Mozilla FireFox - проблеми с кирилицата!!!
Здравейте!
От една седмица смених тромавия Internet Explorer с Mozilla FireFox - много съм доволен, страшно бърза е и много добре е направен облика и.
Но имам проблеми с кирилицата. Някой от и-мейлите писани вероятно на фонетичен български не се четат - излизат само питанки. Преди с експлорера го нямах този проблем, или когато имах го оправях с менюто - енкодинг.
Ето защо искам да ви помоля - ако някой знае какъв е проблема да ми пише за да го отстраня!
Благодаря ви предварително!!!
Re: Mozilla FireFox - проблеми с кирилицата!!!
Добре де и Фирефох си има енцодинг :wink: : View-Character Encoding- и от там каквото ти душа сака :coolsmiley:
Пробвах, но нищо не става. Опитах всички варианти на кирилик - без резултат!!
Tools >> Options >> "General" >> Languages...
Там си добави в списъка с предпочитаните езици Bulgarian [bg] и English [en] и направи Default Character Encoding: Cyrillic (Windows-1251). Рестартирай Firefox-а и пробвай пак да прочетеш писмата.
Впрочем, щом с Firefox не можеш, с IE отваряш ли ги същите тия писма?
Пробвах това, което ми каза но няма резултат.
Дали има други настройки?
Във виу-карактер енкодинг как трябва да го поставя.
Може ли да има друг проблем???
Със IE нямам никакви проблеми!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от krasimir_hristov
Дали има други настройки?
Във виу-карактер енкодинг как трябва да го поставя.
Може ли да има друг проблем???
Не мога да се сетя за други настройки, касаещи тоя проблем. :huh:
View >> Character Encoding >> (More Encodings >> East European >>) Cyrillic (Windows-1251) или някой от другите възможни Cyrillic кодове.
Всичко пробвах - нищо не помага!!!
Дай един емайл от тези записан да видя за какво става дума.
....
Така получих го.. този който ти го е пратил е бил в грешен енкодинг. Не мисля че това е проблем на Firefox-a аз го симулирах при мен, дава питанки и в двата браузера. Ако е грешен енкодинга дава обикновенно символи в стил маймуница: "âçåìè ñè íàé-ñêúïèÿ íà ïàçàðà !" Когато дава питанки това значи че е изпратено в UNICODE, UTF-8 може да пробваш, но най-вероятно няма да стане).
В резюме.
Най-вероятно твоите хора ползват Outlook express, кажи им да проверяват преди да пращат дали енкодинг-а им е Windows-1251, и дори да ти пратят email на кирилица с такъв енкодинг.
Сподели дали се е опрвил проблема.
при проблеми с кирилицата...
Малко вън от темата, но ето нещо полезно, което върши работа, когато човек бърза:
http://www.2cyr.com/decode/index.php?lang=bg
Не че то омаловажава споменатия проблем...
Администратор - пробвах и това - не става.
Има нещо друго - служебната ни поща е направена и я ползваме чрез Outlook Express.
Тези съобщения са пратени от системния ни администратор, който естествено ползва също Outlook Express.
В IE ги чета нормално - предполагам защото е Microsoft-ски продукт.
Когато препратих това писмо на и-мейла си в orbitel.bg го прочетох нормално (чрез Mozilla FireFox и IE).
Но при същата процедура в mail.bg както чрез IE така и чрез Mozilla FireFox не можах да го прочета.
Стигам до извода, че всичко зависи от настройките и възможностите на и-мейл пощите.
Прав ли съм или греша???!!!
Форум-маниак - не действа и дешифратора.
В "Текстът изглежда така" няма дадени питанките, които ми се появяват при мен, а в "Изберете успешно дешифрирания пример" нищо не се чете - отново само питанки.
Все пак благодаря за дешифратора - при нужда ще го палзвам!!!
Прав си в частта за mail.bg
Доста от писмата на кирилица, които жена ми получава, там се превръщат в ?????? ? ???? ???, което е и твоят проблем. С две думи - повредата не е в твя телевизор и не може да се помогне....май
Проблема не е в Лисаната - това за виу-карактер енкодинг е така - ама и аз получавам такива с въпросителни често - ама не им се впрягам :stupid:
Можеш ли да пуснеш тук сорса на оригиналния мейл от SEND ITEMS папката на админа ви.