Абе, вие data.bg нямате ли си? ))
http://www.dada2.com/Default.asp?sho...99&NRecords=20
Абе, вие data.bg нямате ли си? ))
http://www.dada2.com/Default.asp?sho...99&NRecords=20
@XIIID, въобще не ми е до смях, Word-a печата каквито си иска цветове, т.е. няма никаква цветова калибрация
а PhotoPaint-а съм го пускал на PII-300/128MB RAM, работи си нормално, дори по-бързо от PhotoShop 5 на същия компютър
всъщност не виждам, какъв е проблема да се пробва - и Corel, и PhotoShop се намират лесно в нет-а, ако не и на CD-та
Така бих постъпил и аз! В последно време толкова свикнах с XnView, че друга програма не ми се поглежда...Първоначално публикувано от XIIID
Ами аз съм печатал на обикновен струен принтер рекламни брошури под word, не забелязах да криви цветове в сравнение с другите варианти, но може да не съм бил особено взискателен. Е, колкото до случая, в който се намесят думички като "калибрация", вече намирисва на доста по-тежка артилерия и като хардуер, и като софтуер...
Иначе се радвам да чуя за portalbe версия на office97... чудя се как някой не додаде, че работата може да стане и с Open Office
за портативен и аз не знам, Office 97 е от порядъка на 45-50 МБ инсталационен, а го има и в Super WinPE UBCD 2004Първоначално публикувано от IvO™
п.с., нямам намерение да "вадя тежката артилерия" , всеки мери със собствения си аршин
да, това изглежда малкоПървоначално публикувано от Pat
Първоначално публикувано от Meto
Може би именно там са я направили Portable, защото "MS Office 97 Standard Edition" е около 350 МВ (имам го на оригинален диск). Pro-версията май е малко по-голяма. Е, вярно е, че в тези версии има доста helps, cliparts и т.н., но дори и без тях 40-50 МВ ми се струват малко за цял офис (ако са само "Word" и "Excel", тогава да)... може и да греша, разбира се.
Всъщност, не съм попадал и на "Portable Office XP"... но нека не разводнявам повече темата.
Е, да, ама компресирани, най-вероятно...
Що де, фотошоп 4 не може ли да печати по т.5? Черно Влечуго, я кажи?
Не мога да намеря моята четворка. :-(
какво да кажа, тя тая тема като темата за програмирането на Силвия.Първоначално публикувано от NO CARRIER
Пак с недомлъвки отправя питане и пак получава лавина от отговори дето ша си ги чука у главата.
аз и Фотошоп 2 имам, ама не е там работата.
Щото аз и с PaintBrush мога да направя до т.9 ама има хора и с всичкото програми от всичкия интернет пак не могат и т.1 да направят.
Без да се заяждам (т.е самата Силвия не е на ясно, явно), но не виждам разлика м/у т.1. Resize.
и т.4. Корекция на резолюцията
отделно ми е много чудно, кое е общото м/у 3. Ретуш (или Color Cloning?!!??!
Ретуш е едно, Кълър клонинг - съвсем друго (май)
Първоначално публикувано от Pat
Ще ме караш да ровя за оригиналния диск, ама няма да е сега. Като го открия ще постна, за да се видите с какви орязани "Office"-и бачкате!
Първоначално публикувано от Black Adder
Black Adder, чукането го остави на мен.
Нека пита момичето, аз я насърчавам да го прави, защото току-виж един ден съм наистина в командировка и няма да знае какво да направи.
Всъщност не е лошо вместо една конкретна програмка, да се запознае с 10 подобни - колкото повече знае, толкова повече ще се бърка занапред.
Не разбирам какво го чепкате - няма 2D нещо, което да не може да се направи в една единствена програма и тя се нарича Фотошоп ( Фотограф-Софиянец ) Която и да е версия ще се справи не само с т.1-5, но и с такива от т.5-10 и т.н. Какво го ошашавихте момето - да прехвърча между 5-6 програми или да си свърши всичко в една? Или си мерите паметта кой колко по извратени олигофренски програми знае и помни Баси'приятелите
Силве, постни това, което ще обработваш, кажи какво искаш да го правиш, аз ще ти кажа най-кратките стъпки за това в фотошоп Нещо, което трябваше да е най много пост номер 3 в темата. Освен с фотошоп може adobe elements или безплатния GIMP ( A minimum of 128 MB of RAM is recommended, but the more RAM the better) http://www.gimp.org/windows/
Извинявам се, ако наистина не съм била достатъчно ясна в обясненията си.
Tommorow, нямам снимка тук, но ще се опитам пак да обясня какво точно трябва да се прави. Имаш една снимка - току-що направена, която трябва да се разпечата в паспортен формат. Преди това, ако има сянка, някоя друга пъпка по лицето или червени очи, трябва да се коригират, след което снимката трябва да се изреже и размера й да се намали на около 4 см. на 5 см.; 300 dpi. После 4 копия от тази снимка (4 см. на 5 см.) трябва да се наредят една до друга на един ред на бяла бланка и да се разпечатат. Това се прави, за да се пести хартия, тъй като листите са формат А4. Понякога снимката се налага да се изсветли или потъмни, но това е в много редки случаи.
Black Adder, ако ти се е сторило, че съм лаконична, това може би е било поради факта, че моите познания по обработка на снимки се свеждат до Cut/Resize/Red Eyes Remove и съм използвала предимно IrfanView. Относно програмата, която исках да се опитам да направя - там мисля, че стана ясно вече какво искам. Вероятно съм се надценила, но това е тема на друг разговор.
Извинявам се, ако съм досадила с честите си питания и бедния ми терминологичен речник. Никога не съм имала претенции, че знам много, дори напротив.
Относно "проблема", ето какво е решението, което избрах: IrfanView + Beauty Pilot. С тях успях да се справя и с петте точки.
Още веднъж благодаря на всички за търпението!
Не съм обидена на никой и не съм се засегнала от ничие мнение - държа да го отбележа!