Търся алтернатива на Lotus Notes клиент версия 6.5 или 7.
Проблемът е, че работя за фирма А, която има договор за поддръжка с фирма Б и всъщност съм разположен в офиса на фирма Б. И двете фирми ползват Lotus Notes, но няма нищо общо между тях. Имам входяща кутия (съответно адреси) и в двете фирми. Искам да мога да проверявам и двете си пощи, ползвайки един клиент. Нашият email-администратор ми помогна да настроя втори location в моя клиент и така мога да отварям и двете пощи, но не и едновременно. Трябва да затворя едната, за да отворя другата. Причината според него била, че двете пощенски системи нямали общ сертификат или нещо подобно. Не разбрах точно, но му вярвам, че е така и че няма друг начин, а този ми се струва твърде тромав. Та сега имам вируална машина, в която имам инсталиран още един Lotus Notes клиент и превключвам между виртуалната и реалната машини. По-бързо и лесно е, от колкото да превключвам между двете locations в Lotus Notes, а и така и двете пощи са постоянно отворени и ако дойде писмо в която и да е от тях, поне получавам звуков сигнал.
Та въпросът ми е има ли алтернатива на Lotus Notes клиента? Идеята ми е да ги инсталирам и двете заедно. Търся нещо пълноценно, обаче, защото принципно OutlookExpress също може да праща и получава поща, но нещо не успях да го конфигурирам. Пък и настройката на Notes е доста по-различна - например вместо име и парола има ID файл и парола. Такава опция в Outlook и в други клиенти, които проверих, няма.