Здравейте всички.
Имам проблем, който засега не мога да реша сам и ето ме тук. От известно време се опитвам да преобразувам видеофайлове от DV камера, правя capture с DV качесто във AVI формат и го преобразувам в DVD формат (MPG формат с 6000 kbits/sec). Използвал съм три програми Pinnacle Studio 9 QuickStart, Ulead VideoStudio 7 и WinAvi Videoconverter. Получава се супер качествено. Събира се около 1 час до час и двадесет минути на един DVD диск, но проблемът е, че не се четат дисковете на повечето DVDта. Знам, че има стандарти при дисковете -R и +R, както и че някои дискове са поначало кофти. Чувал съм, че някои DVDта имат някакви настройки и не могат да четат дискове записани на компютър. Всичко, което съм записвал съм изпробвал на обикновено DVD - NEO и при него няма проблем, но на друиги устройства или не се чете нищо или само част от записа, което доста ме озадачава. Записвам на сравнително добри дискове EMTEC, Imation. Моля, да ме посъветвате ако аз не правя нещо както трябва или трябва да ползвам друга програма за преобразуване в DVD формат . Надявам се да не се повтарям с друга тема. Ако е така ме извинете.