При инсталация на програмата VMware Workstation се появява съобщение че няма някякъв DLL необходим за Install panel .
Изписва и (error 1723)
Ако някой може да помогне или е имал такива проблеми .......
При инсталация на програмата VMware Workstation се появява съобщение че няма някякъв DLL необходим за Install panel .
Изписва и (error 1723)
Ако някой може да помогне или е имал такива проблеми .......
Вероятно ексето ти е повредено (или *.msi). Опитай да си свалиш от интернет друго.
И при мен това се случва с версия 4.5. Проблем с инсталатора
След дълги опити и писане по други форуми, все още ми остава въпросът неразрешен:
Успял ли е някой да сподели АДСЛ интернет, така че едновременно да го има и да вируалния и на "истинския" компютър ? Питам, защото досега май никой не е успял.
При мен нета тръгна дори сега Ви пишя от Виртуалното ПС. Искам да попитам и помоля ако някой знае да обясни как може да се оправи следния проблем. При създаване на ново ПС се определя големината на Диска му. До тук добре. Има ли възможност да се направи така ,че когато инсталирам програма и след това я деинсталирам заетото място на диска да си се връща на старото положение. Прави ми впечетлвние,че диска само расте. Като се инсталира програма диска се увеличава, което си е нормално,но ако деинсталирам същата програма то диска си оатава на същото положение.Големината му не се намалява.Първоначално публикувано от Flex
Благодаря на отзовалите се.
Къде инсталираш и деинсталираш програма (на реалното или виртуалното PC), и за кои диск става дума (този на виртуалното или на реалното PC)
Провери дали не ти остават неща в recycle bin.
Става дума единствено за Виртуалното РС и неговия диск.
В такъв случай* (ако правилно съм схванал) налице е ситуацията в която не си задал файлът за виртуалното PC да заеме пълния си обем отначало (VMWare си пита за това когато създаваш виртуални машини).
При такива настройки файлът расте, когато инсталираш софтуер на виртуалния компютър, но не се намалява (когато деинсталираш софтуер) от гледна точка на това, че намаляването му ще е свързано с допълнителна нужда от преиндексиране на файловата система (вътре в самото виртуално PC) което ще отнеме време. За да се избегне това от VMWare са решили да не намаляват размера на файла за виртуално PC, с оглед на по-бързата работа.
Тези примерни размери които ми каза вътре в самото виртуално PC ли ги отчиташ?
Ако е така (а не както схванах отначало че гледаш размера на файла за виртуално PC) е възможно да имаш запазен checkpoint за виртуалното PC, и всъщност като го "рестартираш" то си се зарежда с вече инсталиран софтуер (който си искал всъщност да го махнеш и си го махнал, но не си опреснил файла за виртуално PC)
ВиртуалПЦ-то на М$ има тази взъможност - компакт, но вмуеаре няма, може само да се дефрагментира виртуалния диск