Имам няколко инсталирани сървъра: Nero HomeMedia 4; Universal Media Server; Kodi (с бившото име XBMC); Servio; Plex и SmartShare от сайта на LG.
Проблема е следния: Пускам си филма Аватар (свален от замунда със субтитри) през един от сървърите и филма тръгва, но (поред на номерата): с нерото стига до момента в който булдозерите почват да бутат гората и прекъсва, като излиза надпис "Паметта е пълна" (нали филма е в компютъра, за каква памет става въпрос?), а при опит за продължаване тръгва само няколко секунди и пак излиза същия надпис. На компютъра с KMplayer-а си върви целия филм. С универсалния още когато отиват с хеликоптера в началото и аватара остава сам в гората прекъсва и излиза въпросния надпис. С Kodi пускам филма, но пък при него не се засичат субтитрите, а филма прекъсна с въпросния надпис, когато аватара си взе един (дракон ли е, де да го знам) и почнаха да летят с женската. Servio - при него излиза надписа още в началото, когато войника в инвалидната количка отива да разговаря с военния (мисля, че е полковник). При Plex постоянно спира, но надписа не излиза веднага, а все едно нета е слаб и почва да зарежда, а надписа излезе, когато другите аватари хвърлиха въжето в краката му. Оригиналния на LG SmartShare сървър бачка, но и при него прекъсва почти преди да почне атаката в която събарят дървото. Между другото с него 3D-то има най-голяма дълбочина и яснота. Компютъра ми е с уиндоус 8.1 и пробвах през уиндоус медия плеъра да споделя папката, но и от там прекъсва с въпросния надпис. Интернета, който ползвам е Вивакомски, а рутера е Huawei HG530. Телевизора е свързан безжично, но рутера е на 50см. от него, а компютъра е свързан жично (на лан 1) и на същото разстояние (ако има значение). Пробвах ръчно да сменя (понеже мога да влизам в рутера, за да си сменям паролата на безжичния нет) канала т.е. Channel ID от оригиналния 3-ти, на 6-ти, 8-ми и 12-ти, но проблема с гледането си остава! Не знам дали да не го върна на 3-ти канал, но предишния ми рутер (към друг доставчик) беше на 6-ти канал, а в последствие на 8-ми пренастроен от тогавашния доставчик. Трябва ли да добавя нещо в рутера, за да не ми спира така филма или нещо друго е проблема? Компютъра ми няма как да бъде свързан с телевизора посредством кабел (старичък е - AM2 сокет с двуядрен процесор DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+, 2GB DDR2 рам, и дъно Biostar NF61S Micro AM2 SE, а те са от много време)! Имам и три хард диска с общ капацитет 847,3 гигабайта)! Филма е свален на харда, който е 500 гигабайта, а дял С:/ има 15 гигабайта свободни. Темите тук ги изчетох и сървърите работят (телевизора ги вижда всичките, и през всичките плейва), но ми се струва, че проблема идва от рутера!? Надявам се с ваша помощ да се реши проблема с гледането. Благодаря!