Този пост е редактиран от veskox; 16-01-20 в 18:24.
Има го в английския и в немския амазон.
Ами, просто го свързваш по HDMI и това е. Ще трябва да прескочиш ресивера за всяко едно 4K устройство, така че ще се наложи да го смениш рано или късно. До тогава, трябва звукът да минава през телевизора и от там да отива в ресивера.
Как ще пуснеш съдържанието на плейъра, без да си пуснал телевизора, за да виждаш картината?
Ресиверът ти не поддържа ли слушане на музика от флашка, че се налага да използваш мултимедийният плейър?
За 20 долара повече ще вземеш Zidoo z9s много по удобен от коди за гледане на филми. Блу рейя върви с пълно меню. И много други удобства. А дистанционното е много по функционално от тези два модела. Много често излизат нови версии на фърмайре.
Слушането на музика от флашка е по-лесно,мога и от блу рей плейера.За и-нет радио е по-трудно....Ами включваш двете у-ва и тръгват без тв-ра.Когато изключа бокса на стенд бай си стои.После превключва назад и напред,Дори и да трябва да включиш,тв-ра пак е по-добре от това да стои по цял ден за едно радио.Не ,че няма други начини за слушане на радио като операторски боксове на кабелните,но ако гледаш с тюнера на тв-ра(?) ....това е опция.
Shield-а е нормална Андроид кутия. Ако Android TV поддържа торент клиенти с директно сваляне на външен диск - значи и на Shield-а ще стане.
За Блурей с пълно меню не съм пробвал, а и нямам наличен, за да пробвам. Дори не знам кое приложение да ползвам, за да го пусна.
Моето предположение е, че ще може да се пусне през Коди. Бях пускал един път, но през LibreELEC на предишното ми устройство. Не мисля, че имаше меню обаче...
Ако има някакъв по-малък файл, който мога да пробвам дали зарежда менютата - ще го сваля и ще го пробвам. Само някой да ми даде линк.
Всичко се свежда и се тъпче само около тоя звук. Еми няма как да стане без да си смениш ресийвъра с такъв който подържа 4К , или не си купиш плеър с два изхода един за 4К и един само за аудио. Аз го превъзмогнах това и си взех Запити и нямям кахъри с аудиото. Друг е въпросът че не съм доволен от инвестицията от близо 700лв. Очаквах още, ама за сега 1 година свикнах. По нататък ще мисля . Медузките на 400 си плуват спокойно. Да не говорим , че при положение че има наляти една камара пари за аудио , логично е просто да се развърже кесията за един ресийвър.
Аз си купих от Алиекспрес HDMI сплитер- 1 in-2 out, който поддържа 4К, точно поради същия проблем. Около 40лв. платих и смятам, че си струва риска за проба. Още не е дошъл, но задължително ще пиша като го получа. Ще му подам сигнал от плеъра и от него с два отделни кабела към ТВ и приемник. Руснаците пишат че работи доста добре.
Изгледах доста филми директно,но понякога трудно тръгват,а най-няприятното е когато субтитрите са разместени и то с много и трудно се намират за да се направят на местото.За Stremio говоря.
HDMI сплитера, който купих от Алиекспрес пристигна вчера. Ипробвах го набързо, резолюцията на ТВ беше 4К, аудиото True HD- всичко перфектно. Реално, такъв сплитер решава проблема с по-стари ресивъри, които не поддържат 4К. Тази сутрин обаче, сплитерът вече не работеше. Пропуска само 1080р. Единият изход дори не пропуска аудио. Има бутон за ресет- без някакъв ефект. При директно свързване на плеъра към ТВ, всичко е ОК. Вероятно голям процент от това производство е некачествено. Ако някой може да препоръча нещо подобно , но по-кочествено, да пише.
Възможно ли е кабелът, който свързва сплитера с телевизора (или плейъра със сплитера) да прави парчета?