Отговор: Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
Мойте са същите но с различни ИПта.Явно под win10 няма да станат нещата.
P.S Сложих една машина със win7 за проба качих програмката направих същите настойки сравних ги изглеждат по същия начин като при теб добавям във приемника nfs клиент там пиша ipto на компа кадето е сървъра и отдолу пътя на шернатата папка.Появява се в менюто на приемника но като опитам да вляза в нея казва failed.
Един съвет при настройка на мрежи и мрежови връзки - да се спират защитни стени и антивирусен софтуер пароли и защити, и като всичко тръгне да се настройват те.Изчерпаха ми се идеите - провери си ай пи-тата, рестартирай сървъра,пробвай с малки букви на устройствата в експорт файла,изтрий клиентите от плеъра и пробвай с Probe NFS да ги открие сам.
Защитната стена е спряна.Ипитата също.Това за малките и големите букви го пробвах многократно.Сега като дам на probre там пиша IPto на сървъра нали седи мисли нещо и не показва нито failed нито нищо просто изчезне.
Последна идея. Изключи лаптопа,плеъра и рутера от мрежата и ги включи като почнеш от рутера. Това ракета да беше,вече трябваше да лети...
След изключването нямаше ефект. Преисталирах тестовия комп на ново със win7 64bit.Сложих само програмката за сървъра пуснах я направих настойките от твоите картинки.Сега като дам на плеара probe nfs мисли и намира и добавя въпросното ип, но като се опитам да вляза в него показва failed.
На nfs втория екран с опции server, при мен е сложена чавка на convert windows drive letters...и по- надолу на utf-8....... Не знам доколко са важни. Стартирай nfs server като администратор ,десен бутон на иконата и run as administrator....При настройка на мрежата на плеъра май задавах ръчно dns-а като ип-то на рутера,щото беше някакъв шантав ,не помня вече.
Големи благодарности на pipchi. С твоя помощ успях да настроя мрежата да се виждат устрйството и компа. Нормална ли е скорост на качване по лан от компа във вътрешния хард на Меда - 14 МВ/s? Взех нов гигабитов рутер (Archer C2) и се чудя това ли е максималната скорост.
Нормална е . Не знам при колегите но и при мен това е максимума. Това си е хардуерно ограничение на плеъра - просто е слабичък.
Здравейте колеги,
Някой запознат ли е с какъв код да активирам на Mede8er 10003XD oт Универсалното дистанционно SilverCrest SFB10.1 B2 , с какво ли не пробвах и не става.
Няма го в списъка с кодовете(освен ако не е под друго име)
Привет!
Ще се намери ли някой колега с MED1000 да пробва това? Всеки път като го пусна плеъра се рестартира. Имам го от 2014г. и винаги е било така, без значение какъв фърмуер е инсталиран. На другите ми плеъри този проблем не съществува. До колкото виждам само аз го сийдвам, така че ще се свали бавничко, а никъде не го намирам с Българско аудио.
Интересно ми е дали и на други плеъри от марката съществува този проблем.
"няма достъп до този сайт" ми излиза ...
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
"няма достъп до този сайт" ми излиза ...
Не знам защо е така.. пропуснах да го проверя, за което се извинявам. Става дума за: Garfield 2004 1080p Blu-ray EUR AVC DTS-HD MA 5.1 33,57 GB от ар...на-та.
п.п. Пак се мъчи да го прави на линк, но не работи !!! Има само един Гарфилд с такова име и един сийдър.
33гб с моя нет ще го свалям 2 дена ;) - има ли семпъл ?
п.п. Намерих го, ама ако тръгна да го свалям бая време ще мина ...
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
33гб с моя нет ще го свалям 2 дена ;) - има ли семпъл ?
п.п. Намерих го, ама ако тръгна да го свалям бая време ще мина ...
Не, няма семпъл, но мисля че семпъла няма да предизвика проблема за който споменах.
По принцип не бързам за никъде.....