Резултати от 1 до 4 от общо 4

Въпроси за проблем с няколко медийни сървъра и LG LB650V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    33
    #1

    Въпроси за проблем с няколко медийни сървъра и LG LB650V

    Имам няколко инсталирани сървъра: Nero HomeMedia 4; Universal Media Server; Kodi (с бившото име XBMC); Servio; Plex и SmartShare от сайта на LG.
    Проблема е следния: Пускам си филма Аватар (свален от замунда със субтитри) през един от сървърите и филма тръгва, но (поред на номерата): с нерото стига до момента в който булдозерите почват да бутат гората и прекъсва, като излиза надпис "Паметта е пълна" (нали филма е в компютъра, за каква памет става въпрос?), а при опит за продължаване тръгва само няколко секунди и пак излиза същия надпис. На компютъра с KMplayer-а си върви целия филм. С универсалния още когато отиват с хеликоптера в началото и аватара остава сам в гората прекъсва и излиза въпросния надпис. С Kodi пускам филма, но пък при него не се засичат субтитрите, а филма прекъсна с въпросния надпис, когато аватара си взе един (дракон ли е, де да го знам) и почнаха да летят с женската. Servio - при него излиза надписа още в началото, когато войника в инвалидната количка отива да разговаря с военния (мисля, че е полковник). При Plex постоянно спира, но надписа не излиза веднага, а все едно нета е слаб и почва да зарежда, а надписа излезе, когато другите аватари хвърлиха въжето в краката му. Оригиналния на LG SmartShare сървър бачка, но и при него прекъсва почти преди да почне атаката в която събарят дървото. Между другото с него 3D-то има най-голяма дълбочина и яснота. Компютъра ми е с уиндоус 8.1 и пробвах през уиндоус медия плеъра да споделя папката, но и от там прекъсва с въпросния надпис. Интернета, който ползвам е Вивакомски, а рутера е Huawei HG530. Телевизора е свързан безжично, но рутера е на 50см. от него, а компютъра е свързан жично (на лан 1) и на същото разстояние (ако има значение). Пробвах ръчно да сменя (понеже мога да влизам в рутера, за да си сменям паролата на безжичния нет) канала т.е. Channel ID от оригиналния 3-ти, на 6-ти, 8-ми и 12-ти, но проблема с гледането си остава! Не знам дали да не го върна на 3-ти канал, но предишния ми рутер (към друг доставчик) беше на 6-ти канал, а в последствие на 8-ми пренастроен от тогавашния доставчик. Трябва ли да добавя нещо в рутера, за да не ми спира така филма или нещо друго е проблема? Компютъра ми няма как да бъде свързан с телевизора посредством кабел (старичък е - AM2 сокет с двуядрен процесор DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+, 2GB DDR2 рам, и дъно Biostar NF61S Micro AM2 SE, а те са от много време)! Имам и три хард диска с общ капацитет 847,3 гигабайта)! Филма е свален на харда, който е 500 гигабайта, а дял С:/ има 15 гигабайта свободни. Темите тук ги изчетох и сървърите работят (телевизора ги вижда всичките, и през всичките плейва), но ми се струва, че проблема идва от рутера!? Надявам се с ваша помощ да се реши проблема с гледането. Благодаря!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Мнения
    21
    #2

    Отговор: Въпроси за проблем с няколко медийни сървъра и LG LB650V

    И аз имам абсолютно същия проблем и вече почвам да се ядосвам и се чудя кой да викна вкъщи и да настрои и оправи всичко. Тъпия LG650V(като твоя) ми дава същите мизерии като при теб даже и уин 8.1 качих пак същото, филма върви 30 -40сек или 30-40мин и ми пише нестабилна връзка, недостатъчна памет приложението е затворено и ми идва да го изхвърля през балкона. С един друг човек си писах който има същото ЛГ и даже се е обаждал до Лг оттам са му казали че това е телевизор и плейъра му е базов не е блу рей ако искаш прочети моите 2 теми

    Проблем със свързване - Data.BG Форуми
    https://www.kaldata.com/forums/topic.../#entry3018862https://www.kaldata.com/forums/topic.../#entry3018862

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    33
    #3

    Re: Въпроси за проблем с няколко медийни сървъра и LG LB650V

    Решението при мене се оказа просто! Вместо телевизора да е свързан с рутера безжично се свързва с кабел, така както е и компютъра и със сървъра на LG Smart Share всичко си работи стабилно! Проблемите идват от самия кеш на рутера, който по Wi-Fi не може отново да кънектне с телевизора и за това излизат съобщенията. Това свързване обаче го ползвам само в случай, че ще гледам, а през останалото време е изключен от телевизора, защото е по-безопасно (два пъти ми гори компютъра от гръмотевица именно през Вивакомски рутер)!

  5. Member
    Тук е от
    Jul 2014
    Мнения
    336
    #4

    Отговор: Въпроси за проблем с няколко медийни сървъра и LG LB650V

    bmvtooo
    Mad_Bastrard

    Според мен проблемите са поне два и нито един от тях не е свързан с DLNA сървърите. Надявам се, че им изключвате транскодинга.
    Първият "Паметта е пълна" или "Недостатъчна памет" е във фърмуера на телевизора. Това го признаха вече и от LG и изпратиха на заинтересованите линк за ъпдейт през USB до 04.41.36.
    Контролната сума MD5 на файла е: 22A4248FE2C0A935A04BA2CEBB3EF741
    Според съпорта на LG при този фърмуер е решен проблемът "Недостатъчна памет" при гледане на филми в браузъра, програми за IPTV или през DLNA. Това, което колегите от руските форуми коментират е, че проблема може да се реши с връщане към стария фърмуер 03.23.24. При него не са забелязани тези проблеми.
    Втория проблем със слабия сигнал може да е в многото маймунки на клона при разпределянето на каналите за WiFi и/или близкото разстояние на рутера до телевизора. Такова малко разстояние между рутера и ТВ при WiFi започва да пречи, вместо да помага. Както казваш решение е да се пусне кабел от рутера до телевизора, но за жалост не винаги е удобно.
    Не зная с какви възможности е вивакомския, но аз ползвам един от най-бюджетните рутери WR740N и проблем с накъсване и периодично кеширане имам само при гледане през WiFi на ISO BD 40-45Gb. Иначе съм засичал трансфер през рутера от 38 Mbit, при гледане на качествен рип.

    Ползвам Mezzmo за DLNA сървър, а ТВ е LB670V.

    ПП И сега при кабелната връзка изчезна ли проблема "Недостатъчна памет"?
    Този пост е редактиран от operator3; 19-02-15 в 23:35.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Субтитри - маймуница LG LB650V-2N 32 инча
    От SouthWinD във форум LG телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 25-05-14, 16:57
  2. Няколко конкретни въпроси относно телевизор Филипс Philips
    От naroden_strelec във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 4
    Последно: 24-01-14, 08:44
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-03-11, 16:45
  4. Два сървъра в едно?!
    От CreatoR във форум Linux
    Отговори: 1
    Последно: 28-07-08, 18:42
  5. ПРОБЛЕМ СЪС СЪРВЪРА НА WIN-A
    От radop във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 25-11-06, 23:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе