Резултати от 1 до 6 от общо 6

Въпрос за Symantec Ghost

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #1

    Въпрос за Symantec Ghost

    Здравейте !

    Инсталирах си въпросната програмака, копирах си ghost.exe за под DOS и деинсталирах програмата. След което опитах да направя снимка на дял под дос.

    Използвах стартова дискета на ХР за да пусна дос конзолата, стартирах програмката за да направя Image на С:, което е NTFS около 6 GB и създадох файла на друго устройство, което е FAT32. Дотук добре, обаче.... Каквито и настройки да правех задължително на около 70% прекъсвашв и ми даваше : Volume1 ready, insert next media, при което като му задавах ОК да продължи правеше поне по 2 а веднъж даже и 3 файлчета ???? Отгоре на туй продължаваше файлчетата и след 100% от големината на дяла, като при това пишеше: оставащи % (-3%), оставащи МБ - (-200 МБ) ????

    Зададох му да преименува автоматично новите файлчета и то без да прекъсва си създаде двечки, с общ размер над 2,5 GB, при условие че му зададох Maximum level of compression.

    Не знам дали FAT32 или Ghost нямат лимит за големина на файлове, защото единият файл е точно 1,99 GB.

    Има и още по - хубаво, едното файлче се казва *.GHO ,а другото (другите)*.GHS.

    Който друг питах и си е правил снимка по тая методика, никой не е срещал подобен проблем....

    Наред ли е всичко и ако е - как да използвам двете файлчета, за да възстановявам Уиндоуса, а ако не е - къде греша и какво да направя...

    Благодаря предварително....

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    374
    #2

    Въпрос за Symantec Ghost

    2GB e ogranichenieto na FAT za daljina na fail i maj 4GB za FAT32. Moje da go prawi za savmestimost t.e. za wseki sluchai.



    ama... az ti predlagam da polzwas Acronis True Image Server 7.. tq e mnogo, ama mnogo mnogo better ot ghosta, moje da prawi image na system dqla dokato raboti windowsa, ima recovery manager, kojto se zarejda predi windowsa (i ne zavisi ot instaliraniq OS) ima netbios network support..

    strashna e



    www.acronis.com

  4. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    144
    #3

    Въпрос за Symantec Ghost

    Нещо май не те разбрах. [:I] Под DOS си се опитал да направиш image на диск под NTFS. Как успя да видиш NTFS диск под DOS - това е голямо постижение ... Или не? [:D]

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #4

    Въпрос за Symantec Ghost

    Значи запчвам от начало: пуснах дос и после стартирах Ggost. А Ghost вижда NTFS независимо дали е била стартирана под дос или под уиндоус, но под дос има права за писане само върху ФАТ32 дяла.

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #5

    Въпрос за Symantec Ghost

    Ghost цепи image-файла на парчета от по 2 GB заради ограниченията на файловата система FAT. Явно дори и компресиран на MAX, image-а на първия ти дял излиза над 2 GB. Така че е нормално да имаш два или повече файла, които заедно съставляват целия image. Първия го кръщава хххххххх.GHO, а останалите - хххххххх.GHS - идва от GHost Spare.

    Можеш ръчно да му зададеш размера на парчетата, ако искаш да са различни от 2 GB. Например, ако стартираш програмката по следния начин:



    ghost.exe -split=700 -auto



    ще раздели image-а на парчета от по 700 МБ (идеални за запис на CD, примерно) и автоматично (без да спира да те пита) ще ги именува така: name.GHO, name0001.GHS, name0002.GHS, name0003.GHS и т.н. Така че е добре да дадеш някакво име, по-късо от 8 символа, за да има място за номерата на останалите парчета.

    Когато тръгнеш да възстановяваш от такъв "нацепен" image, той ще се усети и автоматично ще продължи с парчетата подред, стига да са на едно място. Ако не са (примерно, са на CD-та), преди всяко ще те подканя да смениш медията или ще те пита за точния път, където да намери следващата част.



    Относно това, че по някое време се обърква в оставащите проценти и мегабайти, предполагам, че може би работиш със по-стара версия на Ghost. Само Ghost 2003 и Ghost Corporate 7.5 и нагоре разпознават правилно NTFS дяловете на XP и Server 2003, а по-старите може нещо да се бъркат. Пробвай с по-нова версия, не би трябвало да има такъв проблем.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #6

    Въпрос за Symantec Ghost

    Благодаря ти много, stfn

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Въпрос за Symantec Endpoint Protection 11.0
    От krassick във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 16-10-08, 15:14
  2. Symantec PC Anywhere v.8
    От sauros във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 02-05-06, 00:52
  3. Деинсталиране на Symantec Antivirus
    От Joey във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 11-09-05, 00:11
  4. Update на Symantec Antivirus??
    От JOJO във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 08-04-04, 22:24
  5. GHOST na WIN 98+WIN XP
    От Didi4 във форум Windows
    Отговори: 27
    Последно: 16-11-03, 15:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе