Спир няма меракът ми да работя с Firefox & Thunderbird - като функции за моите разбирания са номер 1 в бранша на браузърите и e-mail клиентите. Но забелязах, че освен всичко, което се изказа дотук по въпроса с Mozilla-та, има и един такъв много особен момент:
Вечер, ако си оставя включен компютъра, спирам почти всички работещи програми, с изключение на ICQ, други такива messengers, една ssh-сесия, антивирусната ми + Firefox-a и Thunderbird-a, като всички прозорци са минимизирани. По компютъра не се пипа нищо през нощта, а на сутринта като го отключа и цъкна на който и да е от Модзилските бутони на task bar-a ми се налага да чакам между 4 и 10 секунди докато компютъра се мъчи да отвори съответната програма.
Защо се получава така? Аз ли бъркам някъде или това е нормално за Mozilla под Windows? С Outlook Express-a и IE 6 този дефект липсва. А иначе съм с Firefox 1.0PR (но и с предишните версии проблемът го имаше) и Thunderbird 0.8; компютърът е Athlon на 1.8 GHz с предостатъчно оперативна памет. Вързан е в LAN мрежа, през която е и достъпът до Интернет.
Фенкс предварително на отзовалите се!