Da ne dava.. da mi se naloji.. AIM/MSN ne moga da gi gledam
Inache Trilliana igrlejda mnogo dobre.. neshto koeto e tolkova shareno ne moje da e hubavo.. AOL pravi vsicko vuzmojno da precaka 3partita za ICQ.. za tova ne go smenjam..
А междудругото понеже наскоро drRoss хвалеше новото ICQ 2002, как било оптимизирано, тогава постнах скрийншот на mem usage за MirandaICQ-то, понеже нямах инсталирано такова на AOL. Сега така и така стана дума, а и аз си го сложих това на AOL по друг случай и ето актуален скрийн,
гледайте и се дивете:
Icq2002 наистина е оптимизирано спрямо предишните версии (както е лафа, преди лоадваше, както лоадва CorelDraw + карта на София), но все пак Miranda-та си остава един чудесен алтернативен клиент.
Mirandata e tupa i otvratitelno grozna..(imah iskrennoto jelanie da ja polzvam...slojih si ja neshto strashno me podrazni... ne pomnja kakvo veche.. i vednaga ja mahnah).
Javno tozi problem ne moje da se reshi.. shte chakam nov Build na ICQ...
NDetect-a може да се разкара по различни начини, ама ICQ-то няма опция да се конектва на определено време.
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote> Mirandata e tupa i otvratitelno grozna..(imah iskrennoto jelanie da ja polzvam...slojih si ja neshto strashno me podrazni... ne pomnja kakvo veche.. i vednaga ja mahnah).
Javno tozi problem ne moje da se reshi.. shte chakam nov Build na ICQ...<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
В един евентуален нов билд на ICQ не е ясно дали ще ти фикснат "бъга" :-).
Относно Мирандата.. казваш имах искреното желание, Мирандата се развива с всяка изминала минута. Така че в момента е много, много различна от това, което си видял. Всяка вечер има нов билд (така наречената nightly_build версия). Ето какво съм казал в гореспоменатата тема за drRoss:
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote> tova veche ne e .. prosto alternativen i light icq client
tova e realizacia (i budeshta) na vsichko, koeto icq userite sa iskali da imat (ot mirabilis naprimer), no nikoi ne im go e napravil.. tova, koeto iskam da kaje e, che v niakoi otnoshenia.. Mirabilis (AOL) ICQ-to ima da dogonva mirandata <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
Мирандата превъзхожда ICQ-то в толкова много аспекти, че ме мързи да ги изброявам, но идеята ми е, че си се объркал относно качествата й. Ако наистина си имал искрено желание и си "отворен" , се радвам да те открехна.. порови се из сайта им. Има екстри и кустомизации, които не знам дали Трилиан има, понеже не съм го ползвал, ама не вярвам :-). Разговарял съм и с пича дето прави Мирандата, и съм убеден, че има бъдеще тази програма. Накратко:
- адски красива, защото можеш да си я пренаправиш до неузвнаваемост.
- адски функционална, има всичко, без тегленето на контактс листата, което е доста важно.. но някой хубав ден, а може и в актуални билд версии да е реализирано.
- има превод на български (в случай, че държиш, а ICQ няма)
- Написана е на C++, както и повечето плугини и е адски лека и бърза.
- куп други..
Може и да е прекалявам с хвалбите, ама наистина си заслужава, това е с две думи.
Pantera ako dosega imah jelanie .. ti tolalno go unishtoji...
ne znam kak uspja tolkova kachestveno.. (i me podseti koe e tova koeto bjah zabravil )
Za mene Contacr listata e fatalna.. az se logvam pone ot 3-4 razlichni Pc-ta na den ,,, listata mi e pone 200 choveka i neprekusnoato ima dvijenie v neja(visible/invisible/noviuser) .. kogato ICQ go izmisliha tova, s kontakt listata, se radvah kato dete na nova igrachka... edinstventoo koeto ne mi stiga na icq, che cjalata korespondencija ne sedi na servera sushto... no tova nikoga njama da stane s tova kolichestvo useri..
Хе-хе, ти се ебаваш с мен и с моето добро желание.
Иначе това с контактната листа ICQ не са го измислили, а след мнооого време го реализираха. Yahoo! Messenger, а сигурно и други преди него, отдавна са на този принцип. Но това няма значение :-), за мен това е удобна екстра, но и най-вече security leak, както и цялото ICQ(като идея, не визирам самия клиент, което е отделна тема).
- адски функционална, има всичко, без тегленето на контактс листата, което е доста важно.. но някой хубав ден, а може и в актуални билд версии да е реализирано.
Hm az zashto neznam za tazi versiq? Poslednata za koqto znam e ot 1 mart, koqto polzvam v momenta! Na saita ne e izlizala po nova versiq ot 0.1.2.1 ili pone az ne sam vidql!
<BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>What is the Nightly Build?
The Nightly Build is the latest development version of Miranda, no matter what state it might be in. They are run at your own risk, and aren't even guaranteed to load. They usually works great though.
Разгледа ли опциите? Има няколко цъканки, виж ги.. при мен си я зарежда и има варианти, дали всеки път да го прави, дали ако променя нещо да се отразява и в онлайн базата и няколко други.