Подобряване на качеството на снимка
Здравейте, чудех се къде да пусна тая тема и тука ми се стори най-подходящо тъй че се извинявам ако съм сбъркал мястото.
Имам следния проблем - преди извесно време на баща ми му откраднаха една сума пари. Добрата новина е че крадците са заснети случайно на охранителна камера. Лошата новина е че снимките са с не чак до там добро качество. Въпроса ми е може ли да се направи нещо по въпроса така че да се вижда по-добре защото на едната снимка се вижда точно лошия чичко от близо но лицето му не е ясно заради ниското качество на самата снимка. Моля ако някой може да ми помогне с проблема да пише :)
Също така имам и някакво филмче явно от камерата то сигурно представлява някакво по-скоро слайд шоу от колкото филмче но кофтито е че не мога да го пусна. С разширение drv а от милицията са ми дали DVR_Player което е потресаващо за мене защото явно се различава dvr i drv форматите та ако някой може и с туй да помогне пак ще съм много благодарен!
Re: Подобряване на качеството на снимка
я по-добре качи въпросните неща някъде и дай линкове
от една страна няма да има нужд ад оябсняваме, а направо ще свършим работата, хем току виж се окаже познайник на някого ;)
FearMe познава всички рецидивисти. :Drinks:
Качеството на снимките за жалост няма как да се подобри - не е като по филмите :( Туко виж от другия файл излезе нещо ... :)
Понеже датата ми издава това - {if $area->submodule == 'results'} {include search/results} {elseif $area->submodule == 'advanced'} {include search/advanced} {else} {include search/index} {/if} съобщение ще се забавя малко с качването но още при първа възможност ще ги кача и снимките и клипчето /ако наистина е клипче/
Re:Подобряване на качеството на снимка
http://pics.data.bg/albums/7047/педалчетата ето ги сладурите най-накрая след много зор успях да ги кача тия снимки. Толкова зор заради тия гейзери! Как може такива убитаци да съществуват със себе си... Както и да е, пак ви моля за помощ ако може някой да направи нещо :) мерси
То по добре да не бяха слагали камера. Направо като евтина web камера е. Няма шансове да се направи нещо.
надве-натри се получи това, но както и julian пише по-горе - с трици маймуни не се ловят (крадци още по-малко) ;)
http://fearme.hit.bg/test1.jpg
Julian съгласен съм с тебе, наистина е тъпо да сложиш някакъв трошлях като охранителна камера ама как да им го обясниш решили са явно да съкращават бюджета и са орязали сигурността. Не знам ама за мене това е все едно да си купуваш комп и да пестиш от дъно...
FearMe мерси много пич направил си го перфектно като се има впредвид изходните данни, мерси.
Явно е че нищо не може да се направи :( все пак благодаря на всички отзовали се - мерси оставам си с надеждата че ако МВР не ги накаже господ ще го направи :)
Интересно ми е къде сте виждали охранителна камера с по добри възможности.
Повтарям, ОХРАНИТЕЛНА. Монтирана на високо, на която данните се съхраняват, а не да се гледат само в реално време.
Струва ми се, че само сте чували. Или гледали на кино.
Проблема не е в набавянето на камера доставяща "холивудско" качество, проблема е в средата и обема на средата за съхранение.
Malone съгласен съм с тебе /не само защото не е хубаво да се спори с модератори :) / но пък какъв е смисъла изобщо да седи там тая камера. Тая камера като гледам другите снимки може да "види" нещо не по-малко от кола и то без да можеш да разбереш какъв е номера на колата.
Malone правилно е задал въпроса. Камера с добра разделителна способност струва над 1000 лв, за суперкачество вече е страшно, обхвата (ширината) в който може да запише качествено изображение е доста по-малък, а за да се съхраняват данните от нея трябват доста Тера байта хардове
Принципни камерите се слагат за да се видят движението на по-големи превозни средства и хора, от къде идват, къде отиват, в колко часа и прочее.
Такива едни камери не дават ясно изображение на повече от 1-2 метра, но все пак и тази от която са снети снимките е с доста добро качество и смея да кажа, че не е баш 'веб' камера нито като параметри, нито като цена.
:) Виждал съм, виждал съм....тия дето са накичени по сградата на параходството са мегапикселови за по хиляда и кусур лева всяка, могат да снимат в резолюция 1024х768 и на 30 метра различаваш номера на колата. Друг е въпроса как са пуснати в момента..... :)
Мисля, че има начин, ако се използва камера с много добро качество да се постигнат резултати. В охранителната дейност имам предвид.
Трудно ми е сега да се сетя, но едни момчета, столичани, предлагаха продукт с възможност ... да кажем снима определен сектор от видимата за камерата област, случая беше с номер на автомобили преминаващи през определено място, пак техен софтуер OCR-ва номера и го вкарва в база данни. Имаше възможност за снимка и на лицата пътуващи в автомобила или поне на тези, които се виждат на камерата.
Айде да не са 30 метра, но поне между 5 и 10 имаше, поне по описанието на продукта се разбираше това.
И най важното, имаше възможност да го прави при почти пълна тъмнина, използвайки инфрачервения сектор. Нямам представа технологично какво представлява, може и да не използвам правилната терминология, но който се занимава с това, ще ме разбере.
Как определят сектора те си знаят, настройва се. На такава височина, с такава ширина и дължина, координати.
Та мисълта ми беше, няма пречка да се прави снимка на лицата на преминаващи през определен периметър с достатъчно добро качество.
Като че ли, ако стане беля, качествена снимка ще свърши работа, няма нужда от клипче, което после да се обработва.
А при снимки, нещата със съхранението се опростяват много.
Цитат:
Първоначално публикувано от Malone
А при снимки, нещата със съхранението се опростяват много.
Да, ама през колко секунди да е снимката? Щото представи си че стане ПТП? от филмчето ще видиш коя кола от къде е дошла, кой е отнел предимство и прочее.
Макар че, както са тръгнали нещата, до 5-6 години ще си се гледаме направо в Google :))
Да, при такива ситуации, катастрофа, светофари, кой, кога, откъде дошъл, не е подходящо решение, но да кажем за пред врата на офис, магазин, банка, обменно бюро, такива обекти мисля, че е по ефективно отколкото такива нефункционални, но пък "имиджови" решения.