http://setcombg.com/default.asp?site=comment&NID=14481

Bloomberg съобщи, че е получил информация от собствен източник, според която Microsoft ще престанат да произвеждат портативните мултимедийни плеъри ZUNE. Това е напълно логично, едно поради много ниските продажби и второ, предвид концентрирането на компанията към смартфони с Windows Phone 7 операционна система.
Прекратяването на производството на медийни плеъри ще позволи на гиганта да се съсредоточи върху умните телефони и да направи WP7 добра платформа за мултимедия като добави в нея всичко положително от ZUNE софтуера.
Microsoft представи Zune плеърите не толкова отдавна - през 2006 година с цел да се противопостави на нарастващата популярност на iPod устройствата. За съжаление, през никоя от 4-те си години на съществуване Zune не успя да откъсне сериозна хапка от пазара. Dave McLauchlan, мениджър бизнес развитие на Zune не потвърди новината, но и не я отрече... Единственото, което той обеща е, че компанията ще продължи да продава настоящия модел ZuneHD и да създава нови приложения и игри за него...