Пробвай http://files.9down.com:8080/Hiren's.BootCD.7.6.with.Keyboard.rar.
Преглед за печат
Мерси много.Цитат:
Първоначално публикувано от Avis
Здрвейте. Хард диска ми се е пълен с bad сектори и не знам как да ги оправя. Знам че Hiren's BootCD (http://free.data.bg/decks/apps/Hiren...h.Keyboard.rar) може да го направи но не знам как точно се работи с него. Ако може някой да ми даде малко обяснение как става ще съм много благодарен.
Ако харда ти е пълен с бедсектори, най-добре помисли за нов, едвали има програма която да ти ги оправи, в това сиди има доста програми който могат да установят ,че действително имаш лоши сектори и да се опитата да ги оправят, но уви това са визически проблеми които за съжаление не се поправят софтуерно.
В Hiren's BootCD си има цял раздел за тестване на харддискове и там има няколко програмки за тази цел, всичко зависи каква марка ти е харда.
Опитаи все пак не винаги всичко е загубено!
Точно това искам да направя, да опитам. Обаче не знам точно как ...
Ами слагаш цд-то и рестартираш компа, като предварително си нагласил в биоса да да бутва от сидито преди харда/ BOOT PRIORITY/
Мерси много! Веднага започвам!
Здравейте, а каква е разликата между тези които са
Hiren's.BootCD.7.6.with.Keyboard.rar и
Hiren's.BootCD.7.6+keyboardPATCH.rar
едното е с пач другото не е, ама за какво е тоя пач :undecided:
Предполагам, че това се изпича на Рерайтабъл СД за да може да се добавят дефиниции и прочее, или се прави на мултисешъни може би?? Много мъничко 50МБ.
Мини Уин 98ма как си прави суапа на Самото СД(ако е рерайтабъл) или на Харддиска?
SET_time, разлика в горните два файла практически няма. И в двата е включена мултиезична поддръжка, например BG - т.е., зарежда ти се директно кирилски драйвър, докато се "boot"-ва диска, без да го добавяш отделно/ръчно. Отделно от това и менюто ти става на български език.
Най-добре е да изпичаш диска на Re-Writeable-подложка, по възможност на MiniCD - доста удобно е, мястото е достатъчно, а пространството, което остава (почти 3/4), винаги можеш да запълниш с програмки по свой избор. Антивирусните дефиниции се добавят още преди да подготвиш диска окончателно - т.е., отваряш .ISO-файла с някоя подходяща програмка, например "WinISO", после добавяш новите дефиниции в директорията "../VDefs", даваш му "Save As Bootable", печеш го като "Bootable" и си готов. За 5 минутки работа е.
Понеже BootCD-то създава автоматично RAM-Drive (на част от паметта), с капацитет (дано не се лъжа) 64 МВ и там разполага всичко, Win98 не може да се кешира на самият "boot"-ващ диск, а ти дава право на избор от къде да се чете - от RAM-паметта или от Hard Disk-а. За последната версия на Hiren BootCD - 7.6, незнам все още как стоят нещата, но в предишните версии се препоръчваше да се кешира на Hard Disk-а, понеже ако се четял от паметта, давало доста грешки.
Вече не е нововъведение, но ако те интересува можеш да си направиш и Bootable USB Flash Drive, естествено, ако компютрите, на които смяташ да го използваш, позволяват "boot"-ване през USB-порта. Повече инфо - на сайта на Hiren.
:Drinks:
Здравейте!Във връзка с Partition Magic искам да ви попитам нещо.WinXP SP2 ми е инсталиран на С: ,който е форматиран под NTFS . Другите ми дялове са форматирани под FAT32. Въпросът ми е има ли смисъл да направя всички дялове NTFS? Компа ми е за домашно ползване-не е сървър или т.н. Във връзка с което, ако ги форматирам с Partition Magic под NTFS таблица има ли опасност да ми се повреди или унищожи информацията, която се намира на тях. Не ми се прехвърля цялата информация на други носители, не е малко, пък и нямам място на харда.
Благодаря предварително! :033:
не ти трябва нищо....от командния ред пишеш CONVERT D: /FS:NTFS и си готовЦитат:
Първоначално публикувано от presoman
Да разбирам, че форматирането няма да повреди намиращата се на дяловете информация - така ли?Цитат:
Първоначално публикувано от mikk
Благодаря на mikk и IvO™ за бързият отговор! :033:
Не би трябвало да я повреди, но това си е рискована и времеемка операция... дано не спре тока или няма спад на напрежението (за да ти се рестартира компютъра), защото тогава ще стане еднаааа....
:sex: :051:
До тук добре. Първо го записах на диск без да дам отметка че е boot-ващ и изгубих 1-2 часа. :081: Направих го boot-ващ и рестартирах ... проработи* :Super: Обаче сега не знам как да пусна тоя HDD Regenerator. Моля кажете на една ламя точно стъпка по стъпка как да си оправя bad секторите ако имате време...Цитат:
Първоначално публикувано от batco
Благодаря предварително.
Благодаря на IvO™ за изчерпателния отговор!
Виж сега сложен ти е въпросът.Цитат:
Здравейте!Във връзка с Partition Magic искам да ви попитам нещо.WinXP SP2 ми е инсталиран на С: ,който е форматиран под NTFS . Другите ми дялове са форматирани под FAT32. Въпросът ми е има ли смисъл да направя всички дялове NTFS? Компа ми е за домашно ползване-не е сървър или т.н. Във връзка с което, ако ги форматирам с Partition Magic под NTFS таблица има ли опасност да ми се повреди или унищожи информацията, която се намира на тях. Не ми се прехвърля цялата информация на други носители, не е малко, пък и нямам място на харда.
1. Доколкото знам да минеш от ФАТ32 към НТФС няма проблеми, но имай предвид, че обратното е много трудно!
2. Зависи на какъв диск ще го правиш това. Прочети повече за предимствота и недостатъчите на НТФС и ФАТ. Накратко ФАТ32 е по-бърза при по-малки дискове, по-малко сигурна и по-подходяща за малки дискове (не си спомням точно, но да речем до 20-30 Гига ФАТ е по-ефективното решение). НТФС е много сигурна система, вероятността да се скапе е почти нулева! Най-общо казано НТФС пази едно работно копие на таблиците, едно резервно и още едно което е още по-резервно :) Тя е по-ефективна при големите дискове. НТФС е по-бърза попринцип, но доколкото знам това важи пак ако се използува на по-големи дялове.
3. ФАТ дялове са достъпни от НТФС, НТФС дялове НЕ СА достъпни от ФАТ нялове. Използуваш ли НТФС ще трябва да забравиш за ДОС и прочее.
4. НТФС има екстри, като пароли на файловете и прочее.