Здравейте колеги,
Дайте ми съвет как да направя следното:
Имам локална мрежа, управлявана от 2003 сървер, имам мой си юзери, политики всичко.
Идеята е следната , влиза моя юзер, разписва се с неговата парола - използва всичко : принтери, мрежови ресурси, влиза в ИНТЪРНАЛ страницата (нещо като вътрешен уеб портал).
Но като влезе чужд човек, не служител на нашия офис, да може да види само част от портала ,определени статии , предназначени за него и да не бара нищо друго.
Обръщам внимание че нямам права да правя нищо по този портал, не го хоствам аз !
Как да дам забрана на другите статии, и как да дам разрешения само за определени страници.
Казаха ми че трябва да си настроя прокси, но до сега не съм правил подобно нещо.
Моля дайде съвет, дайте и идея за фрии програма която да прави подобно нещо.
Да поддържа ACL и там да може да се оказва кое да зарежда и кое не. И моля ВИ, да работи и да се настройва сравнително лесно, защото съм лаик.
Програмата няма да се използва за цялата локална мрежа, а ще се сложи само на 2 отделни РСта и ще реже достъпа само там . Ще е чудесно ако реже достъп и до други ресурси, като принтери, мапнати драйве и прочее.
Желанието ми е, като дойдат в офиса чужди хора да ги сложим на тези нарочени РСта , да четат само това което им се дава и да не барат това онова , което иначе е позволено на служители на офиса.
А пък седне ли на същото РС служител на офиса и разпише ли се с негова парола , да си работи спокойно и да няма рестрикции за него .
Помагайте сега !
Благодаря предварително!
.