нещо, което не мога да схвана и ми убягва. Та викам да го споделя и да видим кво можем заедно да намъдрим.
1 емулатор (съдържащ досбокс, това не е от значение ама...)
2 фрапс
3 премиер
4 виртуал дъб мод x64
5 вегас
6 H264 mpeg4 avc x64
В настройките на емулатора имам различни резолюции, които не отговарят с моята нативна на монитора. Най горната е 1600х1200. Моят монитор е 1920х1080р.
Защо ви го казвам това. Защото при запис с фрапс ми се получават дебели вертикални черни ленти, от двете страни. Моите предположения са, че фрапс се влияе от самата резолюция на монитора. При което логично проблема би се решил, като пусна 1600х1200 на монитора. Но не.
Каквато и разолюция да задам, дали от страна на монитора, или от емулатора, дали идентична, двете ленти си остават на записът.
Началната ми идея беше. След реализираният запис, да не си усложнявам живота. Просто с виртуал дъб мод, да орежа ненужните сцени, след което използвам 2-3 филтъра. Светлина/контраст, гама, рисайз на 1440х720р и на края компресия с двойна обработка под изброеният кодек.
Най странното е, че тези ленти се виждат при плей, но при отваряне с по горните програми ги няма. Така, че ако река да ги отрежа, няма как да стане, тъй като не ги виждам.