Преди много време правих нещо такова но съм забравил. ДВДто да се форматира така,че да се пише по него направо с Copy Paste.
Пробвах с InCD на Нерото но нещо не се получи.
Благодаря на отзовалите се.
Преди много време правих нещо такова но съм забравил. ДВДто да се форматира така,че да се пише по него направо с Copy Paste.
Пробвах с InCD на Нерото но нещо не се получи.
Благодаря на отзовалите се.
преди време ползвах 2-3 пъти DirectCD на Roxio (част от пакета EasyCD Creator), но да знаеш, че това удобство идва на цената на много сесии, като само факта, че добавяш сесия, независимо от това, колко обем добавяш, ти гълта 18MB от cd. за dvd не знам колко ще е, защото не съм я ползвал сигурно >5 години...
Ако записвачката ти поддържа DVD-RAM, можеш да си вземеш такъв диск - Panasonic DVD-RAM 2-3x (LM-AF120LE) Made in Japan, по-скъпи са от обикновените DVD-RW-та - 3.6лв в Техномармалада, но са по-надеждни и не се губи нищо като обем. Освен това, когато изтриваш информация от диска, действително се освобождава свободно място, а не както е в останалите случаи. В този случай ще трябва да си инсталираш само този драйвер за DVD-RAM дисковете.
Може и без този драйвер.
След като се форматира DVD-RAMa просто се изключва опцията на ХР за запис на дискове.
Такава функция има вградена във Виста (поне в ултимейт).ДВД-то се форматира в LiveFS и обема му става точно 4 ГБ.Работи с копи-пейст, влачене от прозорците и делийт.При изтриване наистина изтрива и освобождава място (губят се само някакви КБ).
Ползвал съм и ползвам InCD от пакета на Nero. Задължителното е дискът /подложката/, дето ще се ползва да е RW. В началото дискът се форматира доста дълго /CD - поне 20 мин/, след това може да бъде използване като голяма дискета. От едно CD 700 MB свободни за ползване остават около 550 MB. Няма загуба на на място след това при поредните четения или записи. Проблемът възниква от издръжливостта на носителя и максималният брой четения/записи, които той издържи. Ако една дискета издържа една седмица чегъртане, то едно CD издържа около месец.
Благодаря на всички отзовали се.