ICQ как упорито не иска да се свърже
  Това което най ме издразни, е че на другия компютър работи, а при мен не. На БТК ADSL интернета си върви имам си всичко, за всеки случай флъшнах dns кеша (задал съм за днс адресите на бтк не на модема), нищо. Първо ми каза, че това не ми било потребителя, сега приказва, че не можело да се свърже с http tunnel. Отидох на другия PC и там се оказа, че адреса на login.icq е съвсем различен от този който при мен излиза, което някак си ме озадачи. Както и да е пробвах го пак нищо. Вече не знам какво да правя.
     Re: ICQ как упорито не иска да се свърже
  Би ли показал 1:1 това съобщение за http tunnel? 
Интересно ми е... все пак на другото ти РС всичко си работи, нали?
  ICQ - лекичко нахална програмка , особено версия 5.1 (мисля , че тази беше), стартираш я и се почва ABV прозорец , казваш да не излизя следващия път - няма ефакт , казваш да не се старира при старъпа - също няма ефект , опит за деинстал - "ма кажете ни защо" - "няма да кажа" - "ми няма да се деинсталира тогава". Земи я разкарай.
  тва icq точно на абв как се прецака вчера .... а имах супер важен разговор с партньор - отварям си icq-то и какво да видя - няма нито един абонат в листата и пише : 'кликни да вкараш абонати' ...  днес го отварям листата си я има 
   :095: :095: :095: - Uninstall. :taz :taz :taz
  Мисля, че най-добрия вариант е да си решиш проблема, като си инсталираш QIP! Ти и компютъра ти ще си отдъхнете от нахалното АБВ ICQ! ;-)
   Цитат:

Първоначално публикувано от mlazarov  
 Мисля, че най-добрия вариант е да си решиш проблема, като си инсталираш 
QIP! Ти и компютъра ти ще си отдъхнете от нахалното АБВ ICQ! ;-)
    Абсолютно поддържам горното мнение. Особено ако човек иска да свърши работа - задължително КИП-а или каквото и да е различно от Кю-то. За работа шаренийки и нагли гадни реклами не са нужни и само пречат!
  Ползвам чисто ICQ. Почти съм убеден, че проблема е в Winsock. Пробвах много неща, за да го оправя, но нищо не се промени. Грешката продължава да си излиза, въпреки че изпълнявам каквото е написано

info Error attmpting to validate the Winsock base providers: 2 
error Not all base service provider entries could be found in the winsock catalog. A reset is needed. 

:) Явно е ,че ще си говориш с някой "важен" за теб човек. Коя е версията на "тъпата програма"? Пиши. И внимавай с контакт листа си , има навика да "изчезва"отвреме навреме. Пробвай с по-ниска ако си с 6.0 ако не - с по-висока :016:. Не можем все пак да знаем бъговете на програмата причинени от желание за все повече "пъп-ъп" прозорци. :taz
  e n Цитат:

Първоначално публикувано от izwerga  
  :) Явно е ,че ще си говориш с някой "важен" за теб човек. Коя е версията на "тъпата програма"? Пиши. И внимавай с контакт листа си , има навика да "изчезва"отвреме навреме. Пробвай с по-ниска ако си с 6.0 ако не - с по-висока :016:. Не можем все пак да знаем бъговете на програмата причинени от желание за все повече "пъп-ъп" прозорци. :taz

е се пак има хора , с който и да ти прекъсне връзката моментно , нищо не губиш , 5.1 ми е версията и винаги е работила бъгаво , реконнект , блокира , неможе да се свърже и т.н. , ама тъй като не ми трябваше , до този момент , не се и замислях за друго решение , ама ....
  6 e , но мисля докато реша проблема да използвам алтернативни протоколи
  За мен след 2003b читава версия няма! Натруфени шарении и пълно с бъгове. И за да не слагат кръпка върху кръпката, пускат все нови версии, с още повече бъгове.
  Оплюхте де що има версии на ICQ, дано ви е олекнало.
Аз обаче си мисля, че проблема е другаде.
Опита ли за проба да пуснеш Онлайн версията на ICQ-to http://download.icq.com/download/icq2go/
Също така не си описал като как разпределяте интернета от БТК АДСЛ-а и дали имаш качен и пуснат FireWall
  Firewall няма. Не знам какво точно имаш предвид разделяне харуерно или софтуерно.Ползвам switch. Пробвах онлайн казва , че паролата ми била грешна а я смених преди малко