Записвам разни филми от видеото на компютъра. Но имам сериозен проблем.
Който е следния: на 5-та минута звука се разминава с 1 секунда с видеото. В течение на времето това разминаване се натрупва и на 25 минута вече е много неприятно.
Тв-тунера ми е Терминатор, с чип Сименс 713. Опитах запис във всички формати - некомпресирано AVI, MPEG2 със всякакви настройки и т.н. Проблема си остава. Компа е бая мощен, Пентиум 4 на 2,66, памет двуканална 512, видео АТИ Радеон 9200. Преди месеци нещата вървяха, но смених харда и дъното. Преди бях със 80 гб хард, сега със 160гб, SATA. Преди дъното беше Гигабайт, сега АСУС.
От тогава не мога да прехвърля нищо от видеото. Ползвам програмката на тунера - Quick TV, опитах с Fly 2000, с Ulead Video Studio 9, пробвах и с Виртуал Дуб - нищо. На всяка програма настройвах всичко каквото се подаваше на настройване. От 4 месеца се боря с този проблем и нищо не става.
Замислих се отново да сменя дъното с гигабайтско. Може би там е проблема. Доколкото си спомням то беше със звук AC97, а асуса е с SoundMAX. Защото тв-тунера кепва видеото, а SoundMAX-а аудиото. Но пък тунера подава звука на LINE IN-а на дъното.
Ще съм благодарен, ако някой ми помогне.