Какво подкарваш.
Нищо не се разбира от въпроса ти. Боксовете не зависят от ТВ-та. За тях те са просто екрани. За да не тръгне картина на "екрана" или има някакъв технически проблем - в самото устройство, във връзката помежду им - кабел, портове вход-изход, или някаква настройка на ТВ за съответния хдми порт (избор, разрешаване). Не съм сигурен дали за някои стари тв с много ниска разделителна способност, боксът сам ще си свали и той подаваната такава. Но тв 2018г. би трябвало да е поне 1080р. Ако боксът е ползван преди това с друг тв и ръчно са му зададени някакви режими за разделителна способност, бит и честота, които конкретният Самсунг не поддържа, може би трябва да се ресетне бокса или да се пусне на другия тв и да се върнат автоматичните настройки.
Къде, каква "марка на приставка" задаваш ръчно и защо ми е абсолютно непонятно.
Този пост е редактиран от VanDan; 03-02-25 в 16:58.
Подкарвам го да тръгне.
То трябвало с негово дистанционно да се сдвоява, а не с това на телевизора.
Сега тръгна, обаче не се командва от телевизора. Свързано е през хдми арк.
Неудобство е с две дистанционни. Пробвах ръчно и пак неще.
Доста муден за X4 на 2 рам и ограничен от настройки като телевизор.
Спестили оптичен изход.![]()
Този пост е редактиран от brotzki; 03-02-25 в 18:37.
Не свети ли изхода за слушалки?
Аудио изхода е комбиниран, което включва и оптика. Но с адаптер към Toslink.
Xiaomi TV Box S 2nd Gen: Watch Before You Buy! (2.36 м.)
Повери в аксесоарите, дали е наличен в комплекта.
П.П. Android TV/Google TV си е ограничена ОС от към настройки.
Провери за нови обновления на ОС.
Този пост е редактиран от brotzki; 03-02-25 в 22:08.
За 100 лв е хубав бокс. Бързо си го върнал.
А, на него това си му е хоби. Поръчва каквото му падне. ТВ-та, боксове, разни друг подобни. Често после не чете кое как се настройва или не му се занимава. Като сега - тръгнал да пуска от нулата бокса с дистанционното на ТВ-то. И като си поиграе ги връща.
Toя беше потребен на 90 кинта.
Ха-ха, страст на кристали!
Какво да му чета?! На самсунг същo се сдвоява с тези клавиши. Копирали са корейците. Голема работа, не прочели книгата за настройки.![]()
За да се управлява с дистанциоята на тв-то, не трябва да се разпознава бокса от тв-то, но така при всяко вклучване трябва да се чака да го разпознава. Послед пък му разпознава UHD колорите и става досадно.
Няма какво да му флашкаш аосп......
Смешно ми стана с тоя бокс, че разпознаваше някакво 1080 на 2160 екран. Хем е ресетнат.
При хдр съдържания не се разпознава от телевизора.![]()
Този пост е редактиран от brotzki; 04-02-25 в 22:43.
Здравейте, замислил съм се за медиен плеър, който да оптимизира начина по който гледам филми в момента. Сега ползвам външен хард диск който свързам към усб на телевизора и възпроизвеждам от вградения плеър.
Има ли на пазара достъпен плеър, който да поддържа:
Dolby vision, HDR 10,passthrough trueHD with Atmos, DD with Atmos, decode DTS HD - DTS X to LPCM 5.1.
Удобно допълнение ще е да поддържа торент клиент с отдалечен достъп.
Това е листата със сертифицираните с Goggle TV, Dolby Vison/Atmos медия плеър:
https://www.androidtv-guide.com/stre...mos-certified/
Nokia 8010, Но, бокса го няма наличен в amazon.de.
От подписа Ugoos AM8 /AM8 Pro може да плейва DV/HDR10/HDR10+ от файл. Но, е с чист Android. Не е, от бюджетните модели.
Този пост е редактиран от tek; 15-02-25 в 16:34.
Един въпрос и от мен за допълнителен медиен плейър.
Гледам вечерно време в спалнята сериалчета( рядко филми) през флашката , само дето телевизора е на има няма 15г и до преди няколко години не четеше само H265 файловете , но в последно време не чете и други файлове ( предполагам заради звука) , а има и файлове , които доста насичат или директно спират.
Та общо взето ми трябва бокс , който да чете всякакви формати през външен диск/флашка ( субтитри естествено) , както и да има блутуут за безжични слушалки когато се налага. Единственото познато ми е бокса на xiaomi - tv box s 2nd gen , но при положение ,че едва ли някога ще тръгна да стриймвам през него , се замислям дали някой бокс за 20лв от алито би ми свършило работа или да взимам този на Шаоми
Ако имате друго решение казвайте ( като изключим ново LG за 1к лв )
Тия за 20 лв ги забрави, да преливаш от пусто в празно ... не е работа. Има китайци без сертификати, които вършат работа, НО си има занимавка с тях, я да им смениш андроида, я да им сложиш КореЕлек я да им баеш за нещо друго. Другото НО е, че не са 20 лв. ами по-скъпи и освен занимавката, ще остане я гадно ВиФи, я гадно дистанционно, я нещо друго ... примерно докато го флашваш мобе да го брикнеш.
Шаомито, което си избрал не е никак лошо. Ако не те сърбят ръцете да се занимаваш, пробвай китаец, не ми се търсят модели сега, ако се сетя после ще добавя, ако ли не - вземай Шаомито.