Кажете някоя бърза и лесна програма само за вграждане на субтитри в ави файл и нищо повече.
Опитах с виртуал дъб и ави субтитлер но нещо не ми се получава.
Кажете някоя бърза и лесна програма само за вграждане на субтитри в ави файл и нищо повече.
Опитах с виртуал дъб и ави субтитлер но нещо не ми се получава.
какво правиш с virtual dub-a, че не се получава?
опиши и ще ти кажа къде е проблема
И какво разбираш под бърза?
Такава която за 10 мин да свърши няма да намериш.
Освен virtualdubmod + ogm container ако ти върши работа.
FearMe
ползвах virtual dub 1.5.4 u vobsub 2.23 (textsub)
отварям ави файла (някой дават грешка и тогава конвертирам аудиото отделно) video/filters/add/textsub - вкарвам суб файла и ок, след това video/direct stream copy/ после file/save as avi - и субтитрите ги няма в готовия файл.
Сигурно е че аз бъркам нещо но не знам какво.
Ако можеш дай подробности.
предварително ткс.
http://fearme.hit.bg/SubsInMovie/SubtitleTool.exe
http://fearme.hit.bg/SubsInMovie/Subtitler.vdf
със subtitle tools конвертираш субтитрите в ssa формат. с ctrl+f импортваш subtitler филтъра във virtual dub. филмът се пуска на full processing mode, като се избира този филтър и в него се зареждат ssa субтитрите
FearMe - "филмът се пуска на full processing mode"
това ми беше единия проблем - като го пусна така файла става около 65 гигабайта - нали разбираш, че с моя диск 60 гига няма как да го направя,
дали не пропускам някоя друга настройка,
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">FearMe - "филмът се пуска на full processing mode"
това ми беше единия проблем - като го пусна така файла става около 65 гигабайта - нали разбираш, че с моя диск 60 гига няма как да го направя,
дали не пропускам някоя друга настройка,
<div align="right">Originally posted by Hicko*-*09/03/2005*:* 22:48:20</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
[] Да, пропускаш - компресията. Така както го правиш е в некомпресиран вид.
hicko, съжалявам []. мислех, че знаеш, че трябва на звука да дадеш direct stream copy, а за видеото да провериш предварително с gspot на какъв bitrate е, и на full processing mode-a да му дадеш колкото е понастоящем, за да имаш същия размер и същото качество.
сега вече не трябва да имаш проблеми []
Да, сега всичко е точно - "малка", но важна подробност с видеокомпресията която бях пропуснал.
Между другото с нея си реших и проблема с другата програма - avi subtitler - много по-лесна е и непретенциозна към субтитрите програма и с нея вграждам суб поне два пъти по-бързо от дъба, както и да е ...
Благодаря на всички за помощта!!!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">отварям ави файла (някой дават грешка и тогава конвертирам аудиото отделно)</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
а как по точно конвертираш аудиото отделно ?
аз се пробвах няколко пъти да си направя всд с virtual dub & tmpgenc но на някои филми ми излиза гореспоменатата грешка и след това нямам звук
и ако може да ми обясниш малко как става това със ави субтитлера
при отварянето на ави файла ако ти даде грешка
аудиото се конвертира отделно от видеото така:
в VDub/audio избираш full processing mode после отсъщото меню conversion.
честотата трябва да е 44100 hz
после пак audio/compression избираш РСМ, тоест да няма компресия - ок
получения файл ще е в wav и ще бъде около 1гб
после fail/save wav и му показваш къде е запазен wav файла
когато е готово от audio избираш direct stream copy и вместо avi audio wav audio
след това video/compression избираш компресията, после full processing mode
и save as avi
а ави субтитлера е елементарен
показваш му филма и субтитрите, нагласяш си фонта и save avi
важно е в compresor да му дадеш например 3ivx D4 4.5.1 video codec за да има и звук и картина, аз поне този пробвах и стана
иначе много подробно как се прави VCD ot AVI има тук
http://vcdhelper.hit.bg/
явно моя е друга версия защото няма такива работи. има за избиране на филм и субтитри, за шрифта и сейф и друго няма
ако говорим за ави субтитлера версията ти е същата, но
когато дадеш save avi ще ти излезе малко прозорче с
enter frame rate for subtitle (обикновено го има, но ако го няма, трябва с gspot да го видиш и да го вкараш и даваш ок, след което ти
излиза ново прозорче video compression и в compressor му даваш
3ivx D4 4.5.1 video codec - ок и започва процеса.
а как се вкарва ?
отворих филма и излезнаха параметрите му.
видях кодека че го има инсталиран обаче как се вкарва за да ми излезне новия прозорец
gspot е само за информация - например виждаш че филма ти е с битрейт
23,976
когато ти излезе малкото прозорче с enter frame rate for subtitle
вътре му пишеш 23,976 ако го няма и ок и след това в video compression/compressor му даваш 3ivx D4 4.5.1 video codec