Трябва ми да закупя софтуер за попълване на митнически декларации. Силно препоръчително е да работи под Windows 2000/XP.
Някой ще ми каже ли какви продукти има на пазара? Впечатления? Приблизителна цена?
Благодаря.
Трябва ми да закупя софтуер за попълване на митнически декларации. Силно препоръчително е да работи под Windows 2000/XP.
Някой ще ми каже ли какви продукти има на пазара? Впечатления? Приблизителна цена?
Благодаря.
Програмата WinMid:
е предназначена за автоматизирано изготвяне, отпечатване, съхраняване и преглед на основните митнически, търговски и международни транспортни документи (ЕАД, ДЕАД, ДС, Експортна фактура, CMR, CIM, Авио товарителница, Удостoверение за внос/износ, Сертификат за произход, EUR1, Митнически манифест, Декларация за кредитите и лизингите, Служебна бележка, Цесия).Още подробности <font color="red">тук</font id="red">
<font color="red">Дистрибутор</font id="red">
<u>Download</u>
WinMid е наистина добра програма. Много съм доволен от нея. Иначе може и алфа агент да пробваш, но ми се струва, че тя е по-подходяща за голяма фирма с повечко работни станции. Има много настроики по нея
Алфа Софт ООД
http://www.alphasoft-bg.com/
митническите агенти във фирмата, в която работех до миналата година работеха именно с alpha-та и бяха много доволни. има чести updates, не съм ги чувал да се оплакват от начина на работа, но fantoms е прав, че е за много големи фирми - имаха по няколко освобождавания дневно nonstop. не знам обаче това доколко намира отражение в software-a...
Супер сте! [8D][Yeah!]
Досега установих следното:
1. MIDO (която ми беше описана като най-популярна), струва EUR 198.- без ДДС. Работи под DOS прозорец, съвместима е с Windows 2000.
2. Алфа Агент е много добра, в TNT България работят с нея, но е и по-скъпа - 500 лв. без ДДС за базовата конфигурация.
3. WinMid също ми се препоръчва. Засега обаче не мога да се свържа с производителя, за да науча цената.
4. NORD на New Data. Цената на базовия модул (изготвяне на ЕАД) е 449 лв., а на разширения - 649 лв. Имам чувството, че базовият модул ще ни върши работа засега, но ще се изядем от яд в по-късен момент, когато ни се наложи да използваме функции от разширения пакет.
Ще пиша отново, когато получа още подробности.
Доколкото знам MIDO-то имаше някакви грижи с ХР, но лично не съм си играл да я тествам, просто давах някакви съвети по телефона, след това не съм питал хората дали са се оправили, така че я пробвай преди да решиш дали нея ще купувате.
Незнам какво точно става въпрос ама не можеш ли да си направиш една форма на Access и да попълваш в нея
Аз мога да си направя форма на Access, на Excel или дори на Word, но ще трябва да я попълва човек, който знае как се попълват митнически декларации "от ... до". С помощта на специализирана програма половината работа ми се спестява, понеже няма да трябва да помня в кое квадратче трябва да попълвам митото и ДДС-то, нито кой код на позиция на какво отговаря. Искам програмата да могат да я ползват всичките ми колеги, желателно е да има и възможност за актуализация при промени на нормативната уредба.