Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 32

Какво използвате за рипване на CD-та?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #16

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@RAZIEL,, LAME Encoder може да е всичко друго, но не и най-качествения мп3 кодер.

    Fraunhofer Pro кодека няма никакъв проблем с Joint Stereo режима, поне аз не съм забелязал , а го ползвам от години. Друг е въпроса, че който малко държи на доброто качество, никога няма да използва "Joint Stereo".

    Колкото до рипването с WinAmp - по-лош вариянт дасега не съм срещал. Тя тая програма не може свестен звук да изкара, камо ли да рипва.....



    <div align="right">Originally posted by Pat*-*05/03/2005*:* 01:23:43</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    ЛЕЛЕЕЕ!! Шок за цялото аудио обЩество. Това не вярвах да го чуя. Сериозно, само го постни на www.hydrgenaudio.org това, че Fraunhofer е по-добър от LAME и гледай какво Ще ти видят очите. А, това, че никой, който държи на качеството няма да ползва Joint Stereo си е съЩо смеШно. Не вярвам всички във цял един форум, посветен изцяло на аудиото, да са едновременно в заблуда както за LAME така и за Joint Stereo режима.

    За Уинампа, че не вади най-качествения звук съм съгласен, но само със смяна на Input Plug-In-а със друг качеството нараства осезаемо.

    Ето прочети сам.



    http://www.gamingforce.com/forums/sh...ards+dithering



    @Waffle Man: То това Неро освен да пиШе data дискове, аз друга функция не му намирам, която да е смислена и НЕизлиШна. Аудио дисковете не ги пиШе по-добре от Feurio в никакъв случай. Колкото до Радумския кодек, вярно не е лоШ и все пак оригиналния Фраунхоферски си е по-добрия



    @hihimor: Програмата е добра, но дори и да ти покаже с кой енкодер е записана песента, това не означава, че тя вече не е била предъвкана много пъти от мп3 във аудио диск и обратно. В един момент тя става с много кофти качество и дори и после да я енкодираШ с LAME, то като няма какво качествено да се енкодира и с LAME да е и с Xing да е, все тая...

    Иначе >192 variable, не зле, ама те хората препоръчват --alt-preset standard като най-доброто съотноШение размер/качество. Те затова има пресети, заЩото са оптимизирани. [:D]

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    118
    #17

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    @RAZIEL, малко уточненийце, дето изглежда ти е убягнало-радиумския фраунхофер е оптимизиран по скорост, без да се афектират кодиращите алгоритми. Относно качеството, ако си правил ФФТ (примерно с Фордж) на каквато и да е кодирана в МП3 музичка, не може да не си забелязал осезаемия спад в АЧХ-то над 17 кХц. Тва си говори само за себе си. Тествал съм и с лейм и със споменатия по-горе. Дори при лейм спада е по-стръмен.

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #18

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    Доколкото знам радиумския е оригиналния модифициран леко нелегално и не е официалния кодек. Все пак препоръчват оригиналния кодек. Не се наемам да кажа, кой е по-добър от тях двата.

    Честно да си кажа не знам какво е ФФТ и не се сещам ще е то АЧХ. Дали не имаш предвид спад в честотите над тази стойност? Ами според мене зависи от настройките на енкодера и битрейта.

    И ще повторя: далеч съм от мисълта, че общността на Hydrogenaudio.org са некомпетентни. Според теб точо така излиза. Посети явно непознатия за теб форум и ще се убедиш сам. Без да искам да те обидя, считам тях за по-компетентни от теб и смятам на тях да се доверя.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #19

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    Какво се карате кой кодек е по-добър?

    Да се сещате за:

    всеки с вкуса си - казало кучето и се облизало под опашката.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    118
    #20

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    @RAZIEL-чо, според мен малко си се вманиачил по темата. И си нагазил в област, дето първо разбираш добре какво са аджеба ФФТ-анализ и АЧХ и после постваш акъл. Щото (като махнем чифта добре чуващи уши) повечето е инженерна наука. Много се съмнявам, че пичовете от любимия ти сайт са пропуснали да научат тия неща първо. Аз лично мачкам с ААС кодеци. МП3-то остаря. Отдавна. И да те питам: като не рипнеш с ЕАС, ше чуеш ли офсет от няколко семпъла (дето евентуално ше се получи с други програмки)? Или че някой семпъл не се е рипнал с оригиналната си стойност? Не ми се верва...Ми друго няма какво да ти кажа, освен да ти пожелая на следващия конкурс на audiozone, да изкараш по-добро парче...

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #21

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    Вафленчо, Дори и да не знам какво е ФФТ и АЧХ, това не пречи да дам съвет. Това, че се позовавам на чужд опит, не е лоШо неЩо. Факт е, всички рипове на албуми, които съм теглил са рипнати със LAME. Факт, е че няколко семпъла няма да ги чуя ако са разлини, но е и факт, че дори и с малко, LAME e по-добрият енкодер. Че и е безплатен. Проектите с отворен код са показали, че много често (да не кажа винаги), са по-стойностни от други (платени) разработки.

  8.  
     
  9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #22

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">....но е и факт, че дори и с малко, LAME e по-добрият енкодер.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Добре де, сега ако ми кажеш и докажеш с какво е по добър (освен, че е по-бърз в кодирането, но това за мен не е критерий за добър кодер), ще призная че си прав. Щом не разбираш от АЧХ (амплитудно честотна характеристика), спектрален анализ и хармонични съставки на сигнала, ще ти кажа един по "човешки " метод за тестване и сравнение на софтуер и хардуер сързан по някакъв начин с възпроизвеждането на звук.

    За целта обаче трябва да имаш налична прилична Hi-Fi система. (Това няма нищо общо с компютър и компютърни колонки, без значение какви са - скъпи или евтини). Вземаш един качествен аудио диск с акустична музика, такава че да има голяма динамика (много тихи места и много силни), в същото време звука да е съставен едновременно от много високи тонове и много ниски. Слушаш много внимателно избраното "парче" или част от него на Hi-Fi системата, докато ти се запечата добре в главата. След това го компресираш на компа с кодерите които ще сравняваш (примерно на 160кб/с) и си ги пускаш последователно. Това копие което няма старнични "артефакти", като леко изпукване на моменти или цъкане или каквото и да е друго и звучи максимално близо до оригинала - този кодер е по-добър. А за още по точно сравнение може да продължиш теста, като така напревените мп3-ки, отново ги превърнеш на WAV (със съответния кодек) и ги запишеш на диск в аудио формат. След това го пускаш на Hi-fi системата, слушаш и сравняваш.

    По този метод може да сравняваш не само кодеци, но и програми за сваляне на дискове.

  10. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #23

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    Е, дори и да не знам какво е АЧХ, това не пречи да дам съвет. Или пречи? За кой път да го кажа, че не мисля, че ти и Waffle Man сте по-компетентни от целия форум на HydrogenAudio и че имате по-добра апаратура от тях. Опитай тях да убедиШ, ама внимавай да не се почувстваШ като абсолютен невеж в тази област. Мисля, че Щом толкова хора и то знаеЩи какво говорят, са преценили, че LAME е по-добрият енкодер, значи би трябвало да е. Разтърси се из форума и съм сигурен, че Ще намериШ достатъчно доказателства. Или може би те е страх да научиШ истината?



    Ето едно линкче, дано помогне поне малко.



    http://www.hydrogenaudio.org/forums/...er+lame+better



    Ще се опитам да намеря и други.

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #24

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    Ето оЩе един интересен линк.

    http://www.hydrogenaudio.org/forums/...howtopic=31869



    Става въпрос за най-разпространените митове относно mp3, които продължават да са налице (за жалост). Ето и списъче (цитирано):



    <font color="blue">particularly, the myths that I more hate are these:



    1) 128 CBR kbps mp3 is CD quality



    2) Joint stereo is bad, because destroys all the stereo information.



    3) Simple stereo is the best choice, because preserve all the stereo information.



    4) mp3 never is or will be transparent.



    5) VBR thing is bad, CBR is a lot better.



    6) 192 CBR kbps mp3 in simple stereo mode is the best solution for archival quality.



    7) Fhg is the best mp3 encoder.



    All these myths come from the ignorance. I try to convince to my friends that they are wrong, but; it's impossible </font id="blue">

  12. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    244
    #25

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    CD-EX - руска много добра... 200 диска до сега съм рипнал с нея..

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #26

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    CDex ползва LAME енкодера за компресиране.

    [:D]

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #27

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    що реши че cd-ex e руска?

  16. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #28

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    За Уинампа, че не вади най-качествения звук съм съгласен, но само със смяна на Input Plug-In-а със друг качеството нараства осезаемо.

    Ето прочети сам.



    http://www.gamingforce.com/forums/sh...ards+dithering



    <div align="right">Originally posted by Raziel*-*07/03/2005*:* 14:39:01</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    <font color="blue">Raziel</font id="blue">, би ли споделил какво решение се крие зад посочения от теб линк, защото (поне при мен) той не се отваря. Благодаря.

  17. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    216
    #29

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    Аз пък в търсене на истината, направих този сайт от сигнатурата ми. Хвърлете по едно око, по-старите потребители на форума знаят за какво става въпрос [8D]




  18. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    270
    #30

    Какво използвате за рипване на CD-та?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    За Уинампа, че не вади най-качествения звук съм съгласен, но само със смяна на Input Plug-In-а със друг качеството нараства осезаемо.

    Ето прочети сам.



    http://www.gamingforce.com/forums/sh...ards+dithering



    <div align="right">Originally posted by Raziel*-*07/03/2005*:* 14:39:01</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    <font color="blue">Raziel</font id="blue">, би ли споделил какво решение се крие зад посочения от теб линк, защото (поне при мен) той не се отваря. Благодаря.



    <div align="right">Originally posted by Ско*-*16/03/2005*:* 23:41:13</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Уви, само ден-два след като постнах адреса и сайта се скапа. Съжалявам, заЩото имаше доста добра информация. Имам я някъде офлайн и мога да я постна. Темата е как да изкараме възможно най-добър звук от компa. Става със замяната на стандартния входен плъг-ин на Уинамп със друг, който вади по-добро качество. Освен това в зависимост от това каква звукова карта се използва, да се инсталира и друг изходен плъг-ин и да се настрои по определен начин.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Програми за рипване
    От vaskogrudov във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 20-04-11, 13:16
  2. Търся програма за рипване на блюрей
    От sssaaa във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 28-05-10, 20:44
  3. Кой email-клиент използвате
    От DeathKnight във форум Анкети
    Отговори: 20
    Последно: 19-12-05, 12:02
  4. Кои драйвери използвате за GF4?
    От medunski във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 6
    Последно: 25-02-03, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе