Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 23 от общо 23

DVD RW LiteON - разлика в модели?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: DVD RW LiteON - разлика в модели?

и ако дъното ти има само сата-раид , как ще го накараш да бутне ?

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    така формулирано не е вярно
    драйверът е нещо, което казва на операционната система да се случи нещо. следователно, докато няма ОС, драйверът е неприложим.

да се буутва от устройство е характеристика на дъното, и ако има проблем с буутване от сата двд, то това следва да се оправи с промени в биоса, а не с драйвер на ОС
    И да... и не...! Според мен проблема е аналогичен с този, с който до преди време за да инсталираш Windows на SATA HD трябваше да заредиш драйвер още в началото на инсталацията (натискаш F6). На новите дъна гледам, че това вече е поправено и диска си се разпознава без проблем от уйндоуса (Asrok - ALIVE NF6G-DVI).

4. Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    И да... и не...! Според мен проблема е аналогичен с този, с който до преди време за да инсталираш Windows на SATA HD трябваше да заредиш драйвер още в началото на инсталацията (натискаш F6). На новите дъна гледам, че това вече е поправено и диска си се разпознава без проблем от уйндоуса (Asrok - ALIVE NF6G-DVI).

Диска ти се разпознава, защото по default SATA контролера е включен в режим на емулация на стандартен IDE а не защото "някой" е оправил проблема, като ефекта от това е, че му пада производителноста!

А иначе всички съвременни дъна могат да правят BOOT от SATA CD/DVD с изключение на някой SATA RAID контролери.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от chaikowsky

Диска ти се разпознава, защото по default SATA контролера е включен в режим на емулация на стандартен IDE а не защото "някой" е оправил проблема, като ефекта от това е, че му пада производителноста!

А иначе всички съвременни дъна могат да правят BOOT от SATA CD/DVD с изключение на някой SATA RAID контролери.
    SATAII Operation Mode
    Use this item to adjust SATAII Operation Mode. The default value of this
    option is [non-RAID]. If you want to operate RAID function on SATA / SATAII
    HDDs, please select [RAID].
    * If you select [RAID] mode, SATA / SATAII HDDs can not be accessed until you finish
    configuring RAID functions in NVIDIA BIOS / Windows RAID Utility.

Това е от ръководството на дъното. Доколкото разбирам се избира дали да е рейд или не....ако това разбираш под емулация на IDE....честно казано не знам дали е така.

6. Тук е от
    Aug 2003

@Pat

Не ми се иска да споря,(не това бе целта ми, щото темата отиде другаде) но понеже не каза модела на дъното, то за мен вариантите са два:

1-и вариант: Имаш дъно със (да речем 4 на брой) стандартни SATA портове, който би трябвало да поддържат поне два режима: native/enhanced.Освен тях сигурно имаш още (поне 2-а) SATA портове, вързани към друг контролер който може да работи и като RAID, като вероятно диска ти е вързан именно към него.
    За пример: Gigabyte i965-DQ6

2-ри вариант: Имаш някакво извратено дъно със осакатена функционалност и това е положението

7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

При дъната на nVidia както и новите интелски такива , дисковите контролери са в чипсета. От BIOS-а можеш да окажеш като какво ще работи контролера като RAID или като IDE и няма емулации, няма нищо. Колкото до истински RAID контролер сложен на дъно и работещ отделно от стандартният май само в скъпи дъна съм виждал.

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от chaikowsky
    @Pat

1-и вариант: Имаш дъно със (да речем 4 на брой) стандартни SATA портове, който би трябвало да поддържат поне два режима: native/enhanced.Освен тях сигурно имаш още (поне 2-а) SATA портове, вързани към друг контролер който може да работи и като RAID, като вероятно диска ти е вързан именно към него.

Не съм искал да споря , така е - положението е точно такова
    Дъното е Асус P4C800 Delux - разучих му възможностите би трябвало да си бутва от нормалния SATA канал независимо дали е вързан хард диск или CD/DVD ROM.
    Вече поръчах LiteON 20x SATA

Благодаря на всички за отговорите!

10. Тук е от
    Aug 2003

Да беше казал по-рано модела и нямаше толкоз да дискутираме!

Не се притеснявай, няма да имаш никакви проблеми, само си включи диска и ЦД-то в интелския контролер и толкоз.

Успех!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Разлика в захранвания
    От ivanxxx във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 31-01-13, 22:51
  2. Има ли разлика
    От nikito_38 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 20-02-11, 19:02
  3. Проблем с DVD Liteon .... Не може да се отвори
    От milenk във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 26-10-09, 15:53
  4. Liteon LVD-2001 & LVD-2002 фърмуер
    От -CTPAX- във форум Общ - софтуер
    Отговори: 28
    Последно: 04-04-05, 13:06
  5. Разлика в датите
    От Sunny във форум За Форума
    Отговори: 8
    Последно: 21-04-04, 21:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе