Страница 28 от 30 ПърваПърва ... 182627282930 ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 447
Like Tree56Одобрявам

4K UltraHD Media Players (всички марки и модели)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Отговор: 4K UltraHD Media Players (всички марки и модели)

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    Благодаря. Грешно съм погледнал, че не може изобщо да "пуска" въпросните формати към AV ресийвър.
    Поръчал съм Ugoos AM8. Който е на по изгодна цена в мoмента от Z9X Pro. (от вън).Мислех да се насоча към
    Dune HD Premier 4K Pro, Homatics 4K plus, NOKIA 8010.
    Но, като гледам лимитациите на Google TV (на ТV-ра, липсват приложения в store-a), не мисля че съм направил грешка. Алтернативата беше да "събера" HTPC с Mini ITX board.
    Но като знам, че няма да се огранича с бюджетните компонентни, и само за една мултимедия, се отказах от идеята.
    Смятам, че не съм сбъркал.
    П.П. Моят AVR е стар модел, и няма DTS X. Ще се ъпгрейд-ва за в бъдеще.
    Може ли малко да разясниш кои са новите формати в AM8pro в сравнение с AM6 PRO?
    Напр. има ли DV/DA както в XIAOMI S(2nd gen).....Aко има трябва ли тв-ра също да има DV напр. или не.Питам за SA(напр.) които не поддържат DV....

2.  

3. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Честито за спечеления рунд 1!
    Aко имаш възможност и желание,
    може ли да провериш ето това, моля?
    Aко там пише 4К -> 4К и съответния FPS, значи ура!
    Ще влизам в бой със супорта пак и аз.
    Но CE-то с DV май няма да работи, защото са вдигнали кернела в този дроид...

4. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Ще го пробвам, ще видя как ще мапна бутон z (абе имам дистанционно с клавиатура) но мисля, ще е ОК. Това се проверява в 'списък с разрешени' дефакто, от там можеш да включиш което искаш, ако не включиш нищо, работят всички достъпни, които се виждат там. В общия случай, на ниските резолюции (720, 540 ...) няма 24п, и ги ъоскейлва, до 1080 за да запази фреймрейта. Като това ограничение, не зная дали е от тв или от плеър, ОС.
    Ето шотове, но са от комп, там са по-други резолюциите.

За елека ... ще видим и мен ме съмнява. Логиката ако ползват модулите от същото ядро за ДВ е да не работи с друго ядро. Но има вариант и да ползва само част от модула, която е еднаква. Понеже в темата пише, че е имало стари билдове на кореелек, на които и със старо ядро (това в нокията) е работел ДВ, така и не ги потърсих. Отделно, в предупреждението пише минимум 2.4.210 ... ще видим.

Този пост е редактиран от tolostoi; 23-01-24 в 15:27.

5. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Всъщност,
    това щях да пиша, виж дали може да се промени резолюцията на GUI.
    Toва също е показателно до голяма степен дали ще работи AFR-а и коректната (истинска) резолюция.
    В момента нокЯта (и дроид тв-тата + шаумяу 4К стик) е така:

И няма мърдане.
    При шилда и фирестиковете 4к макс ген1/2 може да задаваш в пълен диапазон, в съответствие със способностите на екрана/тАлАвизора, разбира се.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Да, като не работи афр-а, се взема резолюцията сетната в андроида. Ако ще гледаш 4к на 50 хц, сменяш от андроида и влизаш в коди и пускаш ... :D

7. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Може ли малко да разясниш кои са новите формати в AM8pro в сравнение с AM6 PRO?
    Напр. има ли DV/DA както в XIAOMI S(2nd gen).....Aко има трябва ли тв-ра също да има DV напр. или не.Питам за SA(напр.) които не поддържат DV....
    Подръжката на новия кодек: AV1, както и пускане на DV от файл. Не, от стрийминг платформа. Има включена поддръжка и на AFR (4K 120Hz) Tова са основните разлики.
    Недостатък, не е сертифициран от Google TV Box. т.е. не става (480p) за стрийминг платформи.

И да, ТВ-ра също трябва да поддържа DV, освен TV Box-a.
    inches9 одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2010

За Нокиа-та 8010 с Андроид 12 бета фърмуера (12.8.3638).
    На кратко е добре. Каквото съм пробвал си работи. На око картината си е същата (като калибровка на цветове имам предвид). Долби вижън или ХДР режима не е постоянен, може да се спира и автоматично да се включви при подадено съдържание, което го изисква. Не помня, преди дали имаше настройка на колко бита да работи, в момента ми е, не активно там менюто и е на 8 бита 444, предполагам заради настройката на Долби Вижън която съм избрал (но ще го ресетна и ще видя какво има).
    Сега за този афр, малко е странен, има 3 опции, безпроблемен, проблемен и изключен, не разбрах каква е разликата, на изключен пак работи, поне в коди . Нямам нетфликс акаунт предполагам работи, имам ХБО Макс и работи на на 4К УХД ДВ. ХБО макс и другите плеъри (без Коди, ще видя после и Виму) се съобразяват със зададената резолюция на Андроида, т. е. задал си 1080 на 50 херца, ХБО макс ти пуска филма на 1080 на 50 херца с ДВ (ако има ДВ естествено), , хбо го пуска на 1080 на 24 херца като има премигване т.е. опитва се ... С нова плеър, задал си 1080 на 50 херца в андроид, пускаш 1080 филм на 24, пуска го 1080 на 24, т.е. смяната на честотите работи. Ако съм задал 4к на 60 херца в андроид, пускам от нова плеър видео 1080 на 24 херца, ъпскейлва го и подава на тв на 4к с 24, не го пуска на 1080 (не съм сигурен, но мисля ако си задал 1080 в андроида и пуснеш 4к филм с нова, май го подаваше 1080, е това го пробвах, но не помня резултата). В коди може да се задава резолюция и честота на опресняване само за коди, има си списък разрешени (какво се поддържа) афр си работи, но не даунскейлва, т.е задал си 4к резолюция в коди, пускаш 1080 филм, сменя честотата, но го подава на 4к, не на 1080. Ако си задал в коди 1080 резолция и пуснеш 4к филм, пуска си го коректно 4К на честотата която е филма. За звук ... май си е както преди, нямам ресивър с ХД формати, ДТС няма, но то си нямаше и преди, всъщност ще видя дали няма да успея да го пусна, понеже имам оптика и от там може да става, тв ми е ЛГ и той няма ДТС, от там ми го показва в менюто на НОКИА-та, но не мога да го включа.
    В Коре Елек Долби вижън си работи там изглежда всичко е ОК, като изключим сертификатите за стрийминг услугите, но явно това няма оправия в линукс, поне за сега няма пробив.

10. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Благодаря за информацията.
    Ще им вдигам кейс да ми пуснат ъпдейта и на мен,
    а после ще тествам и аз.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2011

4K UltraHD Media Players (всички марки и модели)

Здравейте, препоръчайте бюджетно 4к устройство до 100 лв, което да поддържа HBO, Netflix и Apple TV. Благодаря!

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Този пост е редактиран от chorlavia; 12-02-24 в 20:39.

12. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от chorlavia Виж публикацията
    Здравейте, препоръчайте бюджетно 4к устройство до 100 лв, което да поддържа HBO, Netflix и Apple TV. Благодаря!

Sent from my iPhone using Tapatalk
    До 100 лв е почти невъзможно, със изискванията.
    Най евтиния вариант е Xiaomi Mi Box S Gen2.
    Дали поддържа всичко от списъка пак трябва да се провери.

13. Member
    Тук е от
    May 2017

Амазонски стик.

14.  

15. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Най-накрая, във версия 12.8.5221, оправиха звуковите формати на нокЯта.
    Teствах DD+, TrueHD, DTS-HD, DTS:X.
    И не са развалили AFR-a.

Еми, толкоз.
    За мен е топ-дроид+KODi кутийката за парите си в момента.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Shimbadze Виж публикацията
    Най-накрая, във версия 12.8.5221, оправиха звуковите формати на нокЯта.
    Teствах DD+, TrueHD, DTS-HD, DTS:X.
    И не са развалили AFR-a.

Еми, толкоз.
    За мен е топ-дроид+KODi кутийката за парите си в момента.
    За тая версия, пак ли с Шамана се говори, или идва сама?

17. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Maчка се каскета пред вождовете, няма как...
    Че, иначе, ще ми (ни) се изчака чакалото, докато пуснат официална (финална?!) версия свободно...

Обаче, вчера се примолих, днес - дойде.
    Мистика...

18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

От десетина години имам Mede8er MED 1000 3D, но вече съм решил да го сменям, защото...стига толкова. При мен нещата са по-опростени в смисъл, че го ползвам аудиото само в стерео режим /при съответните настройки/ , а филмите и музика от външни хард дискове 2 тб. Имам стереоусилвател Denon PMA 800NE, който вече има и оптични входове. Не съм много фен на кутийките 10/10 см. Засега съм се спрял на Zidoo Z9X Pro или Orbsmart R82 - те са много близки като данни според мен. Бих използвал оптичния изход за аудио към стереоусилвателя. Засега Orbsmart R82 все още няма firmware, надявам се ще има, и предлагат ZDMC V 20.2. Бих се радвал за съвет или мнение.

https://www.orbsmart.de/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Media Player - Dune (всички модели)
    От hristoslav2 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 535
    Последно: 18-05-21, 08:33
  2. Media Player - Egreat (всички модели)
    От bradqzata във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 50
    Последно: 22-02-19, 00:38
  3. Media Player - Apacer (всички модели)
    От RoliS във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 199
    Последно: 08-05-18, 18:50
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Zinwell (всички модели)
    От elcos във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 907
    Последно: 28-03-14, 14:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе