Резултати от 1 до 8 от общо 8

BeOS/Zeta & Clones

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    138
    #1

    BeOS/Zeta & Clones

    В архива забелязах, че има тема за БеОС, но така или иначе развитие по темата няма. Аз като голям фен макар и скорошен потребител на БеОС предлагам ако има и други такива като мен да споделят впечатленията си от тази алтeрнативна платформа. За любопитните съм подготвил скромен архив от всички налични версии на БеОС (с изключение на линукс разновидностите, дет се вика линукс дистрибуции с лопата да ги ринеш), който е достъпен <font size="5"><center><u>тук</center></u></font id="size5"> <center>(липсва само PhosphurOS, нея ще я кача до няколко дни + live CD)

    PhosphurOS е качена, остава live CD-то.</center>



    Очаквам с нетърпение отзиви и коментари по темата!

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    60
    #2

    BeOS/Zeta & Clones

    Хубава колекцийка си спретнал



    Може би ще е добре да свалиш и парчетата от дистрибутива на Хайку, които са готови, ако някой иска да ги пробва.

    Интересно ми е на какъв компютър си пускаш BeOS-a, аз все нямам мрежова карта, която да работи както трябва, засега само Realtek-ски съм виждал да работят както трябва и SIS900 отчасти.



    Възлагам по-големи надежди на Хайку-то, отколкото на Зета-та, особено след като ползвах РЦ3, не знам как са успяли, но системата работи по-бавно и е по-нестабилна от преди. Да не говорим, че тъпия им "нов" контрол панел е само опаковка на репликанти от старите програми за настройка.

  4. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #3

    BeOS/Zeta & Clones

    barev доста неща има в тази директория, пък повечето хора нямат опит и не знаят какво да използват. Напиши накратко коя версия е стабилна, коя използваш, коя би препоръчал и т.н.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    138
    #4

    BeOS/Zeta & Clones

    @xsmind

    ами аз не знаех че има готови неща от Haiku за сваляне. Ако дадеш някой линк ще ги сваля и ще ги ъплоадна някъде. Обаче трябва да се има предвид, че все пак Haiku има така да се каже "long way to go" докато бъде завършена. Иначе за Zeta RC3 си прав до някъде, незнам и аз как са я направили по-бавна. А мен бързината е едно от нещата, което ме впечатлява в BeOS. Но нали е Release Candidate все пак, трябва да проявим разбиране.

    PS. Забравих да напиша, че мрежовата карта която ползвам е точно с RealTek чип и работи перфектно както с net_server 5.0.3 така и с BONE.



    @всички останали



    BeOS R5 Pro for x86 + update to 5.0.3 Последната официална платена версия на БеОС. В директорията се съдържат 2 ISO файла, които трябва да се изпекат последователно в/у едно CD. Първият съдържа ISO image със boot sector + документация и версия на БеОС PE, видими под Windows. Вторият е Be File System и съдържа същинската инсталация. Инсталира се като просто се boot-ва от изпеченото CD. След това се инсталират ъпдейтите. BeOS PE (Personal Edition) е безплатната версия на БеОС, която се инсталира под windows и се стартира от един единствен image файл. Това означава, че не може да бъде използвана самостоятелно.



    BeOS Developer Edition 1.1 Дистрибуция, правена от немци. Базира се на БеОС PE, т.е. би трябвало да е безплатна. Добавени са доста неща към основата на PE, съответно може да се инсталира самостоятелно. Има много инструменти за програмисти.



    BeOS R5 PE Max Edition Най-пълната надстройка на Personal Edition с множество допълнителни програми и т.н. Включва дори и live CD. За съжаление има някои бъгове, но пък това все още е бета версия, а и я поддържа само един човек



    BeOS R5.1 Codename Dan0 Неофициална версия, която така и не е оповестена преди фалита на Be, Inc. Най-забележителната промяна при нея е новият мрежов модул, наречен BONE. Води се за нелегална, макар че реално няма кой да предяви права над нея.



    PhosphurOS Най-интересната дистрибуция, на базата на Dan0, правена от един единствен човек - looncraz, който е работил дори и в yellowTab. Има наличие на потребителски профили. Легалността е под въпрос, но на кой му пука[8D]



    Zeta RC3 Комерсиалното продължение на БеОС от yellowTab (немска компания). Струва 99 евро, само дето за сега и за 5 не струва. Но да се надяваме, че до официалната версия ще изчистят повечето проблеми. (линка се преебава заради тъпата система на форума, ама вие си го намерете като просто отидете в акаунта ми в евро нет)

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    60
    #5

    BeOS/Zeta & Clones

    Съвсем наскоро излезе нов вариант на Zeta, който се казва Zeta Neo, отново не е финална версия, но би трябвало да има доста подобрения.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    138
    #6

    BeOS/Zeta & Clones

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Съвсем наскоро излезе нов вариант на Zeta, който се казва Zeta Neo, отново не е финална версия, но би трябвало да има доста подобрения.



    <div align="right">Originally posted by xsmind*-*20/10/2004*:* 13:05:54</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Благодаря за инфото. Някак си ми се беше изплъзнало. Сега оставя да намеря начин да я сваля от някъде ???!!!! Ако някой има идеи да казва.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2004
    Мнения
    60
    #7

    BeOS/Zeta & Clones

    Аз обикновено намирам Zeta из магарешката мрежа(eMule..) но тази все още я няма.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    138
    #8

    BeOS/Zeta & Clones

    Ами да ти кажа това муле е ебати *****ската система за споделяне на файлове. Аз свалям чрез bittorrent, там обаче още няма тази нова версия. Мулето просто нямам нерви да го използвам. Освен ако не закъсам много ...



    Offtopic



    например като ми трябваше лекарство за Glidos след едноседмични мъки се добрах до него от мулето (става дума за файл под 1 мегабайт) и какво се оказа, те братушките това лекарство са го сложили на един форум от 1 година, аз просто не съм търсил както трябва в google та да си го намеря и сваля за секунди.



    /Offtopic

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Zeta OS(наследник на BeOS)
    От xsmind във форум Общ - софтуер
    Отговори: 21
    Последно: 10-02-04, 15:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе