Здравейте искам имам скенер и искам да сканирам документи ама не като jpg или bmp формат а да мога да редактирам самия документ когато го кача не зная дали това изобщо е възможно но ме помолиха да опитам да намеря !
Здравейте искам имам скенер и искам да сканирам документи ама не като jpg или bmp формат а да мога да редактирам самия документ когато го кача не зная дали това изобщо е възможно но ме помолиха да опитам да намеря !
Има такива програми (OCR) за разпознаване на сканиран текст. При сканиране ти получаваш едно изображение на документа, което се записва в някакъв графичен формат (примерно jpg). После това изображение се пуска през такава програма, която с някаква степен на достоверност разпознава отделните букви и пресъздава текста, като ти го дава в някакъв текстов формат (примерно doc,rtf). Този текст ти можеш да редактираш, да поправиш грешките от разпознаването и да обработиш както ти е удобно. Програмата, която аз ползвам за тази цел е FineReader PRO 6.0 и прави всичко това много добре с кирилица. Разработена е от руснаци - фирма ABBYY.
Office 2004 - или нещо подобно ( не беше 2003 ) , ми направи идеално сканиране , заедно с печат и подпис, без да има корекция - 1/1 ,определено бе по-добро от Abby
АЗ си тегля abby fine reader 7p а крак ще ми трябва ли ??
Да не пускам нова тема - кажете програма за слепване на сканирани части от голям формат документ (чертежи, снимки). Че взех един HP 4670 към който върви една програма ARC Panorama за тази цел, но не мога да постигна задоволителен резултат с нея.