Имам един ДВД малък филм 3х500к . Нужно ми е да извадя примерно 20 кадъра като снимки.
Как става тази магия?
Вероятно с някоя програма, ама коя?
Благодаря предварително на отзовалите се.
Имам един ДВД малък филм 3х500к . Нужно ми е да извадя примерно 20 кадъра като снимки.
Как става тази магия?
Вероятно с някоя програма, ама коя?
Благодаря предварително на отзовалите се.
Например с CyberLinkPowerDVD,има в него опция "capture" ,пускаш филмчето и като дойде кадъра - pause и натискаш бутончето с иконка фотоапарат.Във неговите настройки(на CyberLinkPowerDVD) - десен бутон в/ху екрана ==>configuration==>player==advanced==snapshot и там ще се ориентираш какви настройки да зададеш.
p.s.ако става въпрос за поредни кадри в MV2 player има "съставител на комикси" , там задаваш през какво време и от кой до кой кадър.
виждам, че "проблемът" е разрешен, но със закъснение ще дам едно много екзотично решение - plug-in за total commander. ефектът е, че филмът (знам за avi, за други формати не съм пробвал) се отваря като обикновена папка, в която всеки кадър се вижда като отделен файл, а накрая си го има и audio track-а. просто си копираш файлчето извън филма
плюсове - няма нужда от други програми, става бързо и лесно
минуси - няма preview кой файл кой кадър е, вадят се некомпресирани файлове (ако някой реши да извади целия филм на картинки да се подкове първо с няколко десетки GB ), някои филми просто не могат да бъдат обработени