Дадоха ми един матричен принтер, май се казва star, влкючвам го към захранването и към компютъра и избщо не го отчита, за първи път свързвам принтер и изощо незнам как, ако някой има врема да ми обясни ще съм му много благодарен.
Дадоха ми един матричен принтер, май се казва star, влкючвам го към захранването и към компютъра и избщо не го отчита, за първи път свързвам принтер и изощо незнам как, ако някой има врема да ми обясни ще съм му много благодарен.
След като го свържеш коректно към захранване и LPT порта на компютъра, най вероятное LPT, погледни да видиш дали няма бутонче за включване он-офф, ако има и след като го дадеш ОН виж дали някои лампи светят, ако да тогава отиди в ДОС и от там си харесай някой файл с големина около 100-200B не KB ами само байта и напиши: copy ime_na_file lpt1 след което принтера трябва да заработи, ако не вече трябва да се кара на майстор. Ако работи коректно от цонтроле панел трябва да го иснталираш за да можеш да си го използваш и под windows
Тръгна, извинявам се за тъпия въпрос, ама как да го инсталирам от контрол панел.
Ами отиваш в секцията Printers даваш add printer и така избираш си да е локален избираш го като марка и модел и т.н. после порт и си готов
Start -> Setting -> Control Panel -> Printers and faxes.
Add a Printer -> Next -> Next
Би трябвало ХР да ти го намери, ако не - вляво излиза списък с производители на принтери.
Избираш STAR и вдясно търсиш точния модел, който имаш. После следваш инструкциите.
Успех!![]()