Re: ICQ - поредният парадокс
Случват се и такива неща.
Няма да си кривя душата, но последната версия на ICQ - 5.1 (Build 3000) е ебати и простотията свещена!
Особено на Win98 забива през 5 минути!!! Нито преинстал помага, а като се слага "antibanner"-a (който м/у впрочем си бачка перфектно под XP) - "кю"-то въобще не иска да се стартира повече!!! :095:
Ти с каква конфигурация си? Дай по-подробно инфо. Но ако си влюбена в "кю"-то, свиквай с подобни мизерии занапред...
Аз от много време насам си карам с ICQ 2003 Pro - досега не съм имал грижи с нея.
За малко бях по едно време с версия 5, обаче започна да ми прави някакви тъпи мизерии и пак се върнах на 2003 Про.
Аз ползвам QIP 2005 Build 7950 от 3-4 месеца,и не мога да се оплача засега.А има и доста инструменти в него.
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Но ако си влюбена в "кю"-то, свиквай с подобни мизерии занапред...
Има една право пропорционална зависимост при ICQ.
Колкото повече си от кръжока "Куни в гъзуни", толкова ти е по бъгаво кюто.
Ползвам ICQ от 1996 година и досега не съм имал нито един нерешим проблем с него. Малко досадни, да, но те в повечето случаи са се дължали на мен. Или на малоумника отсреща, имам предвид "проблемите" с кирилицата при ранните версии.
На Windows-а ползвам ICQ 2003 Pro и няма да го сменя скоро. Никакви проблеми и никакъв излишен трафик от шарении и реклами.
Повече от очевидно е, че щом съм цитирал Ivo, критиката ми е към неговите думи, а не към нея.
Айде четете по внимателно.
Също толкова очевидно е, че питащата, при второто си свързване по неизвестни причини се е свързала с друг ICQ сървър, различен от предното и свързване. По тая причина се е заредил листа от него, а не от този, където са били всичките и контакти. Ако знае точно кой е предишния сървър, пишело го е в settings, задава му отново него и voala, всички контакти пак ще са там.
Разбира се, трябва да се отчете и факта, че докато е правила кафе на приятелчето си, той като нищо може да е делнал "Пенчо, Генчо, Атанас и аз" защото очевидно я свалят. Такива случаи не са редки.
При стандартна Windows кирилица и на двете машини, никога няма да има проблем при кюто. Никога.
Проблемите са, когато едната е омазана или някога е омазвана с външни кирилизации от рода на FlexType и други подобни. Казвам някога, защото доказано няма деинсталация на мизериите оставени от Датекс.
Може би единствено ИнжИнера е направил някъкъв свестен деинсталатор постигащ почистване от мизериите на въпросните родни "програмисти".
Справка в неговия сайт.
Най вероятно проблемите ти ще изчезнат при премахване на външните софтуери. При теб и отсреща.
Аз при подобни ситуации, въобще не си давам труда да обяснявам, просто не комуникирам.
А и виж дал ли си поддръжка на Cyrilic в ICQ, има подобна настройка.
Другият вариант да са изчезнали контакти може да се дължи на това, че "изчезналите" са се премахнали сами от нейния списък ! Ако ползват QIP то има такава опция - "Премахни ме от неговия списък с контакти". Ефекта е точно такъв - след като те се премахнат от списъка сами, все още се виждат докато не се рестартира Q-то.
Не отричам, че може базата на ICQ да се е омазала, но това също е доста възможен вариант !
Fanta, човече, Ignore liste няма нищо общо с изтритите контакти или аз нещо не те разбирам.
В Ignore liste обявяваш UIN's от които не искаш да получаваш съобщения. Обявяваш ги на ICQ сървъра и той директно ги блокира още там, при заявката до тебе.
Не получаваш нищо от тях, независимо дали са изтрити или са още в листа ти. Различността е видна в самия ти лист. Тези контакти ще са Italic, ако са в листа ти.
Ако са изтрити и не са в Ignore liste ще получаваш съобщения от тях.
А проблема с кирилицата може и да е отсреща.
Ако искаш може да тестваме, ще ти пиша на кюто от Gaim [Linux] и от "девствен" Windows, що се отнася до кирилиците на Датекс.
.:: EDIT ::.
DAK е прав, този вариант също е възможен, не го отчетох.
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
Има една право пропорционална зависимост при ICQ.
Колкото повече си от кръжока "Куни в гъзуни", толкова ти е по бъгаво кюто.
Ползвам ICQ от 1996 година и досега не съм имал нито един нерешим проблем с него...
Ами, добре дошъл в кръжока. :-memnon
Това принципно за всяка програма се отнася.
Но сега сме далеч от поговорката "На серсем глава - пръстите страдат", защото става въпрос за чисто технически сривове - такива, в които потребителя не играе пряка роля.
Аз ползвам ICQ от 1998-а, вече определено не съм "влюбен" в този messenger - има достатъчно алтернативи, които предпочитам. За тези 8 години и 4 месеца съм изпробвал около 10 Build-а - не твърдя, че съм ги тествал под лупа, не ми е това работата - просто съм искал да ми работят поносимо и да не ми пречат на останала работа. И повярвай ми, изчезването на контакт-листата не е "куни в гъзуни"-проблем, много добре го знаеш. Имах предвид точно този род "мизерии", а не такива, породени от нечекната отметка при някоя "дълбока" настройка.
Явно г-жа Лъвицата е случила на калпаво обслужване на сървъра или може би проблемно обновяване на листата, но това не е нейн проблем или вина. Просто се случва. Но добре де, ама защо при другите ми messengers не се е случвало досега, а в "кю"-то за тези години имам поне 3-4 подобни срива?
Цитат:
Ползвам ICQ от 1996 година и досега не съм имал нито един нерешим проблем с него.
ICQ Account: 678958
Registered: Mon Mar 31 1997 16:59:00
:)
Интересно superfly, кое те кара да мислиш, че ползвам само един ICQ номер?
Точно пък този, който си посочил ми е подарък от миналата година, от друг член на форума [отново благодаря Ru-мене :)] и съм влизал с него не повече от 10-12 пъти и то да проведа наистина сериозни разговори без да ме безпокоят.
Който иска, знае как да ме намери и на кой номер.
Така че този номер, който е в профила ми, не е критерий, сега погледнах, общо ползвам 6 номера, всеки от тях за различни цели, има си причина за това.
Иво, никога не ми е изчезвал контакт листа досега. Имам предвид от момента, откогато въведе опцията същия да се асоциира с моя UIN и да се пази в ICQ сървъра. Преди това се го експортирах редовно, просто нямаше такава опция от Mirabilis по него време.
А имай предвид много съм се гаврил с този месинджър, особено пък когато тръгнаха всякакви nuckers, message bombers, on-line sniffers и др. подобни joke простотии.
Няма друг месинджър, който да можеш да настройваш по прецизно и същевременно по-лесно.
Цитат:
Първоначално публикувано от IvO™
Но добре де, ама защо при другите ми messengers не се е случвало досега, а в "кю"-то за тези години имам поне 3-4 подобни срива?
Не знам Ivo, представа си нямам, както казах аз от години не съм имал никакъв проблем с ICQ.
Когато се налага, сменям сървъра, има достатъчно такива обявени и се свързвам. Казвам последното защото някой ще посочи трудностите при свързването миналата година за около седмица. Това е било единственото, но както се разбра проблема е бил в миграцията на сървърите на друга платформа, кеширане и т. н.
Имаше го коментирано обстойно в мрежата.
Аз пък съм с QIP от самото му създаване проблеми не съм имал от каквото и да е естество.
Цитат:
Интересно superfly, кое те кара да мислиш, че ползвам само един ICQ номер?
Точно пък този, който си посочил ми е подарък от миналата година, от друг член на форума [отново благодаря Ru-мене :)] и съм влизал с него не повече от 10-12 пъти и то да проведа наистина сериозни разговори без да ме безпокоят.
Който иска, знае как да ме намери и на кой номер.
Така че този номер, който е в профила ми, не е критерий, сега погледнах, общо ползвам 6 номера, всеки от тях за различни цели, има си причина за това.
Malone, откъде мислиш, че ми е известна датата на регистрация на акаунта ти;)
За да си ползвал ICQ номер от 1996 година, трябва да си регистрирал лично ти самият акаунт в следния диапазон (искрено се надявам, това да е така):
ICQ Account: 131021
Registered: Wed Jan 01 1997 14:21:00
-------------------------------------
ICQ Account: 120047
Registered: Thu Dec 26 1996 01:04:00
--------------------------------------
ICQ Account: 115314
Registered: Fri Dec 20 1996 18:48:00
ICQ Account: 100694
Registered: Fri Nov 15 1996 09:18:00 Birthday of ICQ :)
ICQ Account: 100009 (новорегистриран)
Registered: Fri Jul 07 2000 01:06:03
Цитат:
Първоначално публикувано от superfly
Malone, откъде мислиш, че ми е известна датата на регистрация на акаунта ти;)
За да си ползвал ICQ номер от 1996 година, трябва да си регистрирал лично ти самият акаунт в следния диапазон (искрено се надявам, това да е така):
Въобще не съм се и замислял, тъй като това не ме вълнува.
Това че доктора ми знае широчината на дебелото черво не го прави Авицена. Въпрос на професия и предпоставки да научи нещо.
Още повече, че както казах, този номер ми е подарък и дори не знам датата на регистрацията на въпросния акаунт.
Със същия успех можеш да напишеш която и да е дата, за мен ефекта ще е същия.
Относно първия ми номер, съм сигурен във времето, тъй като помня къде бях по това време и кой ми го прави [регистрира].
И най-важното, това беше с единствената цел да ми демонстрира качествата на новата ми 70 доларова придобивка [Diamond Supra 33600 с мексиканска лепенка, дошла д'ректно от Канада]. Въобще не съм мислил, че ще ползвам този софтуер толкова години вече. Даже не му и обърнах внимание. За мене важна беше Supra-та, ех ...
:yahoo:
Цитат:
Още повече, че както казах, този номер ми е подарък и дори не знам датата на регистрацията на въпросния акаунт.
Със същия успех можеш да напишеш която и да е дата, за мен ефекта ще е същия.
Използвай https://www.icq.com/password/setqa.php за да си смениш единия въпрос и таен отговор, тъй като и двата си спомням все още ясно от времето когато аз лично ги set-вах за ICQ#678958 за password reset цели ;) и дали не бяха същите като на номера на Румен;)