Резултати от 1 до 6 от общо 6

*.ai -> *.cdr ???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    503
    #1

    *.ai -> *.cdr ???

    има ли начин векторната графика от Adobe Illustrator да се импортне (успешно!!!) в CorelDraw? нещо като плъг-ин или някакъв чалъм? да сега като съм пробвал, трябва или да растеризирам векторите или да използвам *.pdf, което не винаги ме устройва.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,019
    #2

    Re: *.ai -> *.cdr ???

    С корел 9 съм импортирал сякаш директно .аи файлове.

  4. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    2,757
    #3

    Re: *.ai -> *.cdr ???

    А какъв проблем ти създава, когато импортваш директно?

    Има и такъв начин да се справиш: ако имаш Илюстратор, отвори файла там, запиши го като *.eps и го импортни в Корела с "PS, PRN, EPS - Postscript Interpreted", а не с подразбиращия се филтър.

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    503
    #4

    Re: *.ai -> *.cdr ???

    вижте за какво ми трябва точно - когато ми трябва векторна графика, дори и черно-бяла и трябва да я разпечатам, например върху тениска, пичовете в "студиото" ми казват: "добре де, ама на мене ми трябва корелски файл, щото нямам илюстратор". а мене това не ме урежда, защото илюстратора е далеч по-удобен от корел-а и всичко се прави пъти по-лесно и бързо... самата ми идея не е да влезе как-да-е, защото може да се направи и с drag-and-drop. трябва да ми го направя на илюстратора като вектор и да мога в корела да го третирам като вектор - да променям цветове, outline-ове.... защото адоубците са направили велика програма за рисуване, стига да не го разпечатваш директно... или поне не в Русе, защото имаме едно подобно студиа и работят с КорелДроу 10, и Фотошоп, от който си нямат и хабер - преди време казах на мацката да ми сложи жълт фон, като bottom layer, тя не знаеше как, извика колегата си, а той пита мене... и трябваше да им показвам как да сложат едноцветен layer като background. даже ми предложеха работа при тях, но им отказах...
    офф, не знам, ще измисля нещо...
    мерси, иначе

  6. Senior Member Аватара на Bibi
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    2,757
    #5

    Re: *.ai -> *.cdr ???

    Това с преминаването през *.eps гарантирано върши работа.
    Да не говорим, че можеш направо него да им дадеш и те да си го отворят в Корела, но по-добре да направиш ти колкото може повече, за да си сигурен какво ще получиш като резултат.
    Опитай го, то става бързо...

    //
    От епса влиза редактируем пълноценен векторен обект в Корела.
    Ако не ти се занимава, прати един eps (защото аз нямам Илюстратор в момента) и ще ти върна cdr, който ще хареса и на теб и на ситаря. Ама тогава следващия път пак ще те мъчи същата задача.
    А ако недай си боже ти се наложи да режеш нещо на плотер, тогава номера с растеризирането хич съвсем ептем няма да ти свърши работа...

  7. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    475
    #6

    Re: *.ai -> *.cdr ???

    Да добавя и аз нещо:

    Ако обектите ти имат градиенти, патерни, gratient mesh и по-новите глезотии на илюстратора не можеш да ги импортнеш успешно 100% CorelDraw, така че да останат редактируеми. (ммисля че и обратното е вярно, защото каквото дърво ядох преди време при импорт от корел дроу към илюстратор на един тъпанарски направен герб, не ми се разправя). Искам да ти кажа че и в София е много често срещано явление: "изпратете ми го в корел, щото....."
    Ккак успях да намеря CorelDraw 11 за MacOs X, на която работя и досега не ми е ясно.
    Затова аз си имам следната рецепта: записвам нещото което искат в .EPS формат, но за Illustrator 3 (всички шрифтове в криви преди това). В момента съм с Illustrator CS2 (12), където слава богу тази възможност я има в менюто save as. В предишната версия трябваше да се минава през досадното export - illustrator legacy и т.н. В общия случаи този епс се импортва чудесно в корела и става за печат, но не винаги е редактируем там. Обаче ако имаш линкнати растерни изображения - жална ти майка. Поне за мен това си остана доста сложен за решаване проблем.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе