повечето случаи успявам да ги подкарам. Тъй като лаптопа го преместих в другата стая и вече не ми е удобно постоянно да го пренасям, за да слушам музика от него, започнах да се замислсям за някакво устройство, което да плейва музика от хард диск.
Възможно ли е следното: ако си закупя някакъв мултимедиен плеър по някакъв начин да пускам музика от твърд диск без да се налага да пускам компютъра или телевизора. Предполагам, че за целта плеъра трябва да има някакъв дисплей, на който да се вижда кой албум избирам.
Наистина не съм наясно с възможностите на плеърите, така че ще съм благодарен ако споделите и някакви други идеи, но основното е да не изполвам лаптопа или ТВ-то като монитор, когато плейвам музика. Без да съм напълно наясно дали изобщо е реалистичен, бюджетът ми за плеър е до около 300 лв + около 150 лв. за твърд диск.