Прецаках си един от твърдите дискове с една от многото програми, някакви идеи за възстановяване? ХР pro съм SP2/3.
Mоля само изпробвани и добри идеи, без свободни съчинения. Все пак разбирам от софтуер и поназнайвам това онова.
Прецаках си един от твърдите дискове с една от многото програми, някакви идеи за възстановяване? ХР pro съм SP2/3.
Mоля само изпробвани и добри идеи, без свободни съчинения. Все пак разбирам от софтуер и поназнайвам това онова.
Дай дефиниция на "прецаках си харда"
- Форматирал си го
- омазал си му партишъните
- омазал си партишъните, фоматирал си го и си инсталирал наново системата
- друго
Там е работата, че конкретно не съм правил нищо точно на този дял, където са ми архивите. Пробвах разни програми за преоразмеряване и едната намери някаква грешка според нея, попита дали да я коригира+ и предупреди, че може после ...... Аз и казах ОК и продължих да си работя.
След рестарт, след 2-3 дена, защото моя компютър не се гаси със седмици и месеци, установих, че на въпросния дял няма никой и ми предлага да го форматирам.
Естествено, че не съм и нямам намерение да го форматирам. Пробвах Хиренса, но казва, че данните ги няма, с други програми покава все пак колко е заето и колко не, та от това съдя, че са си там данните. И съм убеден в това. Вероятно таблицата с имената и разположението се е скапала.
Най -добре ще е да дам картинка със дяловете. Само да я кача, секунда.
Проблемния диск е Z.
[img width=790 height=600]http://evilghost.hit.bg/PicSTCM/Huj.JPG[/img]
на първо врме пробвай PTDD Partition Table Doctor 3.0 за ремонт на самия партишън, защото засега няма смисъл да се пробват data recovery tools...
инфото е на харда ти.
Аз лично бих пуснал ndd.exe
няма да познае харда , но още при детекването ще ти покаже че има проблем и ще те пита дали да го repair - дай му yes и после ще ти иска рестарт
Оправих нещата с минимални загуби.
Браво!
А би ли споделил за аналите как?
Не го споделям, защото и аз не зная как го оправих, но важен е крайния резултат.
Преди имах абсолютно съшия проблем при мен се оправи с GET DATA BACK свърши ми перфектна работа.
GET Data back не възстановява картинки и филми - така че забрави за цената си информация ако е изчезнал партишъна или е затрит
НЕ се заяждам - просто споделям опит.