DVD RW LiteON - разлика в модели?
Каква е разликата между тези два модела? Различават се по последните букви и цифри, но на страницата на Lite-On моделите са без тези означения (удебелените).
LH-20A1H-11C
LH-20A1H-487C
Потърсих и в :Google:, но не можах да попадна на информацията която ме интересува.
Re: DVD RW LiteON - разлика в модели?
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Каква е разликата между тези два модела? Различават се по последните букви и цифри, но на страницата на Lite-On моделите са без тези означения (удебелените).
LH-20A1H-11C
LH-20A1H-487C
Потърсих и в :Google:, но не можах да попадна на информацията която ме интересува.
Разликата е в цвета на шасито сиреч когато отвориш вратичката мястото за поставяне на диска в единия случай е черно в другия случай е бяло. Но и двата модела от пред са черни. Дано си ме разбал. :)
Да, разбрах - Благодаря :)
И все пак тия букви и цифри значат ли нещо конкретно ( някакъв код) и кой ги слага?
определено значат нешо , но ние простосмъртните няма какда разберем.
Както казва TODD цифрата явное "номер на шаси" - както при колите
знам само че буква S накрая означава SATA, за което се замислям в последните няколко седмици дали да не си сменя старата и вярна 3450
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
определено значат нешо , но ние простосмъртните няма какда разберем.
Както казва TODD цифрата явное "номер на шаси" - както при колите
знам само че буква S накрая означава SATA, за което се замислям в последните няколко седмици дали да не си сменя старата и вярна 3450
Въпроса ми е отправен към мистър техно... Да разбирам ли че вече са пуснали дивиди писачки със сата ?
Цитат:
Първоначално публикувано от deveca
Въпроса ми е отправен към мистър техно... Да разбирам ли че вече са пуснали дивиди писачки със сата ?
да
Това са 4-те модела за които аз знам че се предлагат на пазара ни в момента
цента е същата като на обикновенните ( някой може и да я надуе ) но доставната е същата.ПРедполагам единствения плюс тук е че не заема така нужното в последно време 1 IDE  на дъното :)
LITE ON  -  LH-20A1S Super AllWrite
DVD±RW/DVD±R9/DVD-RAM (DVD+R:W20x/DVD+RW:RW8x/DVD+R9:W8x/DVD-R:W20x/DVD-RW:RW6x/DVD-R9:W8x/DVD-RAM:W12x/DVD-ROM:R16x/CD-R:R48x;W48x/CD-RW:RW32x), Serial ATA-150
LITE ON  -  LH-2B1S
LITE ON LH-2B1S BD-R/BD-R DL/ BD-RE/ BD-RE DL/DVD±RW/DVD±R9 12x8x12x/12x6x/4x4x/32x24x32x, Serial ATA-150, Black
LITE ON SH-16A7S-01C
LITE ON DVD±RW/DVD±R9/DVD-RAM 16x8x16x/16x6x/8x4x/5x/48x24x48x, Serial ATA-150
LITE ON SH-16A7S-05C
LITE ON DVD±RW/DVD±R9/DVD-RAM 16x8x16x/16x6x/8x4x/5x/48x24x48x, Serial ATA-150, Black, Bulk
ПП
В голяма грешка съм относно моделите - NEC Също са извадили поне 7 модела от серията NEC 707*-S**
Taka и така стана дума вече за SATA писачките, та и аз да споделя нещо. като привърженик на всичко ново :) и аз се бях засилил да си вземам SATA, но един приятел съфорумец :) ми спомена, че на тестовете за грешки SATA писачките давали всеоще повече грешки. Това естествено ме разубеди да си вземам такава. Все още не съм взел никаква, та да питам ако някой друг е чувал или има такива впечатление ( за разликата в работата м/у двата интерфейса SATA и E-IDE - грешки при четене и писане)?
Благодаря за инфото. :bravo
@Pat аз лично нищо не съм чувал за SATA DVD-RW,  така че какво и да кажа ще излъжа :))
Ползвам Lite-On DVD-RW SATA на домашния и на служебния без никакви проблеми от една година! Даже съм по-доволен, в сравнение с PATA варианта, защото по-малко натоварва системната шина.Като най-елементарно сравнение мога да посоча, че като слушам MP3-ки по време на запис преди накъсваше,а сега не.
Цитат:
Първоначално публикувано от chaikowsky
Ползвам Lite-On DVD-RW SATA на домашния и на служебния без никакви проблеми от една година! Даже съм по-доволен, в сравнение с PATA варианта, защото по-малко натоварва системната шина.Като най-елементарно сравнение мога да посоча, че като слушам MP3-ки по време на запис преди накъсваше,а сега не.
Благодаря за споделеното мнение, но това с накъсването на музиката по време на запис е било от нещо друго. Аз редовно върша по няколко неща докато записвам дискове, включително и слушане на музика - никога не ми е накъсвало, дори когато бях с Атлон 700Мхци 256 РАМ.
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Taka и така стана дума вече за SATA писачките, та и аз да споделя нещо. като привърженик на всичко ново :) и аз се бях засилил да си вземам SATA, но един приятел съфорумец :) ми спомена, че на тестовете за грешки SATA писачките давали всеоще повече грешки. Това естествено ме разубеди да си вземам такава. Все още не съм взел никаква, та да питам ако някой друг е чувал или има такива впечатление ( за разликата в работата м/у двата интерфейса SATA и E-IDE - грешки при четене и писане)?
абсолютни глупости ти е разказал твоят съфорумец !
.... :))
не, че SATA записвачките изведнъж записват 5Х/6Х по-бързо - или пък правят по-хубав запис, или пък са по-надеждни .... :))
просто - модерните МВ имат само по 1 АТА/РАТА/IDE (40 пин конектор) - просто ако имаш цялото инфо на АТА ХДД (и не ти се хвърля все още харда ..) - просто си купуваш SATA DVD-RW - и така ...
:) :jamaika
Попаднах на мнения в интернет , в които се казва, че от SATA DVDRW-тата не може да се бутва (да се инсталира уйндоус примерно - трябва допълнителен драйвер). Има ли нешо вярно в това? Предполагам това зависи и от дъното.... но не съм сигурен. Някой който има такава (SATA) нека сподели. :)
така формулирано не е вярно
драйверът е нещо, което казва на операционната система да се случи нещо. следователно, докато няма ОС, драйверът е неприложим.
да се буутва от устройство е характеристика на дъното, и ако има проблем с буутване от сата двд, то това следва да се оправи с промени в биоса, а не с драйвер на ОС