Не знам колко от вас са чували или ползвали BeOS преди време, но това действително беше най-интуитивната и бърза операционна система. За съжаление Be Inc. прекрати разработката и тя остана без достойно продължение. В момента има няколко проекта за пресъздаване и просължаване на идеята на BeOS, единия е OpenBeOS който е далеч от осъществяване, а другия е ZetaOS който е комерсиален и вече работи. Цената на Zeta в момента е към 100 евро, в себе си тя включва много повече неща от един Windows и те са много по-лесни за употреба от многото неща включени в един Linux. Интересно ми е колко от вас биха си купили една такава система, като имате в предвид, че тя ще ви е достатъчна за текстобработка, гледане на филми, слушане на музика, интернетстване, записване на CD и др. Освен това има български интерфейс и периодична поддръжка(update през интернет).
Основен недостатък е, че не могат да се играят Windows базираните игри, поне за мен. Но не ми пречи да си инсталирам и един Windows само за това...
Предварително се извинявам на модераторите, ако това бъде счетено за реклама, а такава е забранена тук.