Здравейте
Имам диск които трабва да запиша и които не желая да може да се копира след това. Интересува ме как мога да му сложа copy protection, като се има в предвид че диска все пак трабва да е напълно функционален...
Здравейте
Имам диск които трабва да запиша и които не желая да може да се копира след това. Интересува ме как мога да му сложа copy protection, като се има в предвид че диска все пак трабва да е напълно функционален...
Трудна работа :brickwall: , особено на фона на нашата действителност, в която гиганти от рода на Microsoft и Electronic Arts се опитват от години да приложат това, което и ти искаш, но безуспешно...
Все пак би могъл да накликаш тук и да разгледаш различните защити...има линкове към създателите им и евентуално към енкодери-декодери. Дано това ти помогне като за начало.
няма абсолютно никакъв начин да го защитиш срещу копиране!
можеш да направиш архив с парола, но не и да спреш да бъде копиран
темата сме я чоплили нееднократно, потърси в архивите. но кратко, ясно и обобщено, заключението се свежда до: "не можеш"
Има един вид защита, която е много много трудна за преодоляване и специално прави копирането невъзможно. За какво става дума. Диск, със специализиран софтуер, съдържа програма, която работи с база данни, които се намират на самото СД. Базата данни представлява един голям файл, около 400 мегабайта. Къде обаче е уловката. Някъде по средата на диска има дупка. Точно така, една мъничка дупка, през която дори можеш да погледнеш. Разбира се, посмърно неможе да бъде разчетена от каквото и да е устройсвто. И тази дупка се пада някъде в средата на този файл. Но данните които са в този файл са много по-малко от 400 МВ и така самата програма се обръща само към малка част от файла, само в района където има какво да прочете. Но при копиране, файла се копира поточно и неможе да се зададе коя част от файла да се копира. Много хитро е, неможе да не признаете. Пуснете ли дирекно копи, стига до дупката и казва - неможе да продължи. Не че и тук неможе да се направи нещо по-въпроса, но далеч далеч не е по възможностите на един средностатичтически БЪЛГАРСКИ ПС потребител.
whiskey, само една дума ще напиша:
CloneCD