Android BOX vs Popcorn Hour
Здравейте,
Какво е мнението ви за ползването на Android BOX с основна функция на стриймър и HD плеър?
Аз имам от около 5 години Popcorn Hour A110 с 1.5Т диск.
Попадам обаче на все повече филми, които пуканката не чете.
Освен това от година и нещо спяха ъпдейтите за нея и се замислям за ъпгрейд.
Не ми се дава обаче същият куп пари за нова пуканка, каквото дадох навремето...
Освен това си мисля, че е по-добре отворена платформа като андроид отколкото затворен тип като пуканката и другите подобни...
Значи хвърлил съм око на EKB311 - 4 ядра на 1,5GHz, 2GB RAM, 8GB Flash, LAN.
Ето например този в Амазон.
Идеята е да остава пуканката в друга стая и да я ползвам само като NAS - експорт на дисковият ресурс .
На хемороида да монтирам сториджа от NMT-то и него да ползвам основно като плеър.
За мрежа ще ползвам LAN а не WiFi.
Дали ще работи стабилно подобна постановка или е по-добре направо да събирам пари за истински медия плеър, в който направо да си преместя диска?
Адски доволен съм от NMT обаче не ми се дават още примерно 600лв.
Този бокс например ще излезе около 200лв...
Дайте мнение, моля :)
Отговор: Android BOX vs Popcorn Hour
Мерси за подсказката, не знаех, че и ретро манията продават точно тази платформа :)
Точно това имам предвид но в категорията на сайта им не излиза като продукт, защото явно е изчерпан.
Да, не съм обърнал внимание, но има подобни например това Rikomagic MK902, Quad-Core RK3188, 2GB, 16GB, BT, HDMI, Root , Camera, Antenna на цена 249 лв. - rmania.net с 16 ГБ хард диск, мисля, че е сравнително нов и естествено по-скъп. Има и други варианти с дву- и едно-ядрени процесори, но мисля, че няма да те удовлетворят. Лично аз използвам две различни устройства (на едното дори успях да инсталирам ХВМС), но са с едно-ядрени процесори и се "задъхват", освен това нямат ЛАН. Малко прибързах с покупките, без обстоятелствено проучване. Трябваше ми заради приложението HBOGO, което така и не тръгна на нито едно от устройствата. Ако сега трябваше да купувам, определено бих избрал с четириядрен процесор.
Имам и медиен плеър ДИВА, който използвам като NAS за другия телевизор, на който към бучнал една от джиджавките.
Аз се надявах да намеря някое такова боксче и с DVB-T тунер но не намирам нещо такива 4 ядрени.
Явно трябва да се изчака ако толкова държа и на тази екстра...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Esper
Аз се надявах да намеря някое такова боксче и с DVB-T тунер но не намирам нещо такива 4 ядрени.
Явно трябва да се изчака ако толкова държа и на тази екстра...
В Play Store има достатъчно приложения за онлайн телевизия (вкл. български).
Имам подобен плеър - Measy B4K Ultra HD Quad Core. Всичко на хартия изглежда чудесно и за превръщането на по-стария ви LCD телевизор в Смарт е ОК, но ... засега като медия плеър е пълно дърво. Изброявам това което не ми харесва:
1. Голяма мъка с браузването в домашата ми мрежа (гигабитова) и използването на споделените папки (трябва специален браузър с поддръжка на Самба - е добре, че го има в гугъл плея)
2. Поддържа доста видео формати, но трябват и доста различни плеъри заради звука или субтитрите - но май звукът си е само "стерео"
3. Ту чете субтитри, ту не ги чете (правя проби с един и същи филм и един от "специалните" софтуерни медия плеъри) като само рестартирам устройството
Е, това е въпрос на възможностите на софтуера, но засега това е положението.
До тук спрях с пробите, че нещо взех да се нервя ... и си пуснах една от Дивите ;-)
Това ми звучи точно така, както не искам да бъде!
Хайде да кажем, че ще монтирам експортираният сторидж от popcorn-а по NFS или SAMBA и не ме интересува особено да браузвам по мрежата.
Би трябвало да си го вижда като локален ресурс.
Точка 2 или 3 обаче никак ама никак не ми допадат.
Няма ли някакъв плеър, който да се оправя със всичко ?!?
Точно такива гимнастики искам да си спестя.
Виждането ми за медиа плеър е с няколко натискания да гледам или слушам каквото искам а не да се лутам по форуми и апп маркета за да направя това :(
Цитат:
Hell
Имам подобен плеър - Measy B4K Ultra HD Quad Core. Всичко на хартия изглежда чудесно и за превръщането на по-стария ви LCD телевизор в Смарт е ОК, но ... засега като медия плеър е пълно дърво. Изброявам това което не ми харесва:
1. Голяма мъка с браузването в домашата ми мрежа (гигабитова) и използването на споделените папки (трябва специален браузър с поддръжка на Самба - е добре, че го има в гугъл плея)
2. Поддържа доста видео формати, но трябват и доста различни плеъри заради звука или субтитрите - но май звукът си е само "стерео"
3. Ту чете субтитри, ту не ги чете (правя проби с един и същи филм и един от "специалните" софтуерни медия плеъри) като само рестартирам устройството
Е, това е въпрос на възможностите на софтуера, но засега това е положението.
До тук спрях с пробите, че нещо взех да се нервя ... и си пуснах една от Дивите ;-)
Аз също съм с Дива, но не познавах Андроид платформата, а тя явно се развива доста бързо. За превръщането на стар тв в смарт наистина е супер и аз съм реализирал на втория си тв. Ще си позволя обаче корекции на неудобствата като медия плеър за които става дума:
1. Не е задължително да се ползва браузър за използването на споделените папки особено за филми. Archos video е чудесен пример в това отношение (поддържа Самба). А за всякаква медия–видео, музика,снимки- най добре ХБМС (вече има що-годе стабилна версия за Андроид). Също поддържа Самба и на практика е система в системата (все още му разучавам възможностите)
2. Пак ХБМС - на практика поддържа всякакви формати - видео, субтитри и аудио, включително многоканално (през HDMI) - и аз бях изненадан, че джаджа за 79 лв ще ми изкара 5+1 канално аудио - вкл. DTS HD MA и Dolby HD.
Неудобство с което съм се сблъсквал е "задъхването" (но не и забиване) на процесора на по-тежки филми. Отдавам го на това че е едно ядрен. Блу-рей ISO не можах да подкарам(въпреки, че ХБМС ги разпознава, но само до там), затова и не мога да кажа как се справя с real 3D. Предполагам, че причината не е само софтуерна, но и хардуерна. Със SBS и OU няма проблеми дори и с графичните субтитри IDX/SUB.
Та така, платформата се развива, а и както четох тук във форума скоро ще бъде използвана и за смарт тв.
Esper , ако си нервак и не ти се занимава винаги можеш да си вземеш една Дива и да си свиркаш.
Цитат:
podredko
Esper , ако си нервак и не ти се занимава винаги можеш да си вземеш една Дива и да си свиркаш.
Чак нервак не съм но по цял ден съм пред компютър и искам поне нещо да работи както очаквам от него в къщи.
Май трябва да попрочета малко за този мултимедиен център XBMC.
Просто не ми се хвърлят нови 600+ лева за C200 на Popcorn.
Поне не и докато старият NMT не спре да работи напълно.
@podredko - прав си, моите проби бяха преди няколко месеца на базата на нормалнте "обикновенни" плеъри от безплатната секция и не съм се задълбочавал в по-обширни експерименти, защото четох че все още няма читав ХБМС. Ето, че наистина нещата се движат доста бързо и трябва да се правят нови проби - само трябва да има време за това ;-( Ще опитам това което си споделил и ще пиша - хардуерът на Measy-то би трябвало да не се "задъхва".
Ако търсиш решение за чист плеър от типа "свалям и гледам" не се занимавай с подобни джаджи.
Не е казано, че трябва да висок клас плеър от типа на Popcorn или Dune. Вече има и по-бюджетни решения.
Макар че малкия Dune 303D е 400 лв. и със сигурност ще ти свърши работа. Няма никакви грижи с мрежата и подкарването на mkv, blu-ray, remux и HD звук. Може да си сложиш и някакъв видео джубокс ако ти се занимава.
XBMC изглежда доста удобно за ползване тип "свали и гледай".
В зависимост от хардуерната платформа обаче чета хора да докладват за проблеми с цифровият звук през оптичният изход.
Това са неща, които за мен в момента не са актуални - аз и в момента ползвам аналогово стерео през декодера на popcorn-а.
@lazarus - зная, че според изискванията ми е за предпочитане плеър пред тези боксове.
От една страна боксовете са по-отворени, по-евтини са и се развиват доста динамично в насока решаване на проблеми и разширяване на възможности.
От друга пилеят с пъти повече хардуерни ресурси сравнени с устройствата, базирани на SIGMA Design процесорите като NMT и DUNE.
И пак не се справят по-добре а лошото е, че дори не съм сигурен дали ще успеят някога.
Ще си дам няколко дни за размисъл по-въпроса.
Дали бокс дето прави много работи с уговорки и кандърми.
Или нов истински плеър който основно плейва медиа но без уговорки, ръчкане, четене, рестартиране и прочее :)
А110 с диска сигурно ми е стъпил около 800лв и както вече казах иска ъпгрейд заради нови стандарти и кодеци а пачове липсват,
За 4 години (толкова се оказаха, сега започва 5-та) се хващат около 200лв на година, което прави желанието доста скъпо удоволствие в случая...
А-110 струваше между 400 и 500 лв. и тогава беше горе долу единствения модел на пазара, предлагащ HD сигнал. Базиран е на чип от преди 6 години. Няма как да очакваш да пуска всичко.
Не виждам защо включваш цената на диска. Ти и сега можеш да си го ползваш в новия плеър.
Ooo, не очаквам такова нещо, просто давам си сметка, че хардуерните акселератори каквито са чиповете на сигма са просто по-ограничаващи на фона на променящите се стандарти за разлика от софтуера.
Различни стратегии за постигане на резултат, всяка със своите плюсове и минуси.
Иначе Sigma са сила в това, което правят.
Все още някъде в къщи се подмята един техен DVD акселератор на PCI.
Holliwood + май беше модела.
С това нещо съм гледал DVD-та на 486 процесори - някаква химера за тогавашните технологии :)
А за диска си прав - май не е много коректно да го слагам в сметката.
Каквото и да купя диска ще се ползва!
- - - - - - - - - -
Вчера се заиграх с XBMC и го инсталирах на лаптопа.
Впечатлен съм от този проект...
Ако има надежда тези кутийки с андроид да вършат работа както истинските мултимедийни плеъри то тя е именно в този проект!
Семпъл интерефейс под който стои нещо стряскащо мащабно...
Вчера PC версията се компилира над половин час на 4 ядрен i5... Все едно билдвах цяла операционна система от сорс.
Отделих му няколко часа след това и не намерих някакви сериозни забележки под линукс. А проекта се развива...
Една малка вселена е като възможности :)
Надявам се само 4 ядрените андроид бокс системи да имат ресурси да търкалят това нещо и производителността да е пълен скрап.
Вчера взех решение - ще се пробвам с един МК902 бокс.
Даже вече го поръчах.
Дано да свърша работа - МК902+XBMC изглежда потентна комбинация, поне теоритично :cool:
@podredko - Благодаря, че ми обърна внимание за този проект.
Чувал съм го и даже съм го виждал на PC но тогава не му обърнах внимание.
Виж на ембедед PC си е на точното място!!!